Trimis: Thu Oct 27, 2011 4:30 am Titlul subiectului: ce trebuie sa fac?
Am facut analizele acelea anuale(obligatorii la functionari) si rezultatul a fost:Ag.HBS pozitiv. Am facut apoi Viremia si rezultatul este:
GENETICA
HBV - ADN VIRAL (CANTITATIV) * * 117
Nedetectabil
Limita de detectie a metodei de
lucru in domeniul de linearitate
( masurabil)
este de 20 UI/ml. Sensibilitatea
analitica: 9 UI/ml.
Nr.copii/ml= nr.UI/ml x 5.82UI/mL
Ce inseamna asta si ce trebuie sa fac? Va rog !!! Sunt cam disperat! Tatal meu a murit acum 18 ani de hepatita. Ce sa faaaaaaaaaac?
cezar
Data inscrierii: 27/Oct/2011
Trimis: Thu Oct 27, 2011 7:51 am Titlul subiectului:
Din analizele pe care le-ai prezentat, te afli intr-un stadiu inactiv al bolii, deci teoretic nu trebuie sa faci nimic, decat sa adopti un stil de viata sanatos. Viremia ta este foarte mica. La oamenii cu hepatita activa, viremia ajunge la cateva sute de milioane de copii.
Ai grija la alimentatie, la ore de somn, la alcool si tutun si teoretic totul va fi ok.
In plus, persoanele cu care locuiesti in casa ar fi indicat sa se vaccineze (desi riscul de a-l transmite tu e f mic, e o masura de prevedere care merita totusi luata).
Pentru a sti mai bine in ce stadiu te afli, nu ti-ar strica sa stii transaminazele si eventual un Fibroscan/Fibrotest ceva.
Ai idee ce fel de hepatita avea tatal tau? (oricum, e destul de improbabil sa exista legatura intre cele 2 cazuri).
Daca ai nevoie de lamuriri suplimentare, te rog sa intrebi.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Thu Oct 27, 2011 1:27 pm Titlul subiectului:
MULTUMESC!
Pe moment m-am mai linistit ma duc sa dorm cam 2 zile (ca de cand am aflat n-am inchis un ochi), si ma duc sa fac analizele alea
Multumesc mult!!!