Trimis: Sun Dec 19, 2010 7:43 am Titlul subiectului: Analize-interpretare
Buna ziua,
Vin cu rugamintea daca se poate interpretarea analizelor facute dupa 1 an de cand am aflat ca un copil de 1an este infestat cu virusul hepB. Rezultatele analizelor sunt:
WBC=8.6*10[3]/μL
LY=4.0 *10[3]/μL
MID=0.8 *10[3]/μL
GRAN=3.8 *10[3]/μL
LY%=46.7%
MID%=9.3%
GRAN%=44.0%
RBC=3.70 10[3]*10[3]/μL
HGB=10.3 g/dl
MCHC=36.0g/dl
MCV=27.8 pg
MCH=27.8 PG
RDW-CV=13.1 %
HCT=28.6 %
PLT=274*10[3]/μL
MPV=7.4 fL
PDW=14.7%
PCT=0.202 %
RDW-SD=36.8 %
CREA=0.62 mg/dl
ALT=19 U/L
UREA=38mg/DL
AntiHBc TOTALI=POZITIV
Anticorpi HBs=NEGATIV
Anticorpi Hepatita B-IgM=NEGATIV
Antigen HBS=NEGATIV
Ag Hbe=NEGATIV
Ac antiHbe=NEGATIV
Multumesc anticipat!
mytyk
Data inscrierii: 19/Dec/2010
Trimis: Sun Dec 19, 2010 10:57 am Titlul subiectului:
Antigen HBS=NEGATIV
Ag Hbe=NEGATIV
Ac antiHbe=NEGATIV
Buna,
Conform analizelor de mai sus, copilul nu mai e infectat cu virusul hepatic B ().
AntiHBc TOTALI=POZITIV
Aceasta e un marker care va fi pozitiv toata viata la cei infectati candva cu virusul B, fie ca au scapat de el sau a cronicizat.
Deci, daca analizele sunt corecte si nu constituie vreo exceptie foarte rara, copilul nu mai este infectat cu acest virus.
Este totusi ceva ciudat, pentru ca din cate stiu eu, dupa 1996 - '98, nou nascutii sunt vaccinati impotriva acestui virus in Romania, deci nu ar fi trebuit sa-l contacteze niciodata. Un alt aspect iesit din tipare e faptul ca nu are anticorpi anti HBs.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Mon Dec 20, 2010 1:28 am Titlul subiectului:
Buna dimineata,
In primul rand va multumesc mult si intr-adevar a fost vaccinat dar credem ca virusul a fost transmis de la mama, care atat in timpul sarcinii cat si cu multi ani inainte nu a facut din nestiinta si nici nu a fost indrumata sa faca analizele referitoare la acest virus (nu mai spun ca si baiatul de 5 ani este sub tratament). Scuze ca nu inteleg dar faptul ca nu are anticorpi anti HBs, ce reprezinta? Acesti anticorpi sunt produsi numai de organism sau se recomanda vaccinarea?
mytyk
Trimis: Mon Dec 20, 2010 2:33 am Titlul subiectului:
Ac anti HBs sunt produsi de organism fie in urma infectarii cu virusul B, fie in urma vaccinarii. Ambele cazuri genereaza, in teorie, dezvoltarea anticorpilor (de altfel acesta este si un marker care masoara imunitatea la acest virus).
Pentru ca el nu are anticorpi anti HBs, se poate ca in viitor sa mai fie infectat cu acest virus, daca este expus la el.
De aceea zic eu ca e ceva foarte atipic aici.
Fie copilul nu a fost niciodata infectat cu virusul B, si a obtinut
AntiHBc TOTALI=POZITIV de la mama infectata, neluand totodata si restul anticorpilor, fie nu reuseste sa dezvolte anticorpii HBs (mai exista si astfel de cazuri, dar extrem de rare).
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Fri Jun 10, 2011 12:11 am Titlul subiectului:
Buna ziua,
In mesajul anterior aminteam ca baiatul, acum de 6 ani, a urmat tratamentul cu interferon dar din pacate testul ADN-VHB a rezultat = 664702300 UI/mL, adica o dublare a valorilor fata de anul trecut. Daca este posibil, care pot fi alternativele in aceasta situatie?
mytyk
Trimis: Fri Jun 10, 2011 6:15 am Titlul subiectului:
Buna Mytyk,
Imi pare rau ca baietelul de 6 ani nu a raspuns la tratamentul cu interferon. Din pacate in cazul copiilor acest lucru se intimpla destul de rar, dar parerea medicilor este ca chiar daca nu scapa de virus, cumva ii ajuta. Sper sa fie asa.
In ceea ce priveste viremia foarte mare pe care inca o are cred ca singura optiune pe care o are acum este tratamentul cu antivirale. In teorie acest tratament ar trebui sa-i scada viremia pina la o cantitate nedetectabila. Din cite stiu insa nu toate antiviralele sint aprobate sa fie folosite la copii.
Medicul nu v-a vorbit despre aceast optiune? In caz ca nu, cred ca ar trebui sa incercati sa mai consultati un altul, sa mai auziti si alta parere. Este din pacate o boala dificil de tratat, mai ales in cazul copiilor. Nu strica sa auziti mai multe pareri.