Trimis: Wed Sep 28, 2011 7:21 am Titlul subiectului: HEPATITA B SI D TRANSMITERE
AM 23 ANI SI SUNT DIAGNOSTICAT CU CIROZA HEPATICA SI VHC DIN 2009.ACUM AM FACUT ALTE ANALIZE SI DIAGNOSTICUL ESTE DIFERIT,SUNT POZITIV VHB SI "DELTA". LA GRAVITATEA BOLII DE CE NU POT FI TRECUT PE LISTA DE TRANSPLANT?CUM PROCEDEZ?
EXISTA RISCUL SA INFECTEZ RESTUL FAMILIEI,(ex. daca se bea cu acelasi pahar).
waly_uno
Data inscrierii: 28/Sep/2011
Trimis: Thu Sep 29, 2011 12:58 am Titlul subiectului:
Buna waly_uno,
Bine ai venit pe forum.
Poti scrie rezultatele analizelor? Mi-e neclar daca ai scapat de virusul C si le-ai capatat pe celelalte doua sau s-a diagnosticat gresit la inceput?
Multa sanatate, _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Sat Oct 01, 2011 6:20 am Titlul subiectului:
analizele au fost gresite de la inceput,prima oara am facut analize in italia,in august si am iesit pozitiv la virus B(valoare 1.21 >1000),o luna mai tarziu am facut la particular unde antigenul HBS este pozitiv.La Bucuresti,unde cu 2 ani in urma aveam diagnostic hepatita C,am facut testul delta si rezultatul este Hepatita B si D POZITIV. Acum trebuie sa fac testul de viremie.
waly_uno
Data inscrierii: 28/Sep/2011
Trimis: Sat Oct 01, 2011 7:05 am Titlul subiectului:
Cred ca o istorie mai detaliat ar fi de ajutor.
Spui ca in 2009 ai fost diagnosticat cu hep C si ciroza si in 2011 ai fot diagnosticat cu Hep b (italia) si apoi cu hep b+d (romania). E corect ?
Ce s-a intimplat cu hep C (in 2009 erai diagnosticat cu hep c in bucuresti )? ai urmat ceva tratament ? (intrebare pt cei ce stiu despre c: hepatita c se poate vindeca spontan ?)
Cum a fost pus diagnosticul de ciroza ? ai avut ceva biopsie in 2009 ?
In 2009 cind ai fost diagnosticat cu C nu s-au facut si testele de B ? (din ce stiu eu se testeaza b daca se descopera c si c daca se descopera b )
Anti HBc Igm acuma ce valoare are ? (sa vedem daca vorbim de acut sau de cronic)
alte rezultate ? (chiar si din 2009 ar fi de folos)
santate tuturor!
4est
Data inscrierii: 13/Jul/2011
Trimis: Sat Oct 01, 2011 7:13 am Titlul subiectului:
referitor la posibilitatea de infectie a membrilor familiei, acesta posibilitate este mica daca vorbim de lucruri de zi cu zi (daca se foloseste acelasi pahar sau lingura ..) dar acesta posibilitate creste daca de ex se foloseste aceiasi periuta de dinti sau unghiera sau orice alceva ce are sansa sa intre in contact cu singele.
Cel mai bine si cel mai indicat este ca membri din familia ta sa-si faca analizele referitoare la bep b si daca nu sunt infectati sa-i faca VACINUL impotriva hepatitei b. (hepatita d poate exista doar in prezenta hepatitei b astfel ca vacinul impotriva hep b va proteja si impotriva hep d)
despre hep c stiu ca, din pacate, nu exista vaccindar nu stiu foarte multe despre modul de trasmitere (dar nu cred ca se poate trasmite prin activitatid ezi cu zi), oricum spre ca cineva cu mai multe cunostinte despre hep c sa raspunda cu mai multe detalii.
4est
Data inscrierii: 13/Jul/2011
Trimis: Sun Oct 02, 2011 3:35 am Titlul subiectului: ...
tratamentul il fac cu diuretice,propranonol,ursofalk,silimarina.nu am facut niciodata biopsie,la bucuresti am fost diagnosticat prima oara(2009),precizez ca ciroza este decompensata cu lichid,si varice esofagiene Gr.II.
VALOAREA Anti HBc IgM - 0.12
Anti HBe - 0.36
anti-HCv -<0.02