Hep

Angajare cu Hep B

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Mon Sep 26, 2011 2:00 am Titlul subiectului: Angajare cu Hep B Raspunde cu citat (quote) Salutare,

Mi-am gasit un nou job si mi s-a cerut adeverinta medicala de la medicul de familie. Am fost la medic si pe ea mi-a scris de hepatita B si ca sunt sub stricta supraveghere medicala, nu am alte boli transmisibile / cronice, nu prezint pericol pentru colectivitate si sunt apt de munca.

Credeti ca voi intampina probleme din cauza asta si stiti cumva cum e legislatia? Ar fi un motiv legal pentru care compania m-ar putea refuza chiar daca am trecut interviul si sunt gata de angajare?

Mentionez ca o sa lucrez ca si programator.

Mersi!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomitzel
  • Data inscrierii: 09/Jun/2011

Trimis: Mon Sep 26, 2011 7:13 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Salutari,

Bafta la nou job Smile si nu-ti fa prea multe probleme despre adeverinta pentru ca nu vei intimpina nici un fel de probleme (maxim niste priviri urite din partea citorva care nu stiu mai nimica despre hep b si incurca borcanele, priviri care se vor linisti dupa ce se vor documenat un pic).

oricum din ce stiu eu avizul de munca nu ti-l da medicul de medicina muncii si nu medicul de familie, da asta se poate ca s-a schimbat.

legal nu au de ce sa te respinga si daca o fac ar fi caz de discriminare si atunci problema se pune in alti termeni. vezi Hotarâre nr. 355 din 11/04/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor - despre Ag Hbs se mentioneaza cel mai mult in parta v: http://medicina-muncii.com/legislatie/practica-medicinii-muncii/hg-355-2007-v.html

Sanatate tuturor!

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Mon Sep 26, 2011 7:18 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Mersi 4est!

In seara asta trimit actele si o sa scriu aici daca va exista vreo reactie din partea lor.

tomitzel

Trimis: Mon Sep 26, 2011 8:24 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Tomitzel,

Felicitari pentru noul job.

Din experienta mea pe adeverinta de la medicul de familie ar trebui sa scrie doar "apt de munca", fara alte detalii. Dupa angajare ti se va cere, cel mai probabil, sa aduci ceva similar de la un medic de medicina muncii. In general, firmele colaboreaza cu un asemenea medic pentru ca legislatia le impune un control periodic al angajatilor. Dar si de la medicul de medicina muncii angajatorul ar trebui sa primeasca doar o adeverinta pe care scrie ca esti apt de munca. Asta este singurul lucru pe care ar trebui sa-l intereseze pe angajator.

Restul discutiei avute cu medicul de familie sau cel de medicina muncii ar trebui sa fie confidentiala.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Mon Sep 26, 2011 8:35 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ela,

Asa m-am gandit si eu, insa doctorita mi-a spus ca trebuie sa scrie asta si nu am fost in masura sa o contrazic pentru ca nu eram informat.
Oricum, cand m-am angajat la jobul curent (sunt in preaviz), la medicina muncii am fost intrebat de boli cronice si am declarat-o, dar pe adeverinta intr-adevar nu a aparut scris, mai ales cu recomandare gen "Sub stricta supraveghere medicala", cam exagerata.

Mi-e oarecum jena sa merg dupa sa-i spun ca nu e bine ce a facut.

Mersi.

tomitzel

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: