Trimis: Mon Aug 16, 2010 2:35 pm Titlul subiectului: Hepatita C, viremie zero
Salutări,
sînt Oleg, 26 ani, Chișinău.
La sfîrșit de iunie m-am pricopsit cu o bronșită acută, medicul de familie mi-a prescris lecuire antibiotică.
Chiar a doua zi am simțit dureri în stomac.
Am mers la gastrolog, care m-a pus să fac analiza sîngelui.
Am avut ALT=232, alți parametri în regulă.
Peste trei zile ALT=210.
La o săptămînă:
ALT=175 (0-42 normal)
GGTP=115 (0-48 normal)
T-BIL=38,2 (1,7-21 normal)
ASAT=51 (0-31 normal)
Analiza calitativă a indicat (sper că am descifrat corect toate literele):
AntiHCVIgN - negativ
AntiHCV - pozitiv 1,015/0,300
Spectru:
A(WR) - negativ
B(NS3) - negativ
C(NS4) - pozitiv 0,842/0,310
H(NS5) - negativ
Apoi am făcut analiza pentru viremie, rezultat negativ.
Ecografia sistemului hepato-biliar a indicat careva probleme la nivelul căilor biliare.
Ulterior investigația RMN a arătat că splina e mărită și sînt acumulări. Dimensiunea ficatului normală, dar tot are acumulări.
Medicul căruia m-am adresat e cam sărac la vorbă și foarte ocupat(șef de secție) de asta nu prea am îndrăznit să-l iau la întrebări.
V-ași fi recunoscător dacă mă veți ajuta să mă clarific în toate chestiile acestea.
Mi-a spus că am Hepatita C, cronică, de vreo 2-3 ani.
Faptul că viremia e la zero cică e bine, dar cum poate evolua ulterior boala cu sau fără viremie?
De pe 8 septembrie urmează să fiu internat în spital - aici nu știu, e vorba de restabilirea ficatului, splinei și a căilor biliare sau e tratament contra hepatitei?...
Acum urmez un tratament cu Lagosa(silimarini), Ursofalc și pentilină - să înțeleg că acestea tot sînt doar pentru restabilirea ficatului și protecția ficatului?
Cînd va urma tratamentul propriu zis contra hepatitei și sub ce formă e?
Vă sînt foarte recunoascător pentru răspunsuri...
Oleg
Data inscrierii: 16/Aug/2010
Trimis: Tue Aug 17, 2010 8:26 am Titlul subiectului:
Buna, Oleg,
Din analizele pe care le-ai pus tu aici, se poate deduce ca ai fost infectat cu virusul hepatic C, dar ca l-ai eradicat singur (viremia fiind nedetectabila). Exista o intreaga polemica pe baza relevantei viremiei - concret, unii spun ca nu se poate trage o concluzie precum cea a eradicarii virusului doar pe baza viremiei nedetectabile, insa, majoritatea medicilor considera asta un indicator clar al lipsei virusului din organism.
Cel mai probabil vei repeta viremia si anticorpii pt virusul C.
La analizele curente, e improbabil ca cineva sa-ti puna diagnostic de hepatita cronica, deci tratament antihepatic concret nu vei primi. Iei deja hepatoprotectoare si probabil odihna si o perioada de relaxare iti vor scadea transaminazele.
Cu bila, e alta poveste, dar si aia e tratabila, din cate stiu eu.
Multa bafta.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Tue Aug 17, 2010 8:59 am Titlul subiectului:
dacă viremia e zero, care ar putea fi cauza unui indice ALT aproape de 7 ori mai mare decît norma?
acum cînd virusul e inactiv, se menține pericolul de a infecta pe altcineva prin mijloace "casnice" - veselă, zgărieturi, etc?