Hep

Durata tratament hepatita B acuta??!!

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Fri Feb 17, 2012 1:36 am Titlul subiectului: Durata tratament hepatita B acuta??!! Raspunde cu citat (quote) Buna ziua,
Astazi, la 6 luni dupa declansarea simptomelor hepatitei B in faza acuta, am primit al doilea rezultat al viremiei ca fiind " NEDETECTABIL". Am tot cautat pe internet informatiio daca mai trebuie continuata administrarea de hepatoprotectoare in acest caz, insa nu am gasit nimic in acest sens. Medicul meu de familie este aeriana total si ma va trimite in spitalul judetean deoarece nu se pricepe deloc. Problema este ca imi este groaza sa mai intru in acel spital dat fiind ca acolo am fost infectat cu aceasta hepatita, plus Acinetobacter si Klepsiela. Astfel apelez la acest forum cu rugamintea pentru un raspuns specializat daca mai este cazul sa iau in continuare toate acele suplimente nutritive hepatoprotectoare! In caz ca da, cat timp?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdancornel
  • Data inscrierii: 17/Feb/2012

Trimis: Fri Feb 17, 2012 2:44 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Bogdancornel,

Nu-ti pot da un raspuns specializat pentru ca nu sint medic, dar pot sa-ti spun parerea mea.

Hepatita B acuta se vindeca in proportie de cam 80% in cazul persoanelor adulte fara tratament. Deci in mod normal nu trebuia sa iei aceste hepatoprotectoare nici pina acum.

Exista unele cazuri de hepatita acuta cind se impune tratament, dar de obicei este tratament cu antivirale. Cu siguranta hepatoprotectoarele n-ar ajuta in aceste cazuri grave.

Pentru a fi sigur ca te-ai vindecat ai nevoie de rezultatul analizelor AgHBs (antigenul) si anti AcHBs (anticorpi). Antigenul trebuie sa fie negativ si anticorpii pozitiv. De asemenea ar ajuta sa mai stii si rezultatul transaminazelor.

Pentru a fi sigur ca esti protejat ar ajuta si o valoarea cantitativa a anticorpilor, care ar trebuie sa fie peste 10.

Deci parerea mea este ca nu ai nevoie de aceste hepatoprotectoare, dar ai nevoie de analizele specificate mai sus sa fii sigur ca ai scapat de virus.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Mon May 07, 2012 12:09 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Mii de multumuri pentru detalii!
Am urmat intocmai pasii indicati si am facut analizele. Acum la 9 luni de la declansarea hepatitei B valorile sunt:

GTP 28 < 41 valoare maxima admisa
GOT 23 < 38 valoare maxima admisa

AgHBs negativ
Anti HBs cantitativ 52 > 10 valoare maxima admisa

In concluzie ma pot declara multumit ca am scapat. Doamne ajuta!

Schema de tratament a fost usor complicata si destul de scumpa, insa eficienta. Recunosc ca nu am fost extrem de atent ce mancam dar nu am abuzat. Alcoolul a fost exclus in totalitate chiar si de sarbatorile din iarna.

Daca ii este util cuiva, schema urmata a fost :

Saptamana 1:
- Silimarina 1000 mg - 1/zi
- Essentiale Forte N 300mg - 3/zi
- Liv52 - 3/zi
- Hepa Mertz - 3/zi

Saptamana 2:
- Liv52 - 3/zi
- Viusid - 3/zi

Saptamana 3:
- Liv52 - 3/zi
- Arginina - 3/zi

Pe langa toate astea am folosit ulei de Krill 3/zi , sucuri din catina si capsule cu ulei de catina.

bogdancornel
  • Data inscrierii: 17/Feb/2012

Trimis: Tue May 08, 2012 3:48 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna,

Felicitari ca ai scapat de virus si multumim pentru detalii. Cu siguranta le vor fi unora de ajutor.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: