Hep

Efectele benefice ale catinei asupra ficatului

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Nov 15, 2011 8:40 am Titlul subiectului: Efectele benefice ale catinei asupra ficatului Raspunde cu citat (quote) Am auzit zilele trecute ca fructele de catina au mai multe proprietati benefice, printre care si protejarea ficatului si ameliorarea fibrozei.

Asa ca am cautat zilele astea cateva studii sa vad daca ce am auzit are vreo baza stiintifica. Se pare ca s-au facut anumite studii care dovedesc ca aceasta planta (Sea buckthorn in engleza) are aceste beneficii.

Va dau extrasele din studiile pe care le-am gasit

Citat:
Liver diseases: A clinical trial demonstrated that sea
buckthorn extracts helped normalize liver enzymes, serum
bile acids and immune system markers involved in liver
inflammation and degeneration . In addition, sea buckthorn oil protects the liver from damaging effects of toxic chemicals, as revealed in laboratory studies . Recent studies have shown that sea buckthorn contains
lots of vitamin A precursors including $-carotene and unsaturated fatty acids . Zhao et al. reported that sea buckthorn could protect the liver from damage induced by CCl 4. A combination of an antiviral drug and sea
buckthorn in treating patients with chronic hepatitis-B
could shorten the duration for the normalization of serum
ALT
.

sursa

Ca si concluzie, se pare ca testele pe pacienti, respectiv pe sobolani arata ca, in combinatie cu medicamentele antivirale, catina ar putea proteja ficatul si ar ajuta la refacerea lui.

Catina se gaseste in magazine zilele astea sau in farmacii sub forma de capsule (ulei de catina). Nu am discutat cu un doctor despre asta, dar o voi face cat de curand.

Daca aveti alte completari, va rog contribuiti.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionescu
  • Data inscrierii: 07/Apr/2010

Trimis: Tue Nov 15, 2011 9:41 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) e un studiu cam vechi 2004, dar e un subiect care merita investigat pt a vedea studii si rezultate mai noi.
4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Wed Nov 16, 2011 2:42 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) din aceiasi categorie este si afina.

http://www.hbpdint.com/text.asp?id=1341

dar atentie, rezultatele trebuie luate cu retinere si trebuie tinut cont ca sunt studii experimentale si cantitatile folosite sunt foarte mari (de exemplu 1g/10g).

inainte de a lua orice fel de tratamente naturala discutati cu medicii pt ca aceste tratamente pot sa intefereze si sa aduca prejudicii in loc de beneficii (de exemplu sucul de grepfruit - care intervine in procesul de absortie http://hepatitiscnewdrugs.blogspot.com/2011/01/grapefruit-juice-dangerous-medication.html sau http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_drugs_affected_by_grapefruit )

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: