Hep

Efecte secundare ale tratamentului cu Pegasys

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Fri Jun 24, 2011 6:20 am Titlul subiectului: Efecte secundare ale tratamentului cu Pegasys Raspunde cu citat (quote) Salut,

Ma numeste Mihaela, am 28 de ani si acum 1 an si 3 luni am aflat ca am hepatita B. Am facut acel dosar pentru tratament si doar ce am primit luna asta si aprobarea tratamentului cu pegasys.

As vrea sa stiu si eu care sunt efectele secundare care pot aparea in timpul acestui tratament.

Am auzit ca in timpul tratamentului poate sa iti cada parul. I s-a intamplat cuiva acest lucru ? Am vazut pe forum ca asa s-a intamplat la 2 baieti, dar nu am vazut nici o fata mentionand asta.

Mesajul asta il scriu la 5 ore de la prima mea injectie si acum astept febra, durerea de cap si cele musculare cu care "m-a amenintat" d-na doctor. Dansa mi-a zis ca atunci cand ai sistemul imunitar tanar si puternic aceste simptome sunt cu atat mai pronuntate. Dar la mine nu a aparut nici un simptom inca. Asta inseamna ca nu e ceva in regula cu sistemul meu imunitar ?

Oricum va tin la curent Very Happy !!

De asemenea nu am vazut pe forum nimic legat de alimentatie. In ce ar trebui sa constea regimul alimentar pe care trebuie sa il tii in timpul tratamentului ?

Multumesc anticipat pt orice raspuns si multa sanatate!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaelaS
  • Data inscrierii: 24/Jun/2011

Trimis: Tue Jun 28, 2011 2:38 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Mihaela,

Bine ai venit pe forum si multa bafta cu tratamentul.
Probabil pina acum ai experimentat ceva simptome. Pe linga cele enumerate de tine, vei avea si stari de anxietate si iritare. Cei din familia ta e bine sa cunoasca aceste lucruri ca sa evite conflictele pe cit posibil Smile.

In ceea ce priveste parul, el nu cade ca in cazul tratamentului cu citostatice de exemplu. Vei avea poate o perioada in care iti vor cadea mai multe fire de par decit de obicei, dar nu vei ramine fara par. Dupa terminarea tratamentului starea parului va reveni la normal.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Thu Jul 14, 2011 3:38 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) As interveni eu, cu un comentariu despre alimentatie.

Eu am renuntat complet la prajeli si mananc foarte rar carne de porc, vita, miel. Mananc multe legume si fructe, beau multa apa, fac sport, mananc cereale integrale. In general, incerc sa evit fast-food, mancaruri procesate, conserve.

Eu un lucru extrem de bun pentru organism, chiar si daca nu ai vreo boala. Te vei simti mult mai vioaie.

Bafta si sanatate!

ionescu
  • Data inscrierii: 07/Apr/2010

Trimis: Sun Jul 17, 2011 8:53 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) @ mihaela

din ce am citit pina acuma nu toata lumea reactioneaza la fel la tratament, unii au efecte secundare iar altii nu au deloc sau sunt minore minore, iar efectele secundare nu sunt constante, adica se pot schimba, aparea sau disparea pe parcursul tratamentulu .... Iar referitor la faptul ca nu ai avut nici un simptom advers nu insemna ca e ceva in neregula cu sistemul tau imunitar si e de dorit sa ramina fara efecte secundare si in viitor. Atentie si la ce spunea @ela referitor la posibile fenomene psihologice (agresiune, iritare, depresie ..) si aici recomad ca pe linag familie sa vb cu medicul curant despre orice fel de efect secundar care crezi ca merita mentionat.

Cit despre cadera parului, am citit ca este una din reactiile cel mai des intilnite, dar nu este permanent astfel incit parul va creste la loc (si mai des Smile ) dupa incetatrea tratamentului.

Regimul alimentar nu este recomandat in hepatita b, este recomandata o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Dupa cum scria si @ ionescu este recomandat evitarea prajelilor sau a mincarurilor grase sau mezeluri ... (dar este o recomandare generala si nu are legatura cu hepatita b) iar pe parcursul tratmentului cu interferon nu trebuie nici o dieta speciala, hraneste-te bine si variat si consuma multe lichide (de preferat apa)

Sanatate tuturor!

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Tue Aug 30, 2011 11:26 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multumesc mult pentru raspunsuri !

Au trecut deja aproape 3 luni de tratament pentru mine si m-am gandit sa impartasesc un pic din "experienta" acumulata:

- dupa ce am facut prima injectie (in umar) la o saptamana aproximativ mi-a aparut o pata rosie in jurul locului unde a intrat acul. Binenteles ca m-am panicat si am dat fuga la doctor, care mi-a explicat ca e ceva normal si ca se intampla sa apara si duluri sub piele in zona rosie. Mentionez ca petele tind sa dispara dupa aproximativ 2 saptamani.

- am facut primele 3 injectii alternativ in umeri si la a treia dupa o zi am observat ca mi s-a umflat destul de mult zona de la subrat si pe deasupra ma si durea destul de mult. Am mers imediat la medic foarte speriata, va imaginati. M-a palpat si mi-a zis ca nu am nici un ganglion aparut si ca totul este o reactie locala generata de faptul ca am facut injectia in acelasi umar la un interval prea scurt de injectia precedenta, si ca injectiile trebuie facute alternativ in brate, picioare si burtica. Eu sunt impotriva injectiilor in burtica (fara motiv intemeiat, doar ca nu pot suporta faptul ca imi intra un ac in burta), asa ca le fac alternativ in brate si picioare in zonele indicate pentru injectii sub-cutanate.

- dureri de cap am avut, dar a doua zi de obicei. Cateodata si ceva dureri musculare.

- parul nu pot pica in exces, poate un pic mai mult decat de obicei, dar pentru orice eventualitate mi-a taiat parul mai scurt. E mai usor de ingrijit si nu e nevoie sa-l stresez prea mult in perioada asta cu prinsul in coada (cum il tineam de obicei).

- in ceea ce priveste nervozitatea excesiva, ai mei zic ca nu au observat nici o diferenta, eu fiind o persoana care se agita si se enerveaza destul de des din orice prostie.

- la 2 saptamani imi fac o hemograma completa la cateva zile inainte de ziua in care imi fac injectia, hemograma pe care o verifica medicul si imi zice daca pot face in continuare doza completa. Pana acum am facut doza completa, desi unele elemente ale hemogramei au inceput sa scada un pic sub nivelul minim.

- la 3 luni am inteles ca o sa fac un set mai complet de analize (ceva legat de glande cred), sper sa iasa totul bine.

In ceea ce priveste alimentatia, nu tin regim, dar mananc sanatos si evit chestiile grele (mazare, fasole, varza, muraturi, ciocolata, inghetata, chestiile reci). Dar cand vine vorba de lichide am o problema ... nu prea pot sa beau mai mult de un litru - un litru jumatate max pe zi. Si am si probleme cu rinichii Smile ... destul de serioase, adica prin februarie doar ce mi-am spart o pietricica de un cm si ceva din rinichiul drept si zebzecul s-a apucat deja sa adune nisip.

Incerc sa beau apa, ceai, mai rar un tedy cu zmeura si din cand in cand o bere fara alcool, dar mananc destul de des lubenita, ma gandesc ca are destula apa, nu ?

Oricum, orice sfat in privinta asta ar fi bine venit.

MihaelaS
  • Data inscrierii: 24/Jun/2011

Trimis: Wed Aug 31, 2011 2:57 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca ai posibilitatea verifica-ti si nivelul vitaminei D (25(OH)D) - in unele studii se mentioneaza faptul ca reactia la interferon este sustinuta de valori normale (mari) ale vitaminei D.
de exemplu: http://www.hivandhepatitis.com/2010_conference/easl/docs/0518_2010_b.html sau http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20649944 - chiar daca aici se vorbeste despre C, cred ca se poate aplica si la B, e vorba de acelasi tip de interferon (antiviralul este diferit).

oricum cred ca este indicat ca acest subiect sa-l discutii cu medicul tau.

Sanatate tuturor!

4est

Trimis: Wed Aug 31, 2011 3:02 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) uite si alt studiu care coreleaza vitamina D si Hep B:
http://medicalfront-page.com/?p=8512

corelarea nu insemna neapatat cauzalitate si de asta spun ca o analiza a nivelului de vitamina D si o discutie cu medicul pe acesta tema precum si daca trebuie sau nu suplimente de vitamina D ar fi binevenite.

4est

Trimis: Tue Sep 20, 2011 1:17 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
4est a scris:
uite si alt studiu care coreleaza vitamina D si Hep B:
http://medicalfront-page.com/?p=8512

corelarea nu insemna neapatat cauzalitate si de asta spun ca o analiza a nivelului de vitamina D si o discutie cu medicul pe acesta tema precum si daca trebuie sau nu suplimente de vitamina D ar fi binevenite.

Fac tratament cu entekavir. Oare daca as adauga putina vitamina D in regimul zilnic ar ajuta cumva tratamentul>?

ionescu
  • Data inscrierii: 07/Apr/2010

Trimis: Tue Sep 20, 2011 2:23 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Asta nu-ti poate nimeni spune cu certitudine,iar daca n-ai carenta de vitamina d,atunci pentru ce sa iei.Sfatul cel mai corect e sa te consulti cu medicul tau si sa faci si niste analize eventual
albert
  • Data inscrierii: 27/May/2011

Trimis: Tue Sep 20, 2011 5:38 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
ionescu a scris:

Fac tratament cu entekavir. Oare daca as adauga putina vitamina D in regimul zilnic ar ajuta cumva tratamentul>?

Grea intrebare pentru a raspunde cu da sau nu.
Raspunsul la intrebarea acesta trebuie dat de medicul curant. Dute si discuta cu el despre acest studiu, las-l sa vada despre ce este vorba si apoi sa decida. oricum, cred ca o evaluare a vitaminei d nu strica si il va ajuta pe medic sa se hotarasca daca este necesar sau nu suplimente de vitamina d.

4est

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Mergi direct la: