Hep

ce sa fac....

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Mon Aug 02, 2010 12:53 am Titlul subiectului: ce sa fac.... Raspunde cu citat (quote) buna,
ma puteti ajuta cu interpretarea unei analize..
anul trecut am fost diagnosticata cu hepatita b, transaminazele sunt in valori normale tgo-22 tgp19, anul trecut mi-am facut toate analizele aproape pt. ficat ..inclusiv viremia...m-au costat o groaza de bani, si tot nu mi-a dat un raspuns si nici tratament...(ziceau ca nu sunt f. marite)nu am mai fost la medic pana anul acesta, mi-am refacut unele analize, dar nu si cele care trebuie platite..since nu am banii sa le fac. , m-ar costa in jur de 7 -8mil...restul anlizelor care le-am facut , toata au iesit bine in afara de, gamma globuline 22.9 si care valorile normale sunt(10.5-20.5).transaminazele tot mici, adica in valori normale.
electroforeza proteinelor :
albumina ser-54.8
alfa1 globuline-1.5
allfa 2 globuline-9.7
beta globuline-11.1
gamma globuline -22.9
raport albumine/globuline-1.21
fostfaza alcalina-29.1
gama glutamil transferaza -15.1
proteine totale ser -7.89
nici nu stiu ce sa fac, sincer incotro sa merg..sa las asa fara tratament atata timp cat transaminazele sunt bune?
multumesc.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreea
  • Data inscrierii: 06/Jul/2009

Trimis: Mon Aug 02, 2010 1:52 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Andreea,

Atit timp cind transaminazele sint normale si viremia foarte mica, spre nedetectabila, tot ce poti face este sa-ti traiesti viata normal, respectind un regim alimentar recomandat in cazul bolilor de ficat. Pe linga alimentatie e bine sa eviti stresul, sa faci sport, sa te bucuri de viata Smile.

Refa analizele la 6 luni (in special transaminazele, care nu sint niste analize scumpe). Daca acestea cresc, poti merge la medic pentru investigatii suplimentare si tratament, daca este cazul. Daca nu, e foarte bine si mai astepti 6 luni.

Hepatita e o boala care progreseaza lent, din fericire. Ea nu trebuie ignorata, dar nici nu trebuie sa-ti conduca viata.

Multa sanatate

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: