Trimis: Fri Jul 10, 2009 8:02 am Titlul subiectului:
Ce inseamna Ac Anti HBs - Reactive (169.35)? Ar trebui sa ma sperie cifra asta mare? Peste vreo 8-10 zile oricum o sa ajung la un doctor (cand va fi gata si electroforeza) ....dar pana atunci, ma poate linisti cineva? Multumesc anticipat! _________________ "Am dreptul sa gresesc si sa nu fiu perfecta!"
marmag
Data inscrierii: 10/Jul/2009
Trimis: Fri Jul 10, 2009 10:07 am Titlul subiectului:
Ac anti HBs sunt anticorpii impotriva antigenului de suprafata a virusului hepatic B. Prezenta lor indica una din doua posibilitati (sau amandoua):
1. te-ai vaccinat impotriva virusului hepatic B
2. ai avut sau ai o infectie cu virus hepatic B.
Valoarea mare nu tb sa te inspaimante. Anticorpii, de regula, protejeaza corpul. Deci, cu cat mai multi, cu atat mai bine.
Sper ca te-am linistit.
Cele bune.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Fri Jul 10, 2009 2:08 pm Titlul subiectului:
Multumesc pentru raspuns.
Acum, ca tot m-ai "provocat".....
Vaccin nu am facut.
In schimb am avut virusul B la un moment dat (cu vreo 7 ani in urma) si in urma unui tratatment de 3 luni cu Zefix, virusul a disparut.
E posibil sa mai apara?
Merci.....din nou! _________________ "Am dreptul sa gresesc si sa nu fiu perfecta!"
marmag
Data inscrierii: 10/Jul/2009
Trimis: Sat Jul 11, 2009 2:32 am Titlul subiectului:
Uau, super tare ca ai scapat de el. E posibila o noua infectie cu VHB daca intri iarasi in contact cu el si daca numarul anticorpilor nu e suficient de mare incat sa-ti confere protectie.
Prin urmare, mai bine vb cu medicul tau sa te vaccinezi. Nu stiu exact care-s valorile de referinta ale anticorpilor la laboratorul la care ai fost. Ar tb sa-ti intrebi medicul daca la valorile astea esti protejata sau nu. Ti-am scris in precedentul post care stiam eu ca-s nivelurile de anticorpi la care esti protejata de o noua infectie cu virus hepatic B. Poate cei de la laboratorul tau au alta masuratoare.
Oricum, e imbucurator sa aud ca exista persoane care mai si scapa de virus.