Hep

13 zi cu ghinion

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Tue Apr 13, 2010 8:23 am Titlul subiectului: 13 zi cu ghinion Raspunde cu citat (quote) Ma numesc Ionut am 32 de ani si pe 07.04.2010 am aflat ca am virusul b.Ca am si plans recunosc.nu stiu cati barbati nu ar faceo.am inebunit cautand pe net tot ce tine de hep b.asa am reusit sa ma mai adun cat de cat.a doua zi am mers si cu prietena mea la analize,iar azi am fost dupa rezultate:dezastru si ea are virusul.La ea toate analizele sunt in parametri normali maine treb sa mergem sa facem si viremia.La mine tgp era azi la 89 (limita probabil a laboratorului) fiind 72 si electroforeza 21.5(aici nu stiu limita laboratorului).Stiu ca datele astea nu sunt lamuritoare dar maine o sa iau o copie a anlizelor.L-am intrebat pe doctor dk transaminazele pot fi tinute in frau de alimentatie si mi-a zis ca nu prea are legatura cu dieta ca cica e rezultatul actiunii virusului.Pai si atunci ma intreb noi ce putem face in lupta asta dintre virus si ficat? Sa numaram rundele castigate de virus pana il face ko pe ficat?nu mai stiu ce sa cred.Sistemul nostru imunitar chiar nu poate sa lupte cu virusul dk il ajutam si noi un pic?Imi zicea doctorul ca a avut pacienti care au tinut regim strict si degeaba ca nu a influentat cu nimic. raspunsul la viremie o sa-l am saptamana viitoare pe miercuri. Hai sa zicem ca eu imi dau silinta sa ma mobilizez si sa ma obisniiesc cu situatia dar ma gandesc cu groaza cand va veni prietena acasa cum va reactiona.Are 25 de ani si cate planuri de viitor nu-si face cineva la varsta asta.La anul ne gandeam sa ne casatori si noi.Acum o luna ii tineam tatalui meu moralul sus si incearcam sa il inbarbatam pt ca are cancer pulmonar (anul asta in februarie descoperit si operat)si incepuse citostaticele si discutam ca ce usor e sa vb de afara dar cine stie ce-i in sufletul celui lovit de o boala grea.Sunt daramat total.La cine sa-mi mai indrept atentia?La bunicul care e chinuit de o arterita obliteranta si care ma asteapta acasa(eu fiindu-i singura alinare), la tata , la mine , la prietena mea?si toate anul asta! Cu toate ca pe final am am batut campii si cu celelalte probleme personale va rog sa ma iertati.Am scris si am plans dar cel putin m-am mai aliberat de greutatea ce ma apasa.Sa auzim de bine
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nelutu
  • Data inscrierii: 10/Apr/2010

Trimis: Tue Apr 13, 2010 10:53 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Eu cand am descoperit hepatita aveam transaminaze 180 si 140. Dupa ce am inceput sa tin cat de cat regim, si niste hepatoprotectoare si un soi de vaccinoterapie, am inceput sa le am in jur de 70-90. Asta era acum 5-6 ani. Acum, dupa un an de la terminarea tratamentului cu interferon, sunt 30 si 35 Smile.

Deci exista solutii. Nu trebuie sa disperi. Si nici sa crezi ca nu mai trebuie sa-ti faci planuri. Ai timp pentru de toate. Eu am 23 de ani acum (aveam 16 cand am aflat ca sunt infectat si sunt infectat de prin '90 cand am stat mai mult prin spitale) si sunt f ok acum. Nu au cum sa ma invinga pe mine niste virusi totusi Twisted Evil

zuppa
  • Data inscrierii: 22/Apr/2008

Trimis: Tue Apr 13, 2010 11:48 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Imi pare rau ca si prietena ta are virusul. Ce Ag HBe aveti amandoi? pozitiv sau negativ? Ca asta ar tb sa va spuna daca v-ati infectat de curand sau mai demult.

Oricum, nu trebuie sa disperati. Puteti sa va faceti o familie, si puteti avea copii sanatosi. Nu trebuie sa va schimbati planurile din cauza hepatitei.

Imi pare rau ca treceti prin asta. Singura consolare e ca incet incet va veti obisnui cu gandul si veti intelege ca traiti aceeasi viata, cu sau fara acest virus nenorocit.

Multa sanatate.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Tue Apr 13, 2010 11:51 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) din cat am inteles eu de la doctor agHBE ar fi negativ
nelutu

Trimis: Tue Apr 13, 2010 11:58 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Toata lumea care afla ca este infectata trece prin aceleasi momente de disperare. Dar cu timpul realizeaza ca trebuie sa mergi inainte cu capul sus.
Cel mai bine ar fi sa revii cu analizele, cind vei primi toate rezultatele, pentru a ne putea face o idee despre starea ta actuala.

E adevarat ca regimul singur nu vindeca boala, dar e foarte important in hepatita. Cel mai bine ar fi sa incerci sa-ti schimbi incet alimentatia, punind mai mult accent pe legume si fructe, carne mai mult la gratar si exclus alcoolul si tigarile de tot.

Daca mai ai intrebari, le poti pune aici. In masura in care ne pricepem iti vom raspunde Smile.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Tue Apr 13, 2010 12:03 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) nici nu stiti cat bine imi faceti ca imi scrieti.in momentele astea am nevoie de voi ca de oxigen.inca o astept pe prietena mea sa vina acasa.ma ingrozesc da reactia ei.sper sa am puterea necesara si sa o ajut sa treaca peste aceasta veste cat mai usor.
nelutu

Trimis: Wed Apr 14, 2010 5:06 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) @Nelutu

Acum un an eram si eu in situatia ta insa eu am fost mai norocos si logodnica mea (care intre timp mi-a devenit sotie) a dezvoltat anticorpi si nu mai are probleme.

Dupa ce am iesit de la medic am fost cuprins de furie pe tot sistemul medical de la noi deoarece banuiesc ca am fost infectat in spital. Insa in acest sistem sanitar de toata kk sunt si oameni care isi fac treaba iar asta m-a facut sa nu-i pun pe toti in aceasi oala.

Intre timp am intrat in tratament, beau ceaiuri hepatice, nu mai consum alcool (desi inainte de a incepe tratamentul mai luam o bere, doua pe saptamana) si nu mai mananc prajit. Partea nasoala este ca de cand mananc sanatos am luat vreo 5 kile Very Happy.

Ma simt bine insa mi-e cam frica sa nu infectez si eu pe altii asa ca am grija sa spal foarte bine vasele folosite in comun.

Vorba cuiva de pe aici. I will survive.

EU zic sa te linistesti si sa-ti vezi de viata.

Bodanel
  • Data inscrierii: 01/Mar/2009

Trimis: Wed Apr 14, 2010 5:11 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Am revenit cu analizele.O sa le afisez doar pe cele care nu se incadreaza in limite:
Astea sunt analizele mele:

GAMMA% 12-20.5 % 21.3
ALBUMINE g/dL 4.26
ALPHA 1 g/dL 0.28
ALPHA 2 g/dL 0.65
BETA g/dL 0.79
GAMMA g/dL 1.62

ALT/TGP 21-72 U/L 89

MCV 82.2-97.4 fL 81.2
MCH 27.6-33.3 pg 26.6
MCHC 33.0-34.8 g/dl 32.8
AgHBs VITROS3600(analizator) 3550
AgHBsI VITROS3600(analizator) Pozitiv
AcVHD-IgG MANUAL_IMU(analizator) Negativ
AcHVC VITROS3600(analizator) 0.06
AcHVC I VITROS3600(analizator) Negativ
FIBRINOGEN XACLTOP(analizator) 240-500 mg/dl 213
AcHBe VITROS3600(analizator) 60.0
AcHBe I VITROS3600(analizator) Pozitiv
AgHBe VITROS3600(analizator) 0.16
AgHBe I VITROS3600(analizator) Negativ
AcHBcIgG VITROS3600(analizator) 0.03
AcHBcIgG I VITROS3600(analizator) Pozitiv

Ale prietenei mele:

POTASIU 3.60-5.00 mmol/ 5.5
CREATININA 0.8-1.3 mg/dL 0.7
AgHBs VITROS3600(analizator) 2980
PT(sec) XACLTOP(analizator) 11.0-13.2 sec 10.5
AgHBs I VITROS3600(analizator) Pozitiv
AcHVC VITROS3600(analizator) 0.04
AcHBe VITROS3600(analizator) 11.4
AgHBe VITROS3600(analizator) 0.29

Ce parere aveti? Peste o saptamana avem si viremia.

nelutu

Trimis: Wed Apr 14, 2010 1:09 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
nelutu a scris:
Am revenit cu analizele.O sa le afisez doar pe cele care nu se incadreaza in limite:
Astea sunt analizele mele:

GAMMA% 12-20.5 % 21.3
ALBUMINE g/dL 4.26
ALPHA 1 g/dL 0.28
ALPHA 2 g/dL 0.65
BETA g/dL 0.79
GAMMA g/dL 1.62

ALT/TGP 21-72 U/L 89

MCV 82.2-97.4 fL 81.2
MCH 27.6-33.3 pg 26.6
MCHC 33.0-34.8 g/dl 32.8
AgHBs VITROS3600(analizator) 3550
AgHBsI VITROS3600(analizator) Pozitiv
AcVHD-IgG MANUAL_IMU(analizator) Negativ
AcHVC VITROS3600(analizator) 0.06
FIBRINOGEN XACLTOP(analizator) 240-500 mg/dl 213
AcHBe VITROS3600(analizator) 60.0
AgHBe VITROS3600(analizator) 0.16
AcHBcIgG VITROS3600(analizator) 0.03

AgHBs pozitiv inseamna infectie cu virus B, iar AcHBcIgG pozitiv inseamna o infectie de lunga durata, deci boala ta este cronicizata.
AcVHD-IgG negativ si AcHVC negativ inseamna ca nu esti infectat si cu ceilalti 2 virusu hepatici D si C, ceea ce este foarte bine.

AgHBe este un marker pentru replicarea activa a virusului. Daca este negativ si AcHBe este pozitiv, concluzia fireasca ar fi ca virusul nu se inmulteste in acest moment.
Dar exista si cazuri de virusi mutanti (pre-core) care nu au capacitatea de a produce AgHBe desi se inmulteste si AcHBe este negativ.
Un alt marker care poate determina daca virusul se inmulteste sau nu este viremia, deci pina acum rezultatele tale indica ca virusul nu se replica. Dar trebuie asteptata si viremia pentru o concluzie clara.

Transaminazele (doar TGP) sint usor marite, dar trebuie interpretate impreuna cu viremia.

Citat:

Ale prietenei mele:

POTASIU 3.60-5.00 mmol/ 5.5
CREATININA 0.8-1.3 mg/dL 0.7
AgHBs VITROS3600(analizator) 2980
PT(sec) XACLTOP(analizator) 11.0-13.2 sec 10.5
AgHBs I VITROS3600(analizator) Pozitiv
AcHVC VITROS3600(analizator) 0.04
AcHBe VITROS3600(analizator) 11.4
AgHBe VITROS3600(analizator) 0.29

Ce parere aveti? Peste o saptamana avem si viremia.

Din analizele prietenei tale lipsesc transaminazele si AcHVD. In rest sint la fel ca ale tale.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Wed Apr 14, 2010 1:18 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Transaminazele ei sunt in limite normale iar AcHVD nu l-a facut
nelutu

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Mergi direct la: