Trimis: Thu Jul 23, 2009 8:52 am Titlul subiectului:
Felicitari pentru rezultatele bune.
Din cite stiu eu, cele mai mari sanse de a scapa de virus cu tratamentul cu interferon il au persoanele care au transaminazele cam de 2 ori mai mari decit valoarea de referinta si viremia nu foarte mare, adica probabil pina in 100000 copii. Poate medicul tau are mai multe date despre tipul dosarelor care sint acceptate si cred ca iti poate spune daca are vreun rost sa incerci sa-l depui. E bine sa intrebi, nu ai nimic de pierdut.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Fri Jul 24, 2009 3:56 am Titlul subiectului:
Multumesc frumos, Ella. Sigur ca o sa intreb despre toate alternativele posibile. Va tin la curent. Sanatate tuturor !
anamaria9196
Data inscrierii: 25/Jun/2009
Trimis: Mon Aug 03, 2009 5:48 am Titlul subiectului:
Revin, asa dupa cum am promis. Medicul meu a zis sa mai astept putin. Cu punctie buna si transaminaze normale nu ma incadrez in protocolul de tratament, chiar daca viremia e asa cum e. Mi-a spus ca exista posibilitatea ca punctia sa se fi facut dintr-o portiune de ficat neafectata si ficatul sa fie totusi afectat in alta parte (ceea ce stiam), dar nu ar vrea sa-mi mai faca o data punctia doar in ideea ca ar putea iesi mai prost. Mi-a spus ca in general punctia se repeta cam la 2-3 ani. Mi-a mai spus sa tin in continuare un regim moderat, sa iau un hepatoprotector doua saptamani pe luna si sa revin in decembrie sa refacem viremia (cand o sa am 6 luni de la precedenta viremie). In functie de evolutia viremiei mai vedem ... Mi-a spus ca daca ar fi sa incepem tratament, ar incepe cu interferon, nu cu antivirale. La intrebarea mea despre cat ar costa daca mi-as plati eu tratamentul, raspunsul a fost: cam 100 milioane (vechi) pe luna :-((( Cu asta m-a linistit ! Familia mea nu poate suporta in nici un caz asemenea costuri, asa incat pana la urma tot la mila CNAS voi ajunge...
Acum ma fortez sa fiu optimista ... poate reusesc sa cad la pace cu "co-locatarii" si macar nu mi se mai agraveaza starea ... ca parca mi-e cam frica de interferon... As fi vrut sa se poata rezolva ceva cu antivirale, alea erau si mai ieftine si mai usor de suportat, dar n-a fost sa fie ... asta e...
A! era sa uit ! I-am spus doctoritei mele ca am luat constant Noni inainte sa descopar surpriza si am intrebat-o daca e bine sa mai iau sau nu. Mi-a zis ca nu, nu sunt recomandate suplimentele care intaresc sistemul imunitar, ca tocmai asta e problema cu virusul asta...
Sanatate tuturor !
anamaria9196
Data inscrierii: 25/Jun/2009
Trimis: Tue Aug 04, 2009 12:36 pm Titlul subiectului:
Multumim pentru noutati.
Toate sfaturile primite sint pertinente. Si eu cred ca are dreptate sa-ti propuna tratamentul cu interferon, macar pentru sansa unica pe care acest tratament ti-o da, aceea de a scapa definitiv de virus. Costurile sint din pacate imposibil de suportat pentru oamenii cu venituri obisnuite. Eu sper sa ai sansa de a obtine acest tratament, chiar daca acum ti-e frica de el.
In ceea ce priveste evolutia, aproape sigur nu vor fi schimbari mari in urmatoarea perioada, dar e importanta totusi testarea bianuala, pentru siguranta.
Si eu stiu ca nu sint recomandate suplimentele care intaresc sistemul imunitar, mai ales pe perioada tratamentului cu interferon.