Hep

hepatita b

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Mar 23, 2010 11:38 am Titlul subiectului: hepatita b Raspunde cu citat (quote) buna,am fost descoperit cu hepatita b
TGP 20 U/l
TGO 18 U/l
GamaGT 18 U/l
antigen HBs pozitiv
anticorpi HBe pozitiv
antigen HBe negativ
proteina C reactiva 2 mg/l
PCR ADN HBV CANTITATIV
Incarcatura virala:
12 201 copii ADN HVB/ ml
(4,09 log copii ADN HVB/ ml)
3 578 UI/ml
(3.55 log UI/ml0)
Sensibilitatea metodei:
51 copii ADN HVB/ ml
(1,71 log copii ADN HVB/ ml)
15 UI/ml
(1.17 log UI/ml)
puteti sa-mi spuneti este grav?
trebuie facuta punctie hepatica?
necesita interferon?
nu stiu ce sa fac,
ce ma puteti sfatui,
va multumesc.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alli
  • Data inscrierii: 23/Mar/2010

Trimis: Wed Mar 24, 2010 1:28 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Ai analize in parametri normali (cu exceptia viremiei, care e cam mare). Nu cred ca ti-ar recomanda medicul interferon, ci alternativele. Faptul ca ai transaminazele asa mici indica o afectare hepatica minima, ceea ce e excelent.

Nu e nimic ingrijorator acum. E doar stresul aflarii unei vesti nu tocmai fericite. In timp, te vei obisnui cu ideea si vei vedea ca nu-ti va afecta cu nimic viata. Vei adopta un stil de viata sanatos si te vei simti la fel de in forma ca si pana acum, cand nu stiai de virus.

Nu cred ca iti va cere cineva punctia hepatica. Pe analizele astea, nu are nici o noima. Smile

Multa sanatate. Tine-ne la curent cu evolutia. Smile

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Tue Jun 22, 2010 11:35 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) am aflat de aproape 2 ani ca am hep.B intretimp am plecat in germania si am ramas insarcinata si am o fetita sanatoasa.medicul de familie mi-a dat trimitere la o mare universitate de aici din germania ptr. analize si mi-a spus ca crede ca o sa fac tratamant cu interferol.sunt disperata numai la gandul la ce o sa ma astepte dupa...am programare luna viitoare nu stiu ce o sa fac...as vrea sa stiu de la alte pers. care au facut tratament cu interferon cum s-au simtit si ce reactii adversea au avut.multumesc

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
evaerika
  • Data inscrierii: 22/Jun/2010

Trimis: Tue Jun 29, 2010 1:45 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Evaerika,

Bine ai venit pe forum.

Nu trebuie sa fii disperata pentru ca vei incepe tratamentul cu interferon. In primul rind e foarte bine ca poti face ceva pentru a scapa de virus. Tratamentul cu interferon e cam singura sansa in acest sens in acest moment.

Desi are multe efecte adverse, nu e musai sa le ai pe toate. La inceput vei experimenta o oboseala destul de accentuata, dureri de cap, irascibilitate (deci e bine ca cei din familie sa stie de acest aspect pentru ca sta in puterea lor sa aplaneze conflictele), caderea parului (care va fi stopata o data cu terminarea tratamentului).

Eu iti doresc sa treci cit mai usor peste aceasta perioada si sper ca tratamentul sa fie un success si sa scapi de virus.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Thu Jul 01, 2010 1:22 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) multumesc ptr raspuns.dar am o frica de nu mai pot.dar poate nu incep inca ma mai lasa sa traiesc linistita putin.voi afla peste cateva saptamani.dupa analizele pe care o sa mi sa faca.multa sanatate

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
evaerika
  • Data inscrierii: 22/Jun/2010

Trimis: Wed Jul 21, 2010 10:21 am Titlul subiectului: hep b Raspunde cu citat (quote) Care imi poate interpreta si mie analizele pentru hepatita b si ce recomandare imi dati

Afp normal,Ag hbe negativ, antihbc pozitiv anti hbe pozitiv ,antihbs <3 <10 nonreactiv ldh normal anti hbc lg m negativ ,ag hd negativ, anti hd negativ.alt 66 referinta <40 albumin 68 ( 59-72), alfa 1 si 2 globuline normal, gama globuline normal. raport albumine globuline 2.19
Viremie- 540 (158) copii/ml intervalul de referinta nedectetabil 51 copii adn hvb respectiv 15 ui/ml
tgo 32 normal ggt normal, ficatul marit cu 8 mm in lobul drept mcc

marian
  • Data inscrierii: 21/Jul/2010

Trimis: Sat Jul 31, 2010 2:57 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Marian,

Bine ai venit pe forum.

Analizele tale zic ca ai hepatita cronica B. Nu ai si virusul D, ceea ce este foarte bine.

Transaminazele sint aproape normale (ALT-ul nu este foarte marit), dar asta indica oarece distrugere a ficatului. Viremia nu este mare, deci nu ai avea nevoie de tratament cu antivirale.

Ai 2 optiuni acum:
- fie iti refaci analizele de 2 ori pe an pentru monitorizare
- fie incerci sa obtii un tratament cu interferon, care este singura ta sansa (mica, e adevarat) de a scapa de virus.

Ai programata vreo biopsie? Ai luat in calcul sa o faci?

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: