Trimis: Sun Jan 15, 2012 2:13 am Titlul subiectului: Diagnosticat cu hepB in timpul sarcinii & dr. Pojoga C
Buna tuturor...
In timpul sarcinii (acum peste 1 an) am fost diagnosticata cu HepB; analizele aratau viremia mica, transaminaze bune, virus HepC nu e prezent.... altceva nu stiu ce sa va spun. Nu vreau sa imi amintesc toate starile prin care am trecut de la aflarea vestii, pana am nascut. Un milion de griji! In fine, multumesc lui Dumnezeu, copilul este sanatos, si nici sotul nu a luat virusul de la mine dupa 3 ani de convietuire. Intre timp am mai citit cate ceva despre ce inseamna virusul HepB dar nu am avut timp sa ma ocup de problema mea.
In curand am o programare la gastroenterolog, la Cluj - Clinica 3 - Dr. POJOGA. As dori sa intreb daca cineva a fost tratat de acest medic (cred ca numele e dr. Pojoga Cristina) si ce parere are despre ea, dar mai ales la ce aspecte sa fiu atenta cand merg la ea prima data la consultatie, pt ca sper ca urmeaza sa refac toate analizele necesare. Nu sunt din Cluj si as vrea sa cuprind cat mai multe cand fac o calatorie la Cj pentru vizita la doctor.
Va multumesc mult!
PS.Am cautat mai multe forumuri pe net legate de hepB, dar nici unul din Rom nu mi s-a parut la fel de complex si serios ca acesta, direct la problema.
sunatoare
Data inscrierii: 26/Dec/2011
Trimis: Mon Jan 16, 2012 7:34 am Titlul subiectului:
Buna,
Imi pare rau ca a trebuit sa ne gasesti in asemenea circumstante, dar ma bucur ca site-ul si forum-ul ti-au fost de ajutor.
Din pacate nu-ti pot spune nimic despre doctorul din Cluj, dar iti pot spune ce ar trebui sa obtii de la vizita asta la medic.
Ar trebui sa-ti faci din nou setul complet de analize: AgHBs, AgHBe, transaminaze si viremie (mai ales ca ai nascut oarecum recent). Daca cele anterioare au fost aproape de normal, e foarte probabil ca ele sa se fi mentinut si sa fii de fapt in starea inactiva a bolii. Aceasta stare poate dura ani de zile, dar trebuie sa-ti faci analize macar de 2 ori pe an pentru a fi sigura ca nu s-a schimbat nimic.
Dupa ce vei avea toate rezultatele vei sti daca ai nevoie de tratament sau nu. Daca va fi nevoie de tratament trebuie sa-ti faci un dosar la Casa de asigurari pentru a fi aprobat.
Daca ai sanse sa gasesti un medic gastroenterolog la tine in oras ar fi mai usor sa mergi acolo pentru aceste analize de rutina si doar daca se schimba ceva sa incerci sa cauti o alta opinie in Cluj.
Sotul tau este vaccinat? Daca nu, cred ca ar fi bine sa o faca chiar daca nu va primi vaccinul gratuit, din pacate.
Daca mai ai intrebari, nu ezita.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Wed Jan 18, 2012 9:52 am Titlul subiectului: Diagnosticat cu hepB in timpul sarcinii & dr.
Multumesc Ella,
o sa revind dupa vizita medicala, poate cu noi informatii.
Sanatate tuturor!
sunatoare
Trimis: Fri Jan 20, 2012 1:02 am Titlul subiectului:
bafta la medic !
4est
Data inscrierii: 13/Jul/2011
Trimis: Fri Jan 20, 2012 5:12 am Titlul subiectului:
Mersi
sunatoare
Trimis: Wed Apr 04, 2012 11:01 am Titlul subiectului:
Am primit in sfarsit analizele... se pare ca sunt bune toate se incadreaza undeva la mijlocul intervalului de referinta:
GOT - 18
GPT - 10
Fosf.alcalina - 144
Gamma GT - 20
Viremia se pare ca si ea e mica, cam 140 IU/ml. Medicul mi-a spus ca in prezent nu am nimic de facut decat un regim de viata echilibrat si analize la 6-12 luni...
Daca cineva are sugestii in legatura cu cele spuse mai sus, sau urmeaza un tip de tratament chiar daca are analize bune, astept mesaje, cu multumirile mele anticipate.
Sanatate tuturor! si la re-vedere
sunatoare
Trimis: Wed Apr 04, 2012 12:29 pm Titlul subiectului:
Buna,
Ma bucur ca ai revenit cu vesti bune. Hepatita ta este inactiva si sper sa ramina asa cit mai multa vreme. Dar e bine sa ii mai afli starea de cind in cind, asa cum ti-a recomandat si medicul.
In rest, e bine sa maninci cit mai echilibrat, fara tutun sau alcool si daca se poate fara prea mult stres.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Thu Apr 05, 2012 1:09 am Titlul subiectului:
Asa e, mancare sanatoasa, fara alcool (de fumat, nu fumez), si.... daca ar fi posibila din nou viata fara stress... doar ca nu prea mai cunosc om care sa nu se planga de viata stresanta, din pacate. Depinde de noi si cel de sus sa fim cat mai echilibrati, in zilele astea pline de lucruri negative.
Va doresc tuturor sanatate cat se poate, si bucurii langa cei dragi!
La re-vedere pe retea,