Hep

Hepatita B si animalele de companie

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Fri Aug 28, 2009 7:20 am Titlul subiectului: Hepatita B si animalele de companie Raspunde cu citat (quote) Buna ziua!Am fost si eu diagnosticata cu virusul hepatic B din nefericire dar incerc sa-i "fac fata".Intrebarea mea este daca stie cineva sa-mi spuna ,daca este vre-o problema ca tin o pisica in apartamentul care locuiesc.Va multumesc mult.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cora
  • Data inscrierii: 26/May/2009

Trimis: Fri Aug 28, 2009 10:23 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca nu e o pisica salbatica Laughing care sa zgaraie pe toti din casa si sa faciliteze astfel transferul de sange de la o persoana la alta, nu ai de ce sa-ti faci griji.

Daca ai hepatita, nu inseamna ca tre' sa renunti la toti si la toate de frica de a nu raspandi boala. Masurile minime de precautie, pe care, de regula, le iei si fara a fi bolnav, sunt suficiente.

Multa bafta.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Sat Aug 29, 2009 4:06 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multu mult pentru raspuns cla.Imi este foarte draga si nu ma pot desparte de ea,in unele momente mai grele ma linisteste foarte mult prezenta ei.o zi buna iti doresc.
cora
  • Data inscrierii: 26/May/2009

Trimis: Sat Dec 05, 2009 3:08 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) sotul meu a fost depistat deocamdata ca purtator sanatos de hep B..avem o catelusa de 6 ani de care suntem foarte atasati, iar in clipele in care simt ca nu mai pot face fata ma linisteste.
dr. spunea ceva de toxoplasmoza.in mare stiu ce inseamna, dar imi poate explica cineva mai pe larg?

ana cristina
  • Data inscrierii: 05/Dec/2009

Trimis: Sat Dec 05, 2009 11:47 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ana Cristina si bine ai venit pe forum.

Toxoplasmoza este o infectie datorata unui parazit (numit Toxoplasma gondii) si este transmisa la om prin intermediul animalelor (in special pisicile din cite stiu eu).
Important este sa respectati regulile de igiena clasice, mai ales cind aveti un animal in preajma, de genul:
- spalat pe miine des, spalatul fructelor si a legumelor, sa va spalati pe miine dupa ce spalati carne, etc.

Prin urmare nu vad absolut nici o legatura intre faptul ca sotul tau are hepatita B si toxoplasmoza. Am insa o intrebare relativ la sintagma "purtator sanatos de hepatita B". Nu sint de acord cu ea si e important ca sotul tau sa-si faca periodic analizele pentru hepatita pentru a urmari evolutia bolii.
Din pacate, infectia cu virusul B este o boala si trebuie tratata ca atare chiar daca are perioade de inactivitate.
Sper de asemenea ca tu si familia ta aveti vaccinul facut.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Wed Dec 09, 2009 11:34 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) suntem in faza in care adancim analizele.am trecut de momentul in care plangeam , acum sunt calma.singura problema e ca nu stiu ce sa ii gatesc.va implor daca aveti ceva idei sau linkuri catre ceva sau carti spuneti-mi si mie.
ana cristina

Trimis: Wed Dec 09, 2009 2:10 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) E foarte bine ca ati depasit faza de plins. E important acum sa obtineti toate analizele ca sa stiti exact care e starea de sanatate, daca sotul tau are nevoie sau nu de tratament.

Alimentatia pentru bolnavii de hepatita cronica trebuie sa fie cit mai sanatoasa. Asta inseamna multe fructe si legume, carnea sa fie de pui sau vita si sa nu fie prajita si in general sa se evite prajelile.
Mai multe informatii gasesti aici:
http://hep.ro/alimentatie-diete/

De asemenea e interzis fumatul si consumul de alcool.

Cel mai bine este sa incercati sa va calmati si sa va informati in legatura cu aceasta boala. Toti trecem prin aceste perioade de incertidudine.

Multa sanatate

ella

Trimis: Thu Dec 10, 2009 1:31 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) am si eu tabele, am citit si bag la cap, stiu ce are voie si ce nu are voie, dar practica ma omoara.ce bine ar fi ca, in cadrul forumului, cineva priceput sa posteze retete culinare pentru asa ceva. o colega are o carte , dar in limba maghiara si mi-a promis ca imi traduce retetele.caut si prin librarii.
cateva retete stiu, dar incerc sa diversific cat pot.va dati seama ca tin si eu o data cu el regimul.mie nu imi este greu, dar lui ii este foarte greu, deoarece ii plac cartofii prajiti, ochiurile de ou, muraturile, mujdeiul, etc. cam ce nu are voie. Rolling Eyes
azi e ultima mea zi de concediu in care mai am timp sa gasesc o strategie culinara, ca apoi sa o pun in aplicare.
multumesc mult.
p.s. revin.

ana cristina

Trimis: Thu Dec 10, 2009 2:58 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Eu ma mai inspir de pe http://reteteculinare.ro/forum/ si incerc sa adaptez retetele. Spre exemplu, desi reteta spune ca se prajesc legumele sau carnea, eu sar peste partea asta. Sau scot alimentele care nu sint indicate. In mare gustul nu este schimbat foarte tare.

De asemenea, folosesc foarte mult cuptorul. In locul cartofilor prajiti poti incerca sa-i pui la cuptor ( eu ii tai o idee mai mare decit cartofii pai, ii pun intr-un bol cu diverse condimente, gen piper sau oregano, putin ulei, le amestec bine si le intind pe hirtie de copt). Mie imi plac chiar foarte mult cum ies asa.

Sper ca mai vin si altii cu idei Smile.

ella

Trimis: Thu Dec 10, 2009 3:15 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) da, ideea e sa il "pacalesc" cu mancarea ca daca ii trantesc in farfurie o bucata de carne fiarta clar nu o mananca.
ana cristina

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Mergi direct la: