Hep

de 1 luna am aflat ca sunt infectata cu virusul b

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5

Mesaj Autor
Trimis: Fri Jul 10, 2009 6:33 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Din nefericire, fiecare are dreptatea lui. Practic, nu a gresit nici unul. Se poate la fel de bine si sa scapi de virus, si sa-l faci mai agresiv.

Tot din nefericire, nu cred ca vei gasi pe nimeni pe acest forum care sa ia decizia asta in locul tau. Tu trebuie sa cantaresti bine riscurile si beneficiile, pentru fiecare alternativa si sa iei o hotarare. Oricum ar fi, noi te sustinem Smile .

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Fri Jul 10, 2009 7:17 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) nici nu stiu daca sa mai caut sau nu despre hepatita b pe net....numai lucruri rele auzi...in afara de forumul asta....ma necajeste ca..cu cat te-ai infectat mai tanar cu atat mai repede faci ciroza...logic
da, am sa merg peste 2 -3 sapt.intr-un oras mai mare si unde sunt medici mai experimentati, sper ca acolo sa gasesc pe cineva care poate sa imi zica ceva mai concret, dupa cum ati zis voi 2-3 saptamani in colo sau in coace tot acolo e nu se schimba nimik...mutumesc.

andreea
  • Data inscrierii: 06/Jul/2009

Trimis: Fri Jul 10, 2009 7:34 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Sa stii ca nu toti fac ciroza. Nu stiu unde ai citit tu asta. Cred ca am mai zis asta: statisticile nu includ doar oamenii constienti, care tin in frau boala. Ci si pe cei alcoolici si pe cei care fac excese alimentare etc. De asta gasesti tu numai chestii naspa.

Eu zic sa te linistesti. Ficatul se poate regenera, iar un organism tanar face minuni. In plus, in cativa ani probabil va aparea un tratament care sa eradicheze de tot hepatita, pentru ca se munceste la asta, fiind o boala atat de raspandita. Se vindeca si cancerul acum, se va vindeca si hepatita.

Nu te mai gandi ca esti condamnata, ca nu are sens. Vei trai o viata lunga si linistita:). Si nu zic asta ca sa te incurajez, ci pt ca sunt convinsa ca asa va fi.

Repeta-ti analizele semestrial si consulta un medic in care chiar ai incredere. Si o sa te adaptezi si la starea asta.

cla

Trimis: Fri Jul 10, 2009 12:54 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) dar la regim , ce inseamna?nu am voie sa mananc cartofi prajiti?sau piept de pui prajit?sau lactate?ce nu e voie?unde as putea afla exact ce pot sa mananc?multumesc de informatii..mai multe am aflat de la voi decat e la medic....si ce mi-ati zis voi..mi-au zis si medic.
andreea

Trimis: Fri Jul 10, 2009 1:56 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Andreea,

Citeva informatii despre ce este bine sa eviti gasesti si aici:
http://hep.ro/alimentatie-diete/.

In mare e bine sa eviti carnea prajita sau alte alimente prajite. Dar asta nu inseamna ca trebuie excluse definitiv. Adica, daca ti se face pofta, poti minca, din cind in cind. Dar e preferabil sa faci carnea la gratar si cartofii la cuptor, de exemplu. Mie chiar mi se par mai gustoase decit cele prajite.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Sat Jul 11, 2009 1:44 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) buna, se poate sa fie cumva ereditara hepatita b?acum am aflat ca si un unchi de al meu are tot asa hepatita de o groaza de anii...si cica lui i-a descoperit-o acus vreo 25 de ani cand si-a facut analizele pt. a merge intr-o tara straina...si ca era cronica..l-au lasat sa mearga si nu a facut nici un tratament niciodata..se poate ?doamne si pana acum nici nu am stiut...de mai caut mult o sa desopar ca toata fam. a avut sau are...si eu habar nu am avut...
andreea

Trimis: Sat Jul 11, 2009 2:40 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Hepatita B nu se poate numi o boala ereditara. Se poate transmite de la mama la fat in timpul nasterii, dar actualmente sunt solutii pentru evitarea acestui lucru.

E adevarat ca traind intr-un grup in care multi au virusul, riscul de a-l capata si tu e mai mare (prin folosirea aceleiasi forfecute de unghii, de ex. sau orice alte instrumente care ar putea intra in contact cu sange sau alte secretii), insa nu pe linie genetica il obtii.

Acum 20 de ani nu exista vaccin, dar acum este, deci ar fi bine sa le spui celor din familia ta restransa sa si-l faca. Ar tb sa te bucuri ca ai exemple clare de persoane care au virusul de zeci de ani si inca se tine bine Smile). Deci nu te mai panica...

cla

Trimis: Sun Jul 19, 2009 4:44 am Titlul subiectului: recomandati hepatoprotectoare? Raspunde cu citat (quote) Apropo de hepatita (VHB, cronica)- sunt recomandate hepatoprotectoarele? sau cu ele / fara ele este acelasi lucru?
mih
  • Data inscrierii: 19/Jul/2009

Trimis: Sun Jul 19, 2009 9:21 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Parerea mea este ca, in cazul hepatitei cronice, ori cu ele ori fara ele, e cam acelasi lucru.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5
Mergi direct la: