Hep

Biopsia ,argumente pro?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Sat Apr 10, 2010 9:29 am Titlul subiectului: Biopsia ,argumente pro? Raspunde cu citat (quote) Buna,tuturor! As vrea sa stiu de ce este necesara biopsia atunci cand
viremia este nedetectabila?
Am analizele bune,statutul virusului este "dormant"(innactiv).
Am hep.C de cca. 4 ani,in urma unei transfuzii.
Imi este frica de biopsie si nu vad folosul ei atata vreme cat virusul este inactiv.
Apoi nu sunt convinsa ca trebuie facut tratament chimic(medical) cu atitea
efecte adverse si ireversibile;daca tin aceasta hep C sub control doar cu dieta.
As dori daca aveti ptr mine ceva argumente pro boipsie Question
va doresc sanatate la toata lumea.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
gaby doina
  • Data inscrierii: 01/Feb/2010

Trimis: Thu Apr 22, 2010 6:32 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna! Eu nu am auzit despre hepatita C "dormanta", "inactiva"
Daca viremia a iesit nedetectabila inseamna ca NU EXISTA VIRUSUL. Anticorpii anti-HCV totdeauna vor iesi pozitiv daca organismul a contactat virusul C, dar se poate sa te fi vindecat spontan, din moment ce viremia e nedetectabila. Asta e singura analiza concludenta care atesta daca ai hepatita C sau nu.
Hepatita cronica C se poate vindeca in procent de max.50% cu tratamentul antiviral combinat, interferon si ribavirina. Sotul meu a facut acest tratament dur, n-a fost usor, dar s-a vindecat, marturie stau cele doua analize ale viremiei care au iesit nedetectabil, ambele, dupa 6 luni de la terminarea tratamentului, analize facute in 2 laboratoare diferite. Nici un altfel de " tratament" nu distruge nici virusul C , nici B din pacate, decat acest tratamentul antiviral specific.

Claudia
  • Data inscrierii: 22/Apr/2010

Trimis: Thu Apr 22, 2010 7:01 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Viremie nedetectabila inseamna: nr. virusilor este atat de mic incat nu poate fi detectat cu metodele existente de masurare.Acesti virusi ramasi
si nedetectabili sunt incapsulati (sau inveliti in alt strat de protectie in afara de incapsularea lor de la fam. din care provin),de un strat protector creat de Interferon.
Acest strat nu le mai da voie sa se inmulteasca,pina la o data cand omul respectiv are sistemul imunitar prea slabit.
Cine o data a contactat virusul C,se bucura de prezenta lui pe tot parcursul vietii.
Dar boala poate fi manageriata cu regim sanatos de viata.
Va doresc multa sanatate si gandire pozitiva-aceasta chiar invinge boala.

gaby doina

Trimis: Thu Apr 22, 2010 12:22 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Nu este adevarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si-atunci unui om care n-a contactat niciodata virusul, viremia ce rezultat crezi ca va avea? Tot nedetectabil, ceea ce inseamna ca NU EXISTA VIRUSUL. Nu exista nici o "incapsulare" de unde scoateti oameni buni, vorbele astea??? Nu vorbiti daca nu cunoasteti, mai bine documentati-va. SE VEDE CLAR LIPSA INFORMARII CORECTE ASUPRA HEPATITEI C si dupa cum se pare, nici nu se doreste aceasta informare. MARE PACAT, ptr. ca astfel se continua a se dezinforma populatia. Ne mai miram apoi de tot ce se intampla.

Claudia

Trimis: Thu Apr 22, 2010 12:50 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Ce ramane pe toata viata, sunt anticorpii anti-HCV, care de cate ori ii va face o persoana care a avut contact cu virusul C, acestia vor iesi -pozitiv, dar asta nu inseamna ca mai are hepatita C, numai daca si viremia ar iesi detectabila si ar arata cati virusi/ml. mai sunt in sange.

Claudia

Trimis: Fri Apr 23, 2010 3:27 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Claudia! Este adevarat sunt neinformata,dar si medicina de cca. 200
de ani a descoperit doar 20-30% din secretele organismul uman.
Pentru ca tu esti atat de bine informata,te rog sa ma lamuresti si pe mine ;am sa-ti scriu un exemplu si iti cer parerea ta avizata:
O persoana care nu avut hep.B primeste vaccinul HBV....Dupa aceea aceasta persoana va dezvolta anticorpi care o vor feri de infectia cu HBV.
Aceasta persoana are permisiunea de a dona oricind sange,ptr. ca nu exista riscul sa imbolnaveasca pe nimeni.(DEOARECE NU ARE VIRUSI NEDETECTABILI,IN SANGE)
O persoana care a avut hep B. si care va aduce viremia la stadiu de
nedetectabil nu va avea niciodata permisiunea sa doneze sange,ptr.ca virusii ramasi in organismul persoanei(pe care sistemul sau imunitar ii tine sub control,uneori la 10-11 ani de la infectia cu HBV,organismul dezvolta o linie puternica de aparare si care nu mai permite multiplicarea virusului);deci virusii aceia nedetectabili cand vor patrunde in alt organism

gaby doina

Trimis: Fri Apr 23, 2010 3:38 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) (continuare) vor dezvolta o hep.acuta.
Asta se intimpla si cu HCV-cel infectat va fi un purtator toata viata sa si depinde de nr. virusilor ca acesta sa raspindeasca boala si celor din jur.
In timpul cit viremia este nedetectabila,acest virus nu va afecta ficatul.
Si eu am HCV de cca 4 ani,de la o transfuzie de sange efectuata in Romania(Constanta),in urma unui accident cu extirpare de splina.
Actualmente locuiesc si muncesc ca physioterapist assistant in Toronto,Canada.
Si pe mine ma intereseaza toate noutatile,descoperirile in lupta cu HCV.
Am avut detectabil am nedetectabil,doar cu regim sanatos si detoxifiere.
Daca tratamentul eradica boala sa stii ca sar fi folosit la scara larga.
Tratamentul doar aduce viremia la strarea de nedetectabil(cu many side effects);apoi ramine din nou treaba pacientului sa tina regim.
Sanatate ii doresc sotului tau si tie numai bine,pa!

Ultima modificare efectuata gaby doina la Sat Apr 24, 2010 7:54 am, modificat de 2 ori in total

gaby doina

Trimis: Sat Apr 24, 2010 4:48 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) The more you know the more confusing,you are! Smile

Ultima modificare efectuata de catre gaby doina la Sat Apr 24, 2010 7:42 am, modificat de 1 data in total

gaby doina

Trimis: Sat Apr 24, 2010 7:39 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Viremie nedetectabila inseamna ca virusul este sub 200/unitate de masura
si asta este cel mai sensibil test(actual).
Sa mai stii ca sant persoane care dupa 5 ani de nedetectabil au evoluat in detectabil......
Conteaza gandirea pozitiva si regimul strict;poate te ajut cu o sugestie asupra regimului:nu grasimi animale(lapte,unt,iaurt,branza)
putina carne cca, 150g din cand in cand,doar vita si peste alb(pestele alb este recomandat cat mai des -3-pe sapt.)
doar grasimi vegetale(nu fierte nu prajite)-doar ulei extravirgin de masline sau samburi de struguri.
Nu cafea,ceai negru sau verde.
NU ALCOOL.TUTUN.
Toate cerealele si fructele si legumele ;chiar ceapa si usturoi sunt f. bune.
ok! pa,sanatate.

gaby doina

Trimis: Thu Sep 15, 2011 4:51 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
gaby doina a scris:
Buna Claudia! Este adevarat sunt neinformata,dar si medicina de cca. 200
de ani a descoperit doar 20-30% din secretele organismul uman.
Pentru ca tu esti atat de bine informata,te rog sa ma lamuresti si pe mine ;am sa-ti scriu un exemplu si iti cer parerea ta avizata:
O persoana care nu avut hep.B primeste vaccinul HBV....Dupa aceea aceasta persoana va dezvolta anticorpi care o vor feri de infectia cu HBV.
Aceasta persoana are permisiunea de a dona oricind sange,ptr. ca nu exista riscul sa imbolnaveasca pe nimeni.(DEOARECE NU ARE VIRUSI NEDETECTABILI,IN SANGE)
O persoana care a avut hep B. si care va aduce viremia la stadiu de
nedetectabil nu va avea niciodata permisiunea sa doneze sange,ptr.ca virusii ramasi in organismul persoanei(pe care sistemul sau imunitar ii tine sub control,uneori la 10-11 ani de la infectia cu HBV,organismul dezvolta o linie puternica de aparare si care nu mai permite multiplicarea virusului);deci virusii aceia nedetectabili cand vor patrunde in alt organism

Lasati-o pe Claudia in pace, sufera de mania persecutiei, daca cumva ai o parere diferita de a ei te da afara de pe foruml personal (sper ca nu e admin si pe acest forum ca ma da din nou afara pt ca am tupeul sa o cotrazic) si pe linga toate astea nici nu stie cit crede ca stie cel putin nu despre HBV (despre HCV nu pot sa spun nimica pt ca nu stiu eu nimica)

Referitor la ce a spus gaby doina (si ma refer stric la partea de HBV) este partial adevarat dar merita unele adnotari:
- Viremie nedectebaila, intradevar, NU este echivalenta cu viremie 0, ci insemna ca numarul de virusi DIN SINGE este mai mic decit ceea ce se poatre masura
"De ce se spune viremie nedetectabila si nu viremie zero?
Nu se spune viremie zero, deoarece nu exista inca o metoda care sa determine existenta unui singur virus, limita inferioara de detectie a majoritatii metodelor find de ceteva zeci de copii/ml. Deci viremie nedetectabila poate inseamna ca ai un numar de virusuri, dara acesta este mic, si analiza care s-a facut nu ii poate detecta." - de aici http://www.hepatite.ro/metode-de-diagnostic-in-bolile-hepatice/2010/viremia-incarcatura-virala-in-hepatita-b-si-c-valori-normaleviremia-mare-viremia-mica-cresterea-si-scaderea-viremiei-2208/

- Si din acest motiv si si datorita pretului detectia de infectare cu HBV este data de Ag HBs iar viremia se face doar daca Ag Hbs este pozitiv, SAU daca exista alte indicatii medicale. Desi corect ar fi ca acesta viremie sa se faca indiferent de Ag HBS pt a exclude o hepatita oculta (Ag HBs negativ si Viremie existenta)

- In privinta vacinului, o persoana care primeste vaccinul va dezvolta anticorpi anti HBs, iar in momentul infectarii acesti anticorpi anti HBs vor impiedica producerea Ag Hbs, antigen care este necesar pt producerea de noi virusi, producerea de noi virusi fiind astfel oprita sistemul imunitar va distruge celulele infectate orind astfel infectia (iar in paralel va produce si el anticorpi anti HBs). Pentru ca Ag Hbs este produs in numar mare (mult mai mare decit are nevoie virusul pt a se reproduce), anticorpii HBs trebuie si ei sa fie prezenti in numar mare si de aici este acel prag de 10 UI de la care se considera ca vacinarea a fost cu succes. Un scenariu asemantor se produce si in cazul celor nevacinati, cu diferenta ca neavind anticorpii dianinte, virusul se replica si este doar sistemul imunitar cel ce lupta cu virusul producind anticorpi anti HBs si distrugind celulel infectate, dupa 6 luni acesta lupta este cumva transata, daca sistemul imunitar cistiga (90% din cauzile de infectie la adulti si 5% cazurile de infectie la nounascuti si copii mici) atunci virusul este invins si se spune ca HBV a fost in faza acuta si apoi eradicat, daca in schimb sistemul imunitar pierde atunci HBV nu este eradicat si se spune ca trece in faza cronica (vaccinare in acesta faza este tardiva).

- Persoanele vaccinate si cele care au avut doar faza acuta nu prezinta in singe AgHbs si pot sa doneze singe deoarece nu sunt contagioase, persoanele aflate in faza cronica au prezent in singe Ag HBs si nu pot sa doneze singe deoarece sunt contagioase. Intradevar se pare ca ar exista o corelatie intre niveelul viremiei si cit de contagioasa este o persoana, dar datorita faptului ca HBV este foarte cotagioasa (de 100 de ori mai cotagioasa decit HIV) si datorita faptului ca viremie nedetectabila nu este viremie 0 - cei aflati in faza cronica nu pot sa doneze singe.

Toate cele de mai sus sunt pentru HBV, pt HCV nu stiu, dar definitaia de viremie nedetectabila este aceiasi, dar poate in cazul HCV limita de detectie este de 1 copie/ml si in acest caz viremie nedetectabila este echivalent cu viremie 0, dar pt HBV limita de detectie este pe undeva pe la 50 - 60 copii daca bine imi aduc aminte, pt aparatura actuala, de ex acum 3-4 ani era de 300 copii/ml.

ca si o nota de subsol: pe forumul indicat de Claudia exista informatii destul de cuprinzatoare despre HBV, chiar si eu am recomndat acest forum in multe discutii, dar acuma as vrea sa imi retrag recomandarile si sa atrag atentia celor ce il folosesc ca informatiile de acolo (chiar daca unele sunt corecte) sunt vechi si trunchiate de catre cele administratori. Au last doar ce informatii credeau ele ca ar fi bune, inca ma intreb de ce, si au sters orice alta informatie. Eu am fost dat afara de pe forum cind am scris despre un raport asumat de o mare unviversitate, si care sustinea ca anumite supliemnte pot sa induca o regresie a fibrozei, defapt mesajul a fost sters si dupa multe discutii repus si apoi trunchiat ... si defpat contul mi-a fost sters cind am indraznit sa spun ca Lamivudina ar trebuii sa fie ultima varinata de tratament si sa fie folosita doar in cazuri de urgenta (datorita rezitentei ce se poate dezvolta) si sa sugerez ca astfel de discutii ar fi bine sa existe pe forum in loc sa bagam toate antivirallele in aceiasi clasa (avem rezistenet de la 70% pina la 1.2%) .... astfel ca va sfatuiesc ca orice scrie pe acel forum sa luati cu rezerve si sa verificati si din alte surse deoarece orice noutate a fost trunchiata de admini de pe acel forum. (situatia la forumul de hep C nu o stiu, sper ca nu este aceiasi)

sanatate tuturor!

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Mergi direct la: