Hep

Daca s-ar refuza tratamentul?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Oct 27, 2009 3:55 pm Titlul subiectului: Daca s-ar refuza tratamentul? Raspunde cu citat (quote) Buna ziua/seara,
sunt Lore si sunt "boboc"; si eu am intrat in "club" de curand; am urmat procedurile si astept in 14 zile sa iasa rezultatul punctiei, dosar, si probabil Interferon ( viremie 265.ooo U.I.); am intrebat in stg si dreapta si multi spun ca e bine sa urmezi procedurile medicale, multi spun sa nu care cumva ca mai rau se grabeste viremia si celelalte simptome, etc...; am 2 prietene care au si ele hepatita C de vreo 20 de ani si au refuzat orice fel de procedura, cica au tinut regim; mentionez ca una din ele (49 de ani) mai le "trage la masea", nu prea tine strict-strict regimul ( ia doar spirulina si seleniu) si zice ca i-au iesit bune analizele, ... ma rog; voi ce spuneti? daca cineva refuza Interferonul.... ce efecte ar avea? ma macina rau gandul acesta, fiindca din ce citesc, la multi le-au crescut iar viremia; ma intelegeti? multi zic: "tratamentul meu e mai bun!", "ba al meu",... "fa Interferon!", "nu-l face! " ; nu mai stiu pe cine sa cred si ce; voi ce ziceti?
multumesc mult de un eventual raspuns
cu consideratie, [/b]

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
loredana minescu
  • Data inscrierii: 27/Oct/2009

Trimis: Wed Oct 28, 2009 2:58 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) "Avantajul" hepatitei C (asupra hepatitei B, de exemplu) este ca raspunde mai bine la tratament. In hepatita C, exista sanse reale de a scapa de virus in urma tratamentului.

Evident, nu iti poate nimeni garanta ca te vei vindeca in urma tratamentului. Si nu-ti va spune nimeni ca e un tratament care va fi suportat cu usurinta de organism. Insa trebuie sa te gandesti si ca e vorba de niste scheme de tratament utilizate in intreaga lume, cu efecte in majoritate pozitive, ca altfel nu ar fi recomandat.

Se obtine foarte greu tratamentul. Dureaza mult timp (aprox 2 ani) pana e aprobat. A-l refuza mi se pare usor ciudat.

Daca te astepti la un raspuns raspicat ca tratamentul te va face mai bine, asta nu-ti poate spune nimeni. Tu trebuie sa alegi din 2 rele, raul cel mai mic. Conteaza foarte mult si varsta pe care o ai acum si planurile de viitor (daca implica nasterea unor copii, de ex.)

Sper sa iei decizia corecta. Multa sanatate.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Wed Oct 28, 2009 3:23 am Titlul subiectului: Buna ziua/seara Raspunde cu citat (quote) va/iti multumesc mult de un raspuns asa prompt si imediat; sunt de acord cu ce ai/ati scris si m-ai/ati incurajat; desigur, voi face toate demersurile medicale si cu ajutorul lui Dumnezeu o sa fie bine; o mica istorie a hepatitei mele suna asa Smile : in vara aceasta ne-am hotarat sa devenim parinti ( eu am 32 si sotul 34 ani) si bineinteles, am facut intai toate analizele tocmai sa nu avem surprize si asa am descoperit hepatita; absolut toti doctorii (pe unde am fost cu sotul s-au mirat "cum de am facut analizele intai...); am celelalte analize foarte bune, normale, ( gineco, ap. respirator, cardio, etc.. ); s-au cam mirat doctorii ca am acest "mic" virus; bineinteles, ca l-am luat de la stomatologie, am m-ai umblat asa pe la cabinete stomatologice ( 2003 si acum 2008 si `09, 2 cab. la nr); timpul nepotrivit locul nepotrivit; cam atat, deocamdata; multumesc frumos de raspuns, toate cele bune si multa sanatate celorlalti.

ps. gasesc foarte interesant acest forum si practic; am citit cu real interes toate postarile;

loredana minescu

Trimis: Wed Oct 28, 2009 3:41 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Loredana,

Bine ai venit pe forum. Ma bucur ca il gasesti util. Scopul lui este sa ne informam reciproc cu date din experienta noastra sau din ce mai citim legat de hepatita. Sint boli complicate si informarea este un pas foarte important spre vindecare.

N-am sa repet ce a scris Cla (cam asa vad si eu lucrurile), dar vad ca ai planuri legate de nasterea unui copil. Tinind cont ca tratamentul se asteapta destul de multa vreme, timpul nu cred ca este in favoarea ta.
In locul tau, dupa ce obtin toate analizele legate de hepatita, as incerca sa discut cu un gastroenterolog si un ginecolog sa ma lamuresc daca trebuie sa astept sa concep un copil dupa tratament sau se poate face si acum, si dupa nastere sa primesti tratamentul.

Multa sanatate.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Wed Oct 28, 2009 3:54 am Titlul subiectului: Si sarcina si hepatita? Raspunde cu citat (quote) Buna Ella,
nu stiu daca ma/ne mai putem gandi la un copil; doctora de la Matei Bals mi-a spus sa-mi fac sperante cam pe la 34-35 de ani; dar, am voie sa am "contact" cu sotul neprotejat ? pana scap de hepatita C ? mi-a dat sa fac un vaccin de imunizare (rubeola, oreion), si, si sotului i-a dat vaccin ptr imunizare (3 la numar); deci, un an cred ca oricum, neprotejat nu se va putea, cel putin asa ne-a spus doctora; si, mai ales daca 2 ani dureaza pana aproba CAS-ul dosarul... slabe sanse (ma gandesc); abia dupa ce scap de virus ma voi putea gandi cu adevarat la un copil, nu?
poate in 2 ani, medicina evolueaza si mai mult si vom avea surprize placute Smile ; ar fi bine.

toate cele bune, o zi excelenta la toti si sanatate maxima!

loredana minescu

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: