Hep

Hepatita B - Acuta sau Cronica?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Sat Sep 11, 2010 4:32 am Titlul subiectului: Hepatita B - Acuta sau Cronica? Raspunde cu citat (quote) Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu o interpretare de analiza.

Prietenul meu si-a facut acum 2 ani un set de analize in urma caruia AgHbs a iesit pozitiv. Am trimis proba de sange la Bucuresti de unde rezultatul s-a intors negativ…

Anul acesta am repetat din nou acel set de analize in urma caruia valoarea Antigenului Hbs a iesit din nou pozitiva.
Am retrimis la Bucuresti proba de sange, si de data aceasta s-a intors pozitiv, cu o valoare de AgHbs=3667 / TGO =19 / TGP = 27/ GAMA GT = 25. Am refacut aceste analize dupa o saptamana la un alt laborator de analize din Bucuresti (timp in care a tinut regim alimentar ) si am avut urmatoarele rezultate: GAMA GT = 33/ TGO=24 / TGP = 36/ ANTIGEN HBs = 2759.15.
Am fost si am facut si analiza pentru ADN Viral hepatita B – cantitativ si a iesit valoarea de 787 UI/ml.

Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un raspuns legat de gravitatea situatiei si de un tratament naturist; credeti ca este nevoie de tratament cu interferon? Mama mea are melanom malign si face tratament cu interferon….si am vazut cam ce efecte secundare poate avea.
Mentionez faptul ca amandoi avem varsta de 27 de ani, iar eu am AgHbs negativ.

In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns, va multumesc din suflet si va urez multa sanatate!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
FeliM
  • Data inscrierii: 11/Sep/2010

Trimis: Mon Sep 13, 2010 2:12 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna FeliM si bine ai venit pe forum.

Diagnosticul de hepatita cronica se confirma daca analizele AgHBs ies pozitive facute succesiv, la un interval de minim 6 luni. Cum analizele de acum 2 ani nu sint concludente, probabil ar trebui sa asteptati inca 6 luni, pentru a confirma hepatita cronica.
Dintre analizele efectuate aveti cumva un rezultat pentru AcHBcIgG? Daca este pozitiv inseamna ca infectia este veche si boala este cronica.

Transaminzele sint in limite normale, iar viremia foarte mica. Asta poate insemna ca boala este inca inactiva (virusul nu se replica) si pe moment tratamentul nu este recomandat. Trebuie insa si rezultatul la ceilalti markeri pentru tabloul complet: AgHBe si AcHBe.

Pe moment, ar trebui sa incerce un regim de viata sanatos (nu regim strict) si sa repete analizele la 6 luni. Daca valoarea transaminazelor sau a viremiei se schimba poate avea nevoie de tratament.

Va recomand sa cautati un medic in care sa aveti incredere si care sa il aiba in evidenta. Va fi o relatie de durata si e bine sa gasiti pe cineva cu care sa va intelegeti bine.

E foarte recomandat ca cei care intra in contact des cu prietenul tau sa se vaccineze.

Daca mai ai alte intrebari, nu ezita.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Wed Sep 15, 2010 1:04 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ella,

iti multumesc pentru rapsuns.
Prietenul meu a fost la un control si i s-au mai recoltat 3 eprubete de sange. Nu am putut sa merg cu el si nu stie exact pentru ce fel de analize. Astept rezultatul vineri si am sa revin cu un raspuns.
Ideea este ca as vrea sa imi fac si eu analizele, pentru a sti exact daca imi pot face vaccinul sau nu. Ultima data (acum 1 luna) AgHBs la mine a iesit negativ. Nu am mai facut si analiza pentru determinarea cantitativa.

Nu stiu exact ce analize se fac; din cate m-am documentat stiu ca se face:
AgHBs, AcHbs,AgHBe, AntiHBe.

Crezi ca ar mai trebui sa fac si alte analize?

Multumesc mult,
Feli

FeliM

Trimis: Thu Sep 16, 2010 12:07 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna FeliM,

Daca ai facut deja un test pentru AgHBs (antigenul HBs) poti face vaccinul pentru ca nu esti infectata.

Daca chiar vrei sa fii sigura ca nu ai fost expusa la virus, inainte de a face vaccinul, poti face si testul pentru anticorpi, anti-AcHBs. De obicei este suficient antigenul.

Daca prietenului tau i s-a recoltat singe pentru analize, sint convinsa ca veti primi rezultatele complete. E bine sa aveti o copie si sa incercati sa le pastrati pentru a avea o idee cum evolueaza boala.

Multa sanatate

ella

Trimis: Thu Sep 30, 2010 11:50 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ella,

Scuze ca revin atat de tarziu cu vesti.
Am fost la medic cu prietenul meu, la un dr. exceptional, care ne-a spus ca este vb de o hepatita B cronica.
Insa ne-a dat si o veste buna si anume ca stadiul de evolutie este destul de lent. Nu i-a dat nici un tratament medicamentos deoarece a spus ca in cazul lui nu ar face altceva decat sa forteze boala sa evolueze.
Tot ce are de facut este sa tina un regim de viata sanatos, nu f strict, si sa isi faca analizele din 6 in 6 luni.
Intre timp mi-am facut si eu analizele si mi-au iesit urmatoarele:
AgHbe - negativ
AgHbs - 0.603 (nonreactiv)
Anti Hbe - negativ
Anti Hbs - <3 (<10 nonreactiv ; = > 10 reactiv) - deci al meu nonreactiv.

Mediul mi-a spus in felul urmator:
daca AgHbs este negativ si AntiHBS negativ sa imi fac vaccinul.
daca AgHbs este negativ si AntiHbs pozitiv sa nu mai imi fac vaccinul pt k am anticorpi.
Tot el mi-a spus ca daca anticorpii sunt mai mari de 10 este bine, mai mari de 100 este f bine si mai mari de 1000 este excelent.
Din analizele de mai sus mie imi reiese ca am....3? Sad

Nu stiu ce sa fac...daca sa imi fac vaccinul sa nu; in plus eu am avut astm cand eram mai mica, si am ramas cu alergii la diferite antibiotice si la aspirina. Oare acest vaccin are contraindicatii?

Multumesc mult pentru sprijunul acordat.

O seara buna si multa multa sanatate!

FeliM

Trimis: Thu Sep 30, 2010 12:30 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Valoarea aia de 3 inseamna ca nu ai anticorpi practic, deci ca nu ai fost niciodata infectata. Nu ar trebui sa fie o optiune vaccinul. Nu cred ca existe corelatii intre alergiile pe care le numesti tu si o eventuala alergie la vaccin. Te poti informa, evident, la un medic.

Ideea e ca vaccinul impotriva hepaitetei B ar trebui facut de oricine, pentru ca niciodata nu stii cand te poti infecta. De asta este o boala cu factor de risc crescut, ca te poti infecta din locuri de la care nu te astepti, iar simptomatologia este deseori ascunsa.

Ideea e ca odata vaccinata, macar ai fi sigura ca nu-ti vei face probleme in timpul sarcinii ca ai putea infecta fatul (cand va fi cazul, evident) Smile . In cel mai rau caz, poti solicita sa-ti faca vaccinul intr-un centru medical, sa fii sigura ca se intervine in cazul unei reactii alergice (desi sunt convinsa ca-ti va explica medicul cam cat de rare sunt aceste efecte secundare si cat e de mare castigul in cazul in care te vaccinezi).

Daca mai ai nelamuriri, te rog sa spui. Smile

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Fri Oct 01, 2010 12:00 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna FeliM,

Daca rezultatele prietenului tau au ramas cele din prima ta postare, ce a zis medicul ca trebuie sa faceti este corect. Adica un regim de viata sanatos si repetarea analizelor pentru a depista la timp o schimbare. Si e bine ca v-a spus ca boala evolueaza foarte greu in majoritatea cazurilor. Asa este si ma bucur ca a fost in masura sa va linisteasca.

In ceea ce priveste analizele tale si eu sint de acord ca trebuie sa te vaccinezi.

Multa sanatate

ella

Trimis: Fri Oct 01, 2010 5:58 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Va multumesc din suflet pentru sustinere si pentru raspunsuri.

Multa sanatate tuturor!

FeliM

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: