Hep

analize

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Thu Jun 02, 2011 6:45 am Titlul subiectului: analize Raspunde cu citat (quote) Buna ziua. ma numesc ionut, am 30 de ani, iar in urma cu 1 an am fost diagnosticat cu hepatita b.

timp de 1 an am luat silimarina in fiecare zi si am facut tratament cu sargenor in cateva reprize (10 zile/luna). cand am descoperit ca sunt infectat cu virusul b, viremia era 5814 copii/ml si mi s-a spus ca sunt un asa numit purtator sanatos.
am repetat analizele in urma cu cateva zile iar viremia esta de 4063 copii/ml (698UI/ml).
Mai am urmatoarele rezultate:

Ag HBs Reactive(3087.47)
Ag HBe Nonreactive(0.337)
Ac Anti-HBs Nonreactive(0.00)
Ac Anti-HBc Reactive(10.69)
Ac Anti-HBe Reactive(0.01)
Ag HD NEGATIV ( <0.90 )
Ac Anti-HBc IgM Nonreactive(0.07)

ce parere aveti? va multumesc.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
iuonut136
  • Data inscrierii: 02/Jun/2011

Trimis: Fri Jun 03, 2011 9:02 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ionut,

Bine ai venit pe forum.

Din analizele tale lipsesc transaminazele. Ele sint importante pentru a avea tabloul complet.

Daca transaminazele sint in limite normale, atunci hepatita ta este in stare inactiva sau asa cum zici tu esti "purtator sanatos". Din pacate sintagma nu e corecta pentru ca desi virusul nu face multe ravagii in cazul tau, ceva rau tot reuseste sa faca.

In starea aceasta inactiva nu exista tratament pentru ca testele arata ca interferonul nu este foarte eficient la pacientii cu transaminaze normale.

Trebuie sa incerci sa ai o dieta echilibrata si sa-ti repeti analizele de 2 ori pe an pentru a vedea daca starea s-a schimbat sau nu.

Te rog sa revii cu transaminazele. Daca si ele sint marite atunci e posibil sa fie totusi o stare activa si sa poti primi tratament acum.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Fri Jun 03, 2011 9:36 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) multumesc pentru raspuns.

in martie 2010 rezulatele au fost:
TGO 33 U/L
TGP 47 U/L
Bilirubina totala 1,36 mg/dl
Bilirubina directa 0,30 mg/dl
Bilirubina indirecta 1,06 mg/dl

acum rezultatele sunt:
TGO 22 U/L
TGP 36 U/L
Bilirubina totala 1.78 mg/dl
Bilirubina directa 0.61 mg/dl
Bilirubina indirecta 1.17 mg/dl

multumesc mult.

iuonut136
  • Data inscrierii: 02/Jun/2011

Trimis: Sat Jun 04, 2011 10:17 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ionut,

Si transaminazele confirma faptul ca hepatita este inactiva. Sper sa ramina multa vreme asa. Intre timp ai grija de tine si repeta analizele de 2 ori pe an.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: