Trimis: Fri Nov 25, 2011 8:02 am Titlul subiectului: Hepatita B si D recidivanta cu ciroza
Buna ziua,
Sunt sora unei bolnave de hapatita cronica B si D, care in urma cu 4 ani a facut tratament injectabil cu Interferon standard, analizele au fost aparent bune, fapt pentru care nici nu le-am mai repetat pana in urma cu 2 luni cand starea ei nu era prea buna. Dupa ce am facut analizele acestea indicau o anemie severa, (Leucopenie) plus Virusi B si D. Am intrat din nou in evidenta d-nei doctor care ne-a tratat in trecut si aceasta ne=a spus ca are CIROZA?> plus virusi hep D 110 000 000. Acum facem din nou dosarul pentru a trece pe tratament cu Peginterferon alfa 2, dar nu suntem deloc siguri de lucrul acesta, adica va mai da vrun rezultat sau starea se va inrautati, pentru ca am vazut persoane carora nu le-a facut deloc bine Interferonul. Vreau sa va mai spun ca ea are 42 de ani si e persoana cu handicap locomotor , ni s-a spus ca are multi deficienti, si in plus are dureri de ficat si splina.
Va rog sa_mi spuna cineva daca a mai recidivat boala, sau chiar mai mult, daca s=a inrautatit.
daniela_fulop
Data inscrierii: 16/Nov/2011
Trimis: Fri Nov 25, 2011 9:30 am Titlul subiectului:
buna,
imi pare rau sa aud despre acesta regresie.
referitor la ciroza, imi permit sa dau ceva linkuri pe care te-as ruga sa le discuti cu medicul sorei:
(http://www.hepatitistechnologies.com/store/products/468/Optimal-Liver-Products
si
http://hepatitiscnewdrugs.blogspot.com/2011/11/aasld-pentraxin-2-suppresses-liver.html)
raportele despre produse sunt incurajatoare dar trebuiesc discutate cu medicul in special daca mai exista si alt tratament pt ca fiind suplimente acestaea pot sa interactioneze cu medicamentele si de aceea trebuie monitorizate.
pe de alta parte acum 4 ani, dupa termianrea tratamentului, medicul trebuia sa va informeze ca infectia inca exista si ca trebuie urmarita.
despre leucocite si legatura lor cu hbv sau hdv nu stiu, iar despre interferon pot spune ca acest tratament este singurlu acceptat pt hbv + hdv, dar reactiile la tratament pot fi detul de dure.
deasemenea s-au mai incercat (su rezulatate bune - dar trebuie tinut cont ca si nr de pacient a fost mic) tramente combinate (antiviral (evt sau tnf) + interferon), intradevar acesta nu este un tratament oficial acceptat dar puteti sa il discutati ca si optiune cu medicul.
referitor la dureri (despre splina nu stiu nimica), dar desi MULTI din cei infectati cu HBV acuza aceste dureri, medicii si biologia spune ca aceste dureri nu sunt de la ficat iar sursa ar trebuii cautata in alta parte daca ficatul nu este marit mult (ficatul nu are terminatii nervoase pt a durea, capsula ce inveleste fiactula are aceste terminatii si acestea sunt excitate in cazul in care ficatul este marit mult iar acesta se vede la eco)
sanatate tuturor!
4est
Data inscrierii: 13/Jul/2011
Trimis: Fri Nov 25, 2011 1:13 pm Titlul subiectului:
Imi pare si mie rau sa aud de evolutia bolii la sora ta .
Trebuie sa stii ca efectele Peginterferonului sunt mai putin dure decat cele ale interferonului simplu (cu roferon a facut ea tratamentul acum 4 ani?).
Ideea e ca daca a tolerat efectele adverse ale acelui tratament, probabil va rezista si la pegintereferon. Deocamdata, cred ca este singurul tratament aprobat in Romania pentru aceasta afectiune si studiile arata ca este capabil sa stopeze evolutia bolii, daca nu chiar sa amelioreze starea curenta.
Trebuie sa va gasiti un gastroenterolog bun si rabdator, care sa va explice clar ce trebuie facut si care ar trebui sa fie efectele tratamentului.
Daca mai ai intrebari la care-ti putem raspunde, te rog nu ezita.
Multa sanatate!
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Mon Nov 28, 2011 6:48 am Titlul subiectului: Hepatita B si D cu ciroza
Buna,
Doresc in primul rand sa va multumesc pentru raspunsurile dvs.
Acele medicamente sunt hepatoprotectoare din cate vad eu, dar nu cred ca-si mai au rostul ACUM. Probabil daca erau administrate de acum cativa ani,sau concomitent cu interferonul...
Din pacate mama a fost la doctor cu sora mea, asa ca eu iau cele spuse de mama mea, care uneori, coplesita fiind e posibil sa nu fi inteles totul bine, desi raspunsurile d-nei doctor nu sunt atat de elocvente. Dansa spune acum ca i-a spus mamei mele inca de atunci(acum 4 ani) ca sora mea are ciroza, fapt pe care noi l-am aflat recent. I s-a facut biopsie din ficat, dar nu ne-a spus nimic de ciroza, din contra acesta era lucrul de care mama se speria cel mai tare, deci si-ar fi amintit daca era anuntata.Nici eu si nici mama mea nu intelegem exact ce este CIROZA, aceasta fiind uscata in cazul surorii mele. Este o forma de cancer??? Sau duce in timp la cancer?
Doctorita care o trateaza pe sora mea este la Boli Infectioase si nu apartine de Gastroenterologie. Asa au fost repartizate, ele nu sunt din Timisoara, sunt dintr-un oras mai mic, doar eu locuiesc aici. Ceea ce nu inteleg eu este ca d_na doctor nu ne-a recomandat NICIUN REGIM. Nu inteleg, chiar din contra, i-a spus sorei mele ca poate bea cola in continuare pt ca obisnuia sa bea si 2 l pe zi.
Va rog sa-mi spuneti si mie ce este ciroza aceasta si daca se poate trata, sau dispare odata cu administrarea Peginterferonului?
daniela_fulop
Data inscrierii: 16/Nov/2011
Trimis: Tue Nov 29, 2011 2:57 am Titlul subiectului:
intradevar pot fi considerate hepatoprotectoare, dar din rapoartele prezentate au efect in reducerea fibrozei (cirozei). din ce stiu eu nu trebuie luate impreuna cu alte medicamente deoarece pot sa interfereze cu acestea si de aceea spun ca ininte de o decizie sa consultai medicul.
Ciroza este o fibroza de grad mare (4), iar acesta fibroza inaintata poate sa duca la functionarea deficitara a ficatului si chiar la blocarea acestuia (ciroza compensata). Din pacate in literatura de specuialitate se mentioneaza ca ciroza deja instalata nu poate fi data inapoi, dar poate fi impiedicata sa nu mai avanseze (suplimentele din primul raspuns sustin ca pot sa dea inapoi ciroza dar inca sunt multe de studiat si de aceea trebuie luate sub supravegherea medicului). - detalii mai multe puteti vedea la http://www.sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/ciroza-hepatica_547
Din ce stiu eu, regimul alimentar in cazul cirozei este fara sare, dar nu stiu alte detalii si sunt surprins ca acest lucru nu a fost precizat de doctor (indiferent daca este de la infectioase sau de la gastro). cind a fost facuta acesta recomandare ? (acuma sau acum 4 ani )
Referitor la regresia fibrozei sub tratamentul cu Peginterferon, aici lucrurile se complica un pic nefiind nimica sigur dar fiind singurul tramanet. Fibroza este si parte a infectiei cu virusul hepatic B si D iar daca sora dumnevoastra va raspune tratamentului cu Peginterferon si virusul B si D vor fi tinute sub control atunci fibroza nu va mai avansa fiind chiar posibila o regresia in timp a acesteia.
(va rog sa luati cele spuse de mine cu titlu informativ, nu sunt medic si tot ce spun este ce am inteles si eu si poate de multe ori gresesc )