Hep

analiza fals pozitiva??

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Thu Jan 14, 2010 2:19 am Titlul subiectului: analiza fals pozitiva?? Raspunde cu citat (quote) Am primit rezultatul pt Ag HBS :reactiv. Nu trebuie sa va explic cum am simtit ca a cazut cerul pe mine, ca toti ati trecut prin asta. Nu ma asteptam la asa ceva!
Dr. de la laborator cu care am vb. mi-a spus ca mi-a repetat analiza, ca a iesit la limita si pt a fi sigura a repetat testul. Acuma...eu ma agat de asta si ma gandesc ca poate e fals pozitiv. Ma gandeam sa merg la alt laborator sa repet testul.
Ce ziceti, ati mai auzit de astfel de cazuri?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
codrina
  • Data inscrierii: 14/Jan/2010

Trimis: Thu Jan 14, 2010 2:45 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca iese negativ a doua oara, atunci va tb sa-ti repeti analizele la alt laborator.

Daca iese tot pozitiv... nu ar trebui sa te panichezi...ca nu e nimic asa de speriat. Dar o sa discutam mai multe cand o sa ai rezulatele finale. Mai ai putina rabdare...

zuppa
  • Data inscrierii: 22/Apr/2008

Trimis: Thu Jan 14, 2010 3:21 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Cred ca nu m-am exprimat corect: rezultatul final e reactiv. Cand mi l-a dat dr. mi-a explicat ca l-a facut de 2 ori pt ca a iesit la limita si voia sa se asigure. deci mi-a iesit pozitiv de ambele ori(cred ca si primul a fost tot pozitiv dar la limita). rezultatul pe care mi l-a dat e pozitiv.
Dar eu m-am gandit ca fiind la limita...Sa-l repet si in alta parte poate poate...

codrina

Trimis: Thu Jan 14, 2010 11:36 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca nu ai incredere in laborator, repeta analizele la altul. Si eu as fi cumva sceptica la faza cu incertitudinea de la prima analizare a sangelui.

Adevarul e ca eu de fals negativ am mai auzit, dar de fals pozitiv, nu prea.

Oricum, pentru linistea ta sufleteasca mai repeta analiza aia. Si apoi, macar stii daca te stresezi sau nu si cum reactionezi.

Multa sanatate.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Mon Jan 18, 2010 1:03 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Am repetat analiza la alt laborator si mi-a iesit negativ.
Acuma...care rezultat sa-l cred??? Ca nu pot sa-l iau de bun pe cel care imi convine...

codrina

Trimis: Mon Jan 18, 2010 2:15 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) am vorbit cu doctorul de la laboratorul unde mi-a iesit negativ si mi-a spus ca cei de la primul laborator lucreaza cu o metoda mai sensibila si mai sigura. si ca la ei mi-a iesit negativ pt ca daca dincolo mi-a iesit slab pozitiv la ei aparatul nu detecteaza asa valori mici. mi-a recomandat sa mai stau o sapt., doua si sa repet tot la primul laborator, ca poate acuma e la inceputul bolii de asta sunt asa valori mici.
voi ce ziceti?
in ultimele sapt. chiar nu aveam cum sa iau, n-am fost la dentist, pedichiura, no sex, chiar nu stiu...

codrina

Trimis: Mon Jan 18, 2010 5:34 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Ok, daca in ultimele 3 luni nu aveai de unde sa iei virusul, e clar ca nu te ajuta daca mai stai sau nu o saptamana. O explicatie mai logica ar fi ca il ai de mai demult, insa este intr-o faza inactiva (adica nu se inmulteste), de aici si dubiile in ceea ce priveste analizele.

Ai putea sa mai faci ceva: sa-ti faci anticorpii Ac anti HBs sa vezi daca ai fost vreodata infectata cu virusul. Daca ai anticorpii, e probabil sa fi avut (si inca sa mai ai) virusul in organism. Vestea proasta e ca daca anticorpii ies negativ, asta nu exclude neaparat prezenta virusului din organism.

Deci, ca sa conchid: daca anticorpii ies pozitiv, asta inseamna ca ori ai luat contact cu virusul hepatic B, existand riscul e a fi inca infectata, fie ai fost vaccinata (de prin '94 - '95 se face vaccinarea impotriva hepatitei B automat la nou-nascuti, deci daca esti mai mica, poate esti vaccinata).

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: