Trimis: Tue Jan 12, 2010 6:22 am Titlul subiectului: Ag HBs pozitiv
Buna, tuturor! Ma numar si eu printre persoanele infectate cu acest virus pacatos. Nu stiu de cand exact si banuiesc ca de la dentist, dar cine stie? Am aflat acum 2 ani pe cand eram insarcinata a doua oara, cand mi-am facut analizele pt hep B si C. Cand am aflat rezultatul nu am realizat imediat ce inseamna. Am zis ca nu poate fi adevarat, am repetat analiza si am simtit ca pica cerul pe mine. Din pacate a trebuit sa renunt la acea sarcina, dar nu din pricina virusului hep B ci pt ca am facut varicela. Nu am renuntat la ideea de a face totusi al doilea copil, m-am informat bine, oricum trebuia sa nasc prin cezariana, am procurat copilului imunoglobulina care i-a fost administrata imediat dupa nastere si in iulie anul trecut am nascut o fetita.
Abia acum recunosc ca imi pun probleme serioase in legatura cu acest virus, nici nu prea stiu exact cat de grava e situatia, nu stiu cand si cum m-am infectat, stiu doar ca am Ag HBs pozitiv, Ag HBe negativ si transaminaze normale. Viremia nu mi-am facut-o inca, pana acum nu m-a preocupat prea mult problema, poate si pentru ca toata lumea zicea sa stau linistita ca sunt doar purtator inactiv. Dar am citit mai multe in ultima vreme si m-am cam ingrozit si nu reusesc sa inteleg :Sunt purtator inactiv, asa cum au sustinut medicii initial, am hepatita B cronica, ma poate lamuri cineva?
Uneori ma simt daramata si nu ma gandesc decat ca am 2 copii de crescut si nu pot "sa-mi permit" sa dau prea curand coltul. As vrea foarte mult sa discut cu cineva care a trecut sau trece prin asta.
ioniksam
Data inscrierii: 12/Jan/2010
Trimis: Tue Jan 12, 2010 12:05 pm Titlul subiectului:
In mod normal, AgHBs pozitiv, AgHBe negativ indica o faza inactiva a hepatitei. La tine ideea asta e sustinuta si de transaminazele normale. Exista insa cazuri in care asta nu este neaparat regula (se poate sa ai AgHBe negativ si totusi hepatita sa fie activa). Dar asta ar fi tb sa-ti dea peste cap si alte analize. Adica transaminaze mai mari etc.
Oricum, hepatita cunoaste faze de activitate si de inactivitate. De asta sunt recomandate testarile bianuale, pentru a vedea daca nu cumva s-a iesit din perioada de inactivitate, virusul incepand sa se inmulteasca.
Atata vreme cat tu ai un stil de viata sanatos si restul analizelor sunt ok, cred ca e destul de sigur ca tu esti inca intr-o perioada de inactivitate si asta nu se va schimba curand. Nu amana sau ignora totusi analizele de facut o data la 6 luni.
Daca mai ai intrebari punctuale, nu ezita sa le pui.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Tue Jan 12, 2010 12:17 pm Titlul subiectului:
Bine ai venit pe forum. Cu siguranta vei gasi aici persoane care trec prin aceleasi nelinisti ca ale tale legate de hepatita.
In primul rind felicitari ca nu ai renuntat la ideea de a face al doilea copil. Daca managementul hepatitei se face corect nu este nici un motiv pentru care acest lucru sa nu fie posibil pentru mamele infectate cu virusul B.
Tu ai hepatita cronica B si dupa cite se pare esti in faza inactiva a bolii. Pentru a fi sigura de asta ar trebui sa-ti faci si viremia care ar trebui sa fie nedetectabila. Eu cred insa ca nu este necesar in acest moment.
Sint insa de acord ca e foarte important sa repeti analizele la 6 luni, in special transaminazele si daca valoarea lor se modifica sa faci si restul analizelor pentru a vedea daca ai nevoie de tratament sau nu.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Wed Jan 27, 2010 4:13 am Titlul subiectului:
Nu te alarma ca hepatita este o boala usoara daca esti constienta sa ai grija de tine pe viitor.
Eu am de 20 de ani. Am avut grija de mine pana acum 2 ani cand m-am stresat prea mult la munca si s-a activat.
Transaminazele nu reflecta daca esti sau nu activa. Eu le-am avut tot timpul in jur de 30-40 (limitele fiind 0-60). Doctorii de stat au zis ca nu am hepatita si cand m-am dus la Synevo sa-mi fac viremia, aveam 27.000 viremia, apoi au strans din dinti doctorii nostrii si mi-au facut dosarul. La 6 luni aveam 155.000 viremia.
Peste un an am primit tratament cu interferon si dupa 5 luni a iesit nedetectabil.
Deci daca suporti o taxa de 420 lei pe an, iti recomand sa-ti faci viremia la particulari ca este SINGURA analiza care iti spune daca s-a activat boala.
Ca sa nu o lasi sa se activeze trebuie doar sa nu fii stresata prea des, si sa nu exagerezi in alimente grase si prajite in ulei. Daca mai iei si ceva naturiste (silymarin 1000, esentiale, arginina) nu ai de ce sa-ti mai faci griji.
balasoiur
Data inscrierii: 06/Jan/2010
Trimis: Tue Feb 02, 2010 8:42 am Titlul subiectului:
Multumesc tutror pentru raspunsuri. Asa banuiam si eu, ca prima masura pe care trebuie sa o iau este viremia. Banuiesc ca numai daca viremia iese peste o anumita limita trebuie sa fac punctie, nu?
Mi-e frica pentru nici un medic cu care am discutat pana acum nu pare sa dea prea mare importanta problemei si ma tem sa nu fie prea tarziu cand voi fi nevoita sa iau masuri. Toata lumea se bazeaza pe faptul ca analizele si ecografia sunt ok, exceptand viremia pe care nu am facut-o inca. Mi-au facut doar asa, o recomandare, gen "sa faci si o viremie, totusi". Oare e doar superficialitate din partea lor sau ma stresez eu degeaba ?
ioniksam
Data inscrierii: 12/Jan/2010
Trimis: Sun Feb 07, 2010 2:59 pm Titlul subiectului:
Din pacate,cred ca e o superficialitate din partea medicilor...Si eu sunt in cazul tau,Ag HBs pozitiv, Ag HBe negativ si transaminazele normale.Stiu ca am fost infectata cu acest virus la varsta de 1 an (acum am 23),probabil printr-un vaccin (datorita sistemului din Romania) dar ce anume implica aceasta boala,nu mi-a explicat niciun doctor din Romania.Tot ce stiu,am aflat de pe internet,sau de la persoane aflate in aceeasi situatie ca si mine.Tragic e,ca sunt multe persoane,care nici nu stiu ca au acest virus,si asa,se transmite mai departe,cum a fost si in cazul tau Nu stiu in ce masura ar trebui sa te stresezi (dupa cum bine stii,si stresul e un factor care dauneaza) dar pentru linistea ta,poti sa iti faci viremia.Numai ca,asta implica costuri,si consecventa.As avea si eu o intrebare pt tine,sau pt restul celor sunt in cazul nostru.Avand in vedere ca esti casatorita,sotul tau ,a fost si el infectat?Imi cer scuze daca intrebarea este privata,dar eu am nelamuriri in aceasta privinta,pt ca multe teorii se contrazic...Doctorii spun clar ca da,se transmite prin contact sexual,dar eu,am intalnit cazuri in care ,desi unul din parteneri este infectat cu acest virus,nu transmite celuilalt.E adevarata teoria/mitul cum ca,daca persoana cu care se intra in contact sexual,este vaccinata impotriva acestui virus,atunci este protejata?Eu altfel nu imi explic...Si in legatura cu transmiterea de la mama la nou-nascut,iar nu mai stiu ce sa cred.Cunosc un caz,in care mama,a aflat in timpul sarcinii ca are acest virus,nu a avut posibilitati pt a procura imunoglobulinele ,si cu toate acestea,copilul nu a fost infectat.La fel s-a intamplat si in cazul celui de-al doilea copil,si tin sa precizez ca in amandoua cazuri,a fost nastere normala.Inca o data imi cer scuze,dar parerea mea este ca doctorii nu prea iau cazurile in serios,sau cel putin nu explica ce anume implica acest lucru,drept pt care,nu mai stim ce sa credem si ce sa facem...
Mersi frumos _________________ Oana
oana23
Data inscrierii: 07/Feb/2010
Trimis: Mon Feb 08, 2010 9:47 am Titlul subiectului:
Transmiterea pe cale sexuala a hepatitelor si de la mama la copil in timpul nasterii nu sunt mituri. Ele exista, si sunt dovedite.
Asta nu inseamna insa ca se intampla aosta in toate cazurile. In general, daca hepatita este inactiva, nu se transmite la partener (mai sunt si exceptii, dar foarte rare). Este foarte transmisibila in perioadele de activitate, cand viremia este mare.
Tu, daca ai transaminazele normale desi esti infectata de atat de mult timp, probabil esti inca in perioada de inactivitate. (cea mai edificatoare e viremia, dar la analizele tale nu ti-o va recomanda nimeni, si sa o faci de capul tau, e cam scumpa).
Ca sa concluzionez: cu hepatita, poti face sex, poti face copii fara sa-i infectezi. POti avea o viata absolut normala, fara restrictii. Evident, ideal e ca partenerul sa se vaccineze sau sa folositi protectie (asta e recomandarea generala, si pt a te proteja tu de altele)