Hep

Analize VHB+VHD

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Jul 28, 2009 2:01 pm Titlul subiectului: Analize HVb+HVD Raspunde cu citat (quote) Buna seara, as avea si eu nevoie de cateva lamuriri. Astea sunt analizele mamei si nu mai inteleg nimic. Din pacate doctorul la care am fost nu ne da prea multe explicatii, ne pune sa facem analize dupa analize si noi suntem complet in ceata.
Deci orice explicatie va fi binevenita
Anti-HBC 11.38
Anti-HBC_I - Reactive
Anti_HBe 0.02
Anti_HBE_I Reactive
HBeAg 0.656
HBeAg_I Nonreactive
_HBsAg >250.000
_HBsAg_I High Reactive
AcHBs 0
AcHBs_I Nonreactive
AFP 0.91 valori normale 0-10/ui/mL

AcVHD-IgG Pozitiv
AcVHD-IgM Negativ
AgVHD Negativ
ADN viral hepatita B (cantitativ) 89 UI/mL valori de referinta: nedetectabil; limita de detectie a metodei de lucru in domeniul de linearitate este 55UI/mL. Nr copii= nr.UI/mL x 5.82
ARN viral Hepatita D (calitativ) : pozitiv valori de referinta: nedetectabil

Precizez ca ultima analiza, ARN Hepatita D am primit-o pe mail asta seara, deci nu am ajuns inca la medic.
Multumesc. si o seara placuta.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
julles
  • Data inscrierii: 28/Jul/2009

Trimis: Wed Jul 29, 2009 12:02 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Ag HBs pozitiv + Ag HBe negativ + viremia mica sugereaza ca e intr-un stadiu inactiv al hepatitei. Adica virusul B exista in organism, dar nu se replica cu prea mult spor (asta e de bine) Smile .

Prezenta AcVHD-IgG indica infectie cronica cu virusul hepatic D.

AcVHD-IgM indica o infectie acuta cu VHD. La mama ta nu e cazul, intrucat e negativ. Incarcarea virala pet virusul hepatic D e nedetectabila. Si asta e bine, ca inseamna ca nici asta nu se replica accentuat.

Deci, mama ta are infectie cronica cu VHB+VHD, dar starea e foarte buna. Or sa mai fie analize de facut, pana stabilesc cu exactitate starea ficatului si daca are nevoie de terapie: transaminaze, ecografie, eventual biopsie daca se pune problema tratamentului.

Daca mai ai intrebari punctuale la care nu ti-am raspuns, le asteptam.

Multa bafta.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Wed Jul 29, 2009 7:37 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
cla a scris:
Ag HBs pozitiv + Ag HBe negativ + viremia mica sugereaza ca e intr-un stadiu inactiv al hepatitei. Adica virusul B exista in organism, dar nu se replica cu prea mult spor (asta e de bine) Smile .

Prezenta AcVHD-IgG indica infectie cronica cu virusul hepatic D.

AcVHD-IgM indica o infectie acuta cu VHD. La mama ta nu e cazul, intrucat e negativ. Incarcarea virala pet virusul hepatic D e nedetectabila. Si asta e bine, ca inseamna ca nici asta nu se replica accentuat.

Deci, mama ta are infectie cronica cu VHB+VHD, dar starea e foarte buna. Or sa mai fie analize de facut, pana stabilesc cu exactitate starea ficatului si daca are nevoie de terapie: transaminaze, ecografie, eventual biopsie daca se pune problema tratamentului.

Daca mai ai intrebari punctuale la care nu ti-am raspuns, le asteptam.

Multa bafta.

Saru-mana de raspuns. E tare bine sa mai auzi si de bine din cand in cand. Luni mergem la medic sa vedem ce pasi trebuie sa mai facem. Revin atunci cu noutati
O dupa amiaza placuta!

julles
  • Data inscrierii: 28/Jul/2009

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: