Trimis: Sat Jan 09, 2010 5:46 pm Titlul subiectului: hep b sau c
salutare
problema e cam asa
prietena mea a fost diagnosticata acum 20 de ani cu hepatita (nu mai retin exact daca era b sau c.. dar stiu sigur ca una din astea doua) stiu ca avea simptomele : urina inchisa la culoare, albul ochilor se ingalbenise, somnolenta,febra, lipsa poftei de mancare. s-a tratat.. si cu tratament medicamentos si naturist. ea spune ca ia trecut 100% si de atunci nu a mai avut nici o simptoma.. nimic din ce inseamna hep. acum 2 ani am avut primul contact sexual neprotejat cu ea.. nu mi-am facut nici o analiza pt hep si nici nu am avut vreo simptoma sau orice inseamna hepatita..
intrebarea este daca e posibil ca ei sa ii fi reaparut dupa atata timp si sa o fi luat si eu fara sa am nici o simptoma? as vrea sa stiu daca exista riscu asta inainte sa incepem sa ne facem griji si analize.
multumesc anticipat!
Ultima modificare efectuata de catre Ctin la Sun Jan 10, 2010 4:14 am, modificat de 1 data in total
Ctin
Data inscrierii: 09/Jan/2010
Trimis: Sun Jan 10, 2010 2:49 am Titlul subiectului:
Acum 20 de ani nu existau tratamente pentru hepatitele B si C. Deci ea probabil a avut A. Simptomele pe care le descii sunt mai frecvente la hepatita de tip A, care nu cronicizeaza. Trece de la sine in cateva luni.
Daca chiar a avut hepatita B sau C, si era copil, nu prea avea cum sa scape de virus, decat daca e f norocoasa.
Prin urmare, va puteti face oricand analizele sa vedeti daca sunteti sau nu infectati cu virusul hepatic B sau C. Asta e mai edificator decat sa incercati sa ghiciti.
Multa sanatate.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Sun Jan 10, 2010 3:58 am Titlul subiectului:
Este posibil sa fiu infectat si sa nu manifest nici o simptoma? ma refer la faptul ca au trecut 2 ani de la primul contact sexual si nu am avut nimic pana acum.
Iar ea daca a avut b sau c acum 20 de ani si sa presupunem ca nu a disparut virusul atunci, este posibil sa fi fost infectata in toti acesti 20 de ani si sa nu manifeste nici o simptoma?
Multumesc pt raspuns!
O zi placuta!
Ctin
Data inscrierii: 09/Jan/2010
Trimis: Sun Jan 10, 2010 4:55 am Titlul subiectului:
In foarte multe cazuri, hepatita cronica B nu da simptome decat in faze acute. Sunt mii de persoane care descopera la 20-30 de ani de la infectare ca au hepatita cronica. De regula, simptomele apar cand se ajunge in fibroza, si nici atunci intotdeauna.
In ceea ce priveste infectarea ta, hepatita se transmite mai greu atunci cand e inactiva. Daca nu exista simptome, sunt sanse mari sa fie inactiva. Insa, repet, e mai mult decat improbabil ca prietena ta sa aiba vreunul din virusii astia. Deci toata discutia asta e pur ipotetica.
Oricum, vaccinarea impotriva virusului hepatic B este f importanta. Ca nu stii niciodata cand poti fi expus la situatii in care te-ai putea infecta. De aceea e important sa iti faci analizele, mai ales ca nici nu-s f scumpe. Asta te-ar linisti definitv, presupun.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Sun Jan 10, 2010 1:06 pm Titlul subiectului:
Multumesc frumos pt raspuns!
Intre timp am aflat concret despre ce hepatita era vorba. Hepatita de tip A, a facut tratament, dupa care la ceva timp a refacut analizele si au iesit negative. Sper sa fie de bine acum.