Trimis: Fri Sep 04, 2009 4:11 am Titlul subiectului: Antigenu hbs
Buna,am 23 de ani si de vreo 1 an am aflat ca sunt purtator de virus HBS dar transaminazele la ficat sunt in limitele normale..Am facut si viremia si este sub 3000. ce pot sa fac? Doctorii imi spun ca nu prea au ce sa imi faca.. de cat sa tin regin si sa astept..Se poate face un tratament sa mi se negativizeze antigenu?? Astept un raspuns de la dumneavoastra.
Multumesc.
alexalex
Data inscrierii: 04/Sep/2009
Trimis: Sat Sep 05, 2009 5:21 am Titlul subiectului:
Buna Alex,
Antigenul HBs se poate negativa ca urmare a tratamentului cu interferon. Dar procentul celor care scapa de virus prin acest tratament este destul de mic. Atita vreme cit transaminazele tale sint normale, iar viremia atit de mica nu cred ca vei primi acest tratament, pentru ca esti considerat purtator "sanatos" de virus si tot ce poti face este sa-ti repeti periodic analizele si sa tii un regim alimentar, fara alcool si tutun.
Ai facut vreo biopsie sa vezi care este stadiul fibrozei? La efectuarea punctajului pentru aprobarea tratamentului se ia in considerare si biopsia. _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Sat Sep 05, 2009 8:00 am Titlul subiectului: Antigenu hbs
Multumesc frumos pt raspuns. Regim tin de cand am aflat. As mai vrea sa stiu daca se poate negativiza singur daca tot tin regim.. Sa iau pastile hepato protectoare??.. ma ajuta cu ceva..? Ce parere aveti..?
alexalex
Data inscrierii: 04/Sep/2009
Trimis: Sat Sep 05, 2009 11:01 am Titlul subiectului:
Cred ca in literatura de specialitate exista cazuri de seroconversie spontana, fara tratament, a antigenului. Dar, acest lucru se intimpla foarte rar.
Hepatoprotectoarele sint un ajutor pentru ficat, dar nu unul miraculos. Ele nu sint considerate tratament. Este ca si cum ai bea o cana de ceai fierbinte cu lamiie cind ai gripa. Mai atenueaza din simptome, dar nu trateaza boala. _________________ Ella