Trimis: Mon May 16, 2011 8:28 am Titlul subiectului: Hepatita C: ce "sanse" am sa ma infectez si eu?
deci....sunt cam nesigura pentru sanatatea mea de la un timp incoace.... nu stiu ce sa fac !?...imi este rusine de imi crapa obrazul...dar nu am ce face ...va intreb pe voi ....voi ce ati face in locul meu ?!
SFATUITI-MA !!!
am 48 de ani si sunt vaduva de aproape 6 ani si stau cu un barbat de 1 an de zile si el vaduv de 2 ani
problema e ca nevasta lui a murit din cauza hepatitei c, a facut si transplant de ficat , care, desi era compatibil....dupa aproape un an, corpul nu i l-a acceptat si a decedat ........
sa-i fie tarana usoara ! [...]
partea proasta e ca nu vrea sa -si puna prezervativ, oricat l-am rugat !
ce ma fac ?
OARE E POSIBIL , DACA NEVASTA LUI A FOST AFECTATA DE ACEASTA BOALA , HEPATITA C, SA O FAC SI EU ? .[...]
va rog frumos , am toata stima pentru cei carora le place acest fel de sex, dar eu numai la gandul ca as putea avea asa ceva ....imi vine sa ma sinucid....decat sa-i chinui pe cei din jur cu boala mea .....
gabitza_dumi
Data inscrierii: 16/May/2011
Trimis: Tue May 17, 2011 1:46 pm Titlul subiectului:
Buna Gabitza,
Hepatita C este o boala care se transmite pe cale sexuala. Prin urmare, daca partenerul tau este infectat cu virusul hepatic C ti-l poate transmite si tie daca aveti contacte sexuale fara prezervativ, fie ele de care or fi.
Ar trebui sa afli daca partenerul tau a fost testat vreodata si daca si el are hepatita C. Nu conteaza daca a avut fosta nevasta, de vreme ce tu nu ai contacte sexuale cu ea. Pina afli daca el este sau nu infectat, sfatul meu este sa folosesti prezervativ.
Desi nu acesta este scopul forumului, am sa adaug totusi ca actul sexual ar trebui sa fie agreat de ambii parteneri in egala masura, iar refuzul de a folosi prezervativ in conditiile in care exista clar factori de risc sau de a accepta sex neprotejat, mi se pare inconstienta.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Tue May 17, 2011 11:58 pm Titlul subiectului:
multumesc frumos pentru raspuns. am sa incerc sa-l conving sa-si faca testele !
sa auzim de "bine"... :!: ... :)
gabitza_dumi
Trimis: Fri May 27, 2011 12:54 pm Titlul subiectului:
Gabitza, nu te panica! Hepatita virala C se ia numai prin contact direct cu sangele infectat. Procentul transmiterii pe cale sexuala este de 2-3% si asta DOAR in conditiile in care in timpul contactului sexual exista rani sangerande la nivelul organelor genitale, altfel NU. Hepatita virala B se transmite pe cale sexuala, deoarece virusul B exista si in secretii vaginale, sperma, se mai transmite si prin saliva deoarece virusul hepatica B exista si in saliva spre deosebire de virusul hepatic C care exista doar in sange, iar calea de infectare este doar prin contact direct cu sange infectat (interventii medicale stomatologice, chirurgicale cu instrumentar nesterilizat corespunzator, transfuzii de sange)
Analiza care trebuie sa o faca prietenul tau este viremia, singura care atesta daca are sau nu hepatita C. Daca viremia iese nedetectabila, inseamna ca nu are hepatita C, iar eu tind sa cred acest lucru ptr. ca sunt multe cupluri in care sotul sau sotia au hepatita C, iar celalalt NU.
Ultima modificare efectuata albert la Thu Jun 02, 2011 10:53 am, modificat de 2 ori in total
albert
Data inscrierii: 27/May/2011
Trimis: Fri May 27, 2011 3:31 pm Titlul subiectului:
multumesc frumos albert, sper sa fie cum zici tu , deocamdata m-ai mai linistit, desi incerc sa ma eschivez....in fel si chip.....atunci cand vrea sa facem sex...
nu prea stiu sa imi spun punctul de vedere ....pentru ca relatia sa mearga "bine"... :oops:
asta e ....nu am ce face !
gabitza_dumi
Trimis: Sat May 28, 2011 7:11 am Titlul subiectului:
Nu eu zic asta, ci dovezile medicale.
Ultima modificare efectuata albert la Thu Jun 02, 2011 10:51 am, modificat de 2 ori in total
albert
Trimis: Sat May 28, 2011 7:24 am Titlul subiectului:
Si in primul rand nici nu stii daca are hepatita C pana nu-si face viremia plus ca procentul e foarte scazut ptr. riscul de a se fi imbolnavit prin contact sexual de la sotia sa. Eu sunt convins ca nu-i.
Mai poate face inca o analiza, testul anticorpilor anti HCV, si antigen HBS (ptr. virusul hepatic B), iar daca ies negativ, atunci poti sta si mai linistita deoarece inseamna ca organismul nici macar n-a intrat in contact cu virusul.
Sa nu uitam ca hepatita virala C este vindecabila chiar daca procentul e de maxim 50%.
Ultima modificare efectuata de catre albert la Thu Jun 02, 2011 10:51 am, modificat de 1 data in total
albert
Trimis: Sat May 28, 2011 8:56 am Titlul subiectului:
Apropo de decesul sotiei lui. Din hepatita B si C nu se moare, ci din complicatiile pe care le da in timp acesta boala in cazul nevindecarii si anume ciroza si cancer hepatic. Ei chiar daca i s-a facut transplant de ficat, atata timp cat nu s-a vindecat, virusul existand in sange, a atacat si noul ficat transplantat, ducand la ciroza sau cancer hepatic, iar una dintre aceste doua boli terminale cu siguranta a dus la deces.
Nici chiar tu nu poti fi sigura ca n-ai hepatita B sau C daca nu ti-ai facut testele(doar la stomatolog toata lumea merge ca vrem, ca nu vrem, sau alte interventii medicale).
Asa ca ptr. linistea voastra, faceti-va amandoi analizele.
Ultima modificare efectuata de catre albert la Thu Jun 02, 2011 10:52 am, modificat de 1 data in total
albert
Trimis: Sun May 29, 2011 4:10 pm Titlul subiectului:
iti multumesc frumos, nici nu am cuvinte pe masura :!:
sa ai o seara frumoasa :!:
gabitza_dumi
Trimis: Tue May 31, 2011 10:28 am Titlul subiectului:
N-ai pentru ce.