Trimis: Wed Apr 07, 2010 2:05 am Titlul subiectului: Biopsie - unde?
Salut,
Am fost diagnosticat acum cateva luni cu hepB. Viremia a crescut, in cateva luni de la 60000 la 100000. Am facut fibroscan si mi-a iesit F2, adica ficatul este afectat.
Sunt cat de cat speriat la ideea ca trebuie sa merg intr-un spital, sa ma internez si sa-mi fac o biopsie care, am inteles, are riscurile ei. Incerc sa ma impac cu gandul pana va trebui sa merg sa o fac.
Am cateva intrebari pentru voi:
- se mai poate face biopsia in alta parte (spital privat)? mi-e pur si simplu frica de spitalele romanesti
- ati facut sau stiti persoana care au facut biopsia la Matel Bals? cum a decurs?
Orice alte sfaturi sunt binevenite. Sunt debusolat de cand am aflat vestea
ionescu
Data inscrierii: 07/Apr/2010
Trimis: Wed Apr 07, 2010 1:57 pm Titlul subiectului:
Buna ionescu,
Pentru viremie nu cred ca trebuie internare. Eu am asistat in direct la una (ca insotitor de pacient ) si a decurs fara probleme. A durat in jur de o jumatate de ora, cu tot cu explicatiile date de medic despre procedura, si a trebuit repaus cam 2 ore, daca imi amintesc eu bine. Dupa care pacientul a fost transferat intr-un salon pentru citeva ore.
Deci in mare a durat cam o dupa amiaza.
Nu stiu daca sint spitale private unde se face viremia. Poti suna la clinicile din Bucuresti sa intrebi.
Stiu ca sint pe forum persoane care au facut biopsia, poate intra sa-ti povesteasca experienta lor, pentru incurajare . Nu este placut, dar nici foarte de speriat. Sper sa prinzi curaj si sa o faci, sa treci si peste asta.
Care este rezultatul transaminazelor? _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Thu Apr 08, 2010 12:43 am Titlul subiectului:
Buna Ella,
Multumesc pentru raspuns.
Doctorul mi-a spus ca ar trebui sa stau 24 ore sub observatie. Eu sper sa fie mai putin. La ce spital a facut amicul tau biopsia?
Intrebam daca exista spitale private unde se face biopsie. Scuze de incurcatura.
Transaminazele am inteles ca sunt normale, dar ficatul este probabil afectat si ar trebui inceput tratamentul. Biopsia imi trebuie la dosarul ce va fi trimis la CAS.
Multumesc!
ionescu
Trimis: Thu Apr 08, 2010 11:04 am Titlul subiectului: been there, done that :)
Salut Ionescu
Vreau sa spun ca eu am facut biopsia. Si toata actiunea a avut loc intr-un salon normal. Pe scurt : te intoarce pe o parte, mana dreapta dupa cap, te unge cu ceva, dupa care te inteapal and voila.
Mai pe lung: iti explica cam ce urmeaza sa se intample, acuma eu nu mai stiu exact ce a explicat una la mana fiindca eram speriat:)) si a doua la mana ca s-a intamplat in urma cu 2 ani si ceva. Partea ca mai urata in toata treaba asta, in cazul meu, a fost ca a tb sa ma intepe de 2 ori si ca m-a durut umarul o ora - o ora si ceva, ceea ce am inteles ca era de asteptat. Dupa biiopsie a trebuit sa mai stau in pat, fiindca nu prea ma puteam misca, dar in aproximativ 2-3 ore eram acasa, in patul meu.
Daca mai ai ceva intrebari, te rog sa le zici, poate sunt cumva de folos. _________________ I will surviveee !!!
zuppa
Data inscrierii: 22/Apr/2008
Trimis: Fri Apr 16, 2010 7:19 am Titlul subiectului:
Dragilor,
Va multumesc pentru raspunsuri. Totul a mers ok, nu a durut asa mult. Mai mult a durut intepatura pt anestezie si nu acul de biopsie. Cand te inteapa cu acul, se simte ca o lovitura in coaste (de pumn).
Nu va faceti griji pt durere. Dupa operatie, vei simti o greutate in a respira.
Ce e mai naspa e ca trebuie sa stai internat 2-3 zile (pt analizele pre-mergatoare si de dupa prodedura).
Sanatate!
ionescu
Trimis: Fri Apr 16, 2010 12:33 pm Titlul subiectului:
Bine ca ai trecut cu bine si peste asta. Ai si rezultatele sau trebuie sa mai astepti?
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Fri Apr 23, 2010 3:13 am Titlul subiectului:
cla a scris:
Bine ca ai trecut cu bine si peste asta. Ai si rezultatele sau trebuie sa mai astepti?
Luna viitoare. Probabil voi primi tratament. Am facut FibroScan-ul si mi-a iesit F2 (deci afectat).