Hep

analize peste analize

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Fri Jan 15, 2010 6:03 am Titlul subiectului: analize peste analize Raspunde cu citat (quote) Buna ziua,

In urma unor analize uzuale de sange mi-au iesit transaminazele mari iar medicul de fam m-a trimis urgent la dr gastro. fiind suspecta de hepatita b sau c. In spital am repetat analizele. dat fiind faptul ca abia luni le va vedea medicul pentru a-mi spune concluzia, va rog din suflet sa imi spuneti si parerea dvs.

Ag HBS 0,1 Negativ (val ref Neg 0.1-1.0: poz. >1)
antiHBC 0,07 negativ ( V.N. 0.02-0.5)
antiHBS <1,0 (negativ 10 mUI/ml; reactiv >10 mUI/ml)
antiHVC 0.19 negativ ( negativ 0,1 - 0,8; Pozitiv >1)

GGT 52 (5-85)
ALT (TGP) 61 cu val ref 5-65
AST (TGO) 29 cu val ref 2-40

In mare vazand negativ la markerii hepatici si trasnaminazele fiind in parametrii normali, indraznesc sa sper ca nu am contactat nici hep B nici C. Oare sunt suficiente analizele facute?

Va multumesc din suflet pentru raspuns

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mia_buc
  • Data inscrierii: 15/Jan/2010

Trimis: Fri Jan 15, 2010 8:00 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Din fericire pt tine, nu ai nici unul din virusii hepatici. POate or fi gresit aia de la laboratorul la care ai facut primele analize.

Conform rezultatelor prezentate de tine aici, cu certitudine nu ai nici unul din virusi.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Fri Jan 15, 2010 10:09 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
cla a scris:
Din fericire pt tine, nu ai nici unul din virusii hepatici. POate or fi gresit aia de la laboratorul la care ai facut primele analize.

Conform rezultatelor prezentate de tine aici, cu certitudine nu ai nici unul din virusi.

Multumesc din suflet pentru raspuns. Asa a conchis si medicul de la Fundeni cand a vazut primele analize. Anumiti parametrii, pe langa transaminaze nu ar fi indicat asa ceva. A spus ca ar putea fi vorba mai degraba despre steatoza hepatica usoara.

Vreau sa spun ca sunt cu sufletul alaturi de cei care au avut nesansa sa se imbolnaveasca... Trei zile ...petrecute in spitalul Fundeni m-au cutremurat. Pur si simplu nu am cuvinte. In aceste zile simt ca am imbatranit sufleteste cu multi ani. Si nu ma pot bucura pe deplin. Imi pare nespus de rau de toti cei pe care i-am vazut acolo la spital, suferinzi. Si imi pare nespus de rau ca multi dintre ei sunt infectati prin neglijenta cadrelor medicale. Ca sa nu mai spun ca... tot sistemul medical este aproape in prag de colaps.
Doresc celor care au de luptat cu aceste boli sa aiba putere.

Inca odata multumesc din suflet pentru raspuns si va doresc multa sanatate.

Mia_buc

Trimis: Sat Jan 16, 2010 12:43 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Mia_buc,

Trebuie sa stii ca pentru hepatita B exista un vaccin si poate ca nu e niciodata prea tirziu sa-l faci. Cum si tu remarcai, unii dintre bolnavi au luat virusul ca urmare a unei neglijente. Cum e aproape imposibil sa te feresti mereu, cred ca vaccinul e una dintre masurile pe care oamenii sanatosi le pot lua pentru a se proteja, macar impotriva virusului B.

Multumim pentru cuvintele frumoase si multa sanatate si tie.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Sun Jan 17, 2010 4:20 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
ella a scris:
Mia_buc,

Trebuie sa stii ca pentru hepatita B exista un vaccin si poate ca nu e niciodata prea tirziu sa-l faci. Cum si tu remarcai, unii dintre bolnavi au luat virusul ca urmare a unei neglijente. Cum e aproape imposibil sa te feresti mereu, cred ca vaccinul e una dintre masurile pe care oamenii sanatosi le pot lua pentru a se proteja, macar impotriva virusului B.

Multumim pentru cuvintele frumoase si multa sanatate si tie.

Ella multumesc din suflet pentru mesaj. Da m-am documentat despre acest vaccin si am mobilizat deja familia sa mergem sapt viitoare sa ne vaccinam. Noi am pierdut pe tatal sotului meu din cauza hep C. A fost infectat in urma unei neglijente medicale. Din pacate el nu s-a ingrijit absolut deloc. A muncit pe rupte si nu a tinut regim.

Va doresc tuturor multa putere si sanatate.

Mia_buc

Trimis: Tue Aug 31, 2010 6:53 am Titlul subiectului: analize... Raspunde cu citat (quote) Buna! tocmai m-am inscris pe acest forum si pana acum am tot citit pareri si in sfarsit am indraznit sa scriu si eu. am hepatita c de aproximativ 2 ani si mi-am refacut analizele de curand sa vad care mai e starea mea. pe atunci cand am descoperit toate erau normale si bune si nu se punea problema de interferon, iar acum dupa 2 ani e la fel, trans.normale, tot inactva, ficatul ne e modificat, dar acum nu am mai facut viremia si nici biopsia, am inteles ca nu mai e nevoie dupa noile reguli si ca atunci nu ma incadram la dosar dar acum se pare ca ma incadrez cam cu aceleasi analize, dar medicul la care am fost mi-a recomandat sa nu imi fac deocamdata. mi-a mai zis ca singurul regim e sa mananc tot ce imi pica bine, bineitele sanatos si fara toxine si fara alcool si tutun. inca nu stiu ce mai e de facut, ma sperie gandul ca sunt acele reactii adverse la tratament dar nici nu mai am rabdare sa scap de virus sa pot sa am o viata fara restrictii, mai ales cu partenerul meu. sper sa imi scrieti cate o parere despre situatia mea care sa ma faca sa iau o hotarare, nu prea imi vine sa mai mai stau asa si sa astept la mai rau sau nimic..... multumesc anticipat! va pup si va urez multa sanatate!!!
gabryelle
  • Data inscrierii: 31/Aug/2010

Trimis: Wed Sep 01, 2010 11:07 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Gabryelle,

Bine ai venit pe forum.

Nu stiu foarte bine regulile de incadrare la tratament in cazul hepatitei C, dar mi se pare ciudat ca te-ar accepta fara sa ai viremia.

In cazul in care analizele tale sint normale, adica transaminaze normale si viremie nedetectabila, probabil ca ar fi bine sa amini tratamentul. Pe de alta parte tratamentul cu interferon e o sansa spre vindecare si daca tu spui ca l-ai putea obtine poate ca merita sa te gindesti si la optiunea asta.

Cred ca efectele adverse, desi nu-s neglijabile, pot fi trecute cu vederea daca exista sansa reala de a scapa de virus. Dar tinind cont ca nimeni nu-ti poate garanta asta, doar tu poti decide daca merita efortul sau nu.

Daca mai ai intrebari, nu ezita sa le pui.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: