Trimis: Sat Jun 12, 2010 1:13 pm Titlul subiectului: hepatita B cu replicare scazuta
Acum 20 de ani am avut hepatita B, luata prin seringa in urma unui vaccin la gradinita.
Am descoperit de curand ca virusul a ramas in organism si are o replicare joasa....1481. Va rog sa imi dati mai multe detalii despre acest lucru. Pot sa mai elimin virusul? Pot sa il metin in starea asta toata viata? O sa ajung cu siguranta sa fie nevoie sa urmez tratament?
Este posibil sa transmit acest virus in starea in care sunt?
Sunt foarte stresat cu toate ca am primit replici poitive de la medici.
dirijabil
Data inscrierii: 12/Jun/2010
Trimis: Wed Jun 16, 2010 12:33 am Titlul subiectului:
Cand exista infectare de atat de multi ani, in genere se face o evaluare a ficatului sa vada in ce stare e (biopsie sau fibroscan macar).
In principiu, cu tratamentele existente acum, e improbabil sa poti scapa de virus . Insa e ok ca are replicarea virala atat de mica. Asta inseamna ca-ti afecteaza ficatul intr-un ritm foarte lent.
In alta ordine de idei, desi ai viremie mica, virusul de poate transmite. Deci ideal ar fi ca membrii familiei cu care stai in casa sa se vaccineze impotriva virusului. De asemenea, tb sa te protejezi cu prezervativ cand faci sex (sau, daca ai o prietena stabila, sa se vaccineze).
Chiar daca acum nu exista solutii cu eficienta ridicata impotriva unei hepatite cronice de atat de multi ani, asta nu inseamna ca nu vor aparea in curand. Deci nu trebuie sa te sperie ca actualmente tb sa mai traiesti inca cu virusul asta.
Daca nu fumezi, nu consumi alcool si ai o alimentatie ok, nu o sa ai pb prea mari.