Hep

dupa tratament hepatita B cronica

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Sun Aug 09, 2009 1:21 am Titlul subiectului: dupa tratament hepatita B cronica Raspunde cu citat (quote) Buna.In 1989 am fost diagnosticata cu heptatita B cronica,am facut vreo 6 ani tratament cu interferon si s-a vindecat.Am tot facut analizele si totul este sub control,mi s-a spus ca in momentul de fata virusul se mai poate transmite doar prin sange.Deci virusul este inactiv.
As vrea sa stiu daca este interzis consumul de alcool si tutunul.Mentionez ca consum alcool doar ocazional si de fumat,maxim 5 tigari pe zi,in ultimii 2 ani,existand perioade cand nu am fumat deloc.Vreau sa stiu daca e mai bine sa renunt de tot la alcool si tutun?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sweetkarina
  • Data inscrierii: 09/Aug/2009

Trimis: Sun Aug 09, 2009 9:03 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna sweetkarina si bine ai venit pe forum,

Banuiesc ca stii cumva ce raspuns vei primi la cele doua intrebari Smile. Pentru confirmare, da, trebuie sa renunti la alcool si tutun. Bolnavii de hepatita cronica, fie ea si inactiva nu au voie sa consume alcool sau sa fumeze.

Ca o simpla curiozitate, esti sigura ca ai facut timp de 6 ani tratamentul cu interferon? Si daca da, ce virsta aveai cind l-a inceput? De obicei acest tratament este de 1 an, maxim 2, din ce stiu eu.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Sun Aug 09, 2009 10:50 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Sunt foarte sigura.Am facut in mai multe reprize tratementul ,pt ca la aceea data era inaccesibil in Romania si asteptam interferonul din SUA.Am facut tratamentul de la 2 ani.O alta curiozitate,e posibil sa fi afectat ficatul foarte tare ficatul alcoolul si tutunul,incat sa se reactiveze hepatita?Anul trecut am facut toate analizele si totul era perfect.
sweetkarina

Trimis: Tue Aug 11, 2009 9:54 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Atata vreme cat exista virusul in organism, pot aparea oricand episoade in care hepatita devine activa. Tutunul si alcoolul pun o presiune suplimentara pe un ficat deja afectat de virus, de asta e bine sa fie evitate.

Sfatul binevoitor e sa renunti la ele. Laughing chiar daca nu asta e ceea ce ai fi vrut sa auzi Laughing .

Faza cu tratamentul urmat in mai multe reprize, timp de 6 ani e destul de ciudata. Dar bine ca a functionat la tine. Dupa cate spui tu, hepatita nu "s-a vindecat", ci doar a devenit inactiva boala. Ca sa se vindece, trebuie sa iasa AgHBs negativ. Daca tie ti-a zis ca se mai poate transmite doar prin sange, inseamna ca inca mai ai virusul.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Tue Aug 11, 2009 10:30 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Mi s-a spus doar ca nu pot dona sange.AgHBs a iesit negativ,si la fel pt toate tipurile de hepatita.E negativ de mai bine de 8 ani.
sweetkarina

Trimis: Fri Aug 14, 2009 2:06 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca in urma tratamentului de acum multi ani AgHBs s-a negativizat, atunci e foarte ciudat ca s-a reactivat din nou. Ai analize scrise in care sa fie specificat acest lucru? Intreb asta pentru ca in general medicii de la noi spun ca o hepatita este rezolvata atunci cind de fapt devine inactiva, nu cind dispare virusul. E posibil ca acest lucru sa se fi intimplat si in cazul tau?

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Fri Jun 24, 2011 5:51 am Titlul subiectului: Viremie de 300 000 de copii/mL Raspunde cu citat (quote) Buna.Sunt Anca , am 24 de ani si am depistat acum 4 ani ca am Hepatita B. Am urmat un tratament cu Interferon din feb 2010 panain ianuarie 2011. De curand am repetat viremia si de la 30 000 000 de copii am ajuns la 300 000 000 .Sunt foarte deprimata! Am sa mor?
Anca_Carutasu
  • Data inscrierii: 24/Jun/2011

Trimis: Tue Jun 28, 2011 12:43 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Anca,

Oamenii traiesc multi ani cu viermii de cateva sute de milioane. Tu mai ai inca timp sa o scazi.

Nu trebuie sa te lasi doborata nici psihic, nici fizic de boala asta. Capacitatea de recuperare a organismului e foarte mare si trebuie sa treci cu optimism peste toate perioadele hepatitei.

Care a fost rezultatul biopsiei? Aveai afectare hepatica mare?

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: