Hep

hepatita cronica b inactiva

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Wed Sep 28, 2011 11:30 am Titlul subiectului: hepatita cronica b inactiva Raspunde cu citat (quote) buna ziua sunt nou pe forum. vreau s obtin si eu niste informatii. am hepatita cronica b inactiva. mi s-a depistat la varsta de 7 ani si acum am 23 (16 ani) nu mi-a fost niciodata activa si cand s-a descoperit tot inactiva a fost si de atunci tot inactiva este. As vrea sa stiu caile prin care se poate transmite si cum pot fi evitate acestea.

Si pe parcurs, daca o sa am un copil, boala o sa se transmita si lui si la mama sa? Daca poate cineva sa ma ajute cu aceste informati ii multumesc mult. Stiu ca nu sunt singurul cu aceasta boala si ii incurajez pe toti care o au.

Va multumesc mult.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
gabor ionut daniel
  • Data inscrierii: 28/Sep/2011

Trimis: Thu Sep 29, 2011 12:52 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ionut,

Bine ai venit pe forum.

Ne-ar ajuta daca ai putea sa scrii aici ultimele analize facute pe baza carora ti s-a spus ca hepatita este inactiva. La copii (si tu ai fost infectat de mic) lucrurile sint mai complicate si arareori hepatita este inactiva.

In teorie, daca hepatita este inactiva sansele de a-i infecta pe cei din jur sint minime, dar ele exista asa ca e bine sa iei niste masuri generale de protectie. Cel mai probabil nu va pati nimic cineva care bea din acelasi pahar ca tine, dar asta nu se face din motive de igiena generala, nu musai pentru ca esti infectat. Cel mai usor se transmite daca singele tau infectat intra in contact cu singele altei persoane.

Virusul hepatic se transmite prin contact sexual deci trebuie sa ai grija ca partenerele tale sa fie vaccinate. Ca tata nu exista nici un risc de a transmite virusul copilului.

Multa sanatate si te asteptam cu rezultatele analizelor.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Thu Sep 29, 2011 5:29 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) astea sunt ultimile analize facute acum o saptamana: HBsAg 4,85 . HBsAginterpretare= Reactive . Anti-HCV 0.14 . Anti-HCVinterpretare= Nonreactive. nu prea stiu exact ce inseamna da doctorul asa mi-a zis ca boala este inactiva. oricum nu mia fost niciodata activa si cand sa descoperit tot inactiva era.
gabor ionut daniel
  • Data inscrierii: 28/Sep/2011

Trimis: Thu Sep 29, 2011 5:37 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ionut,

Pe baza analizelor mentionate de tine nu se poate spune daca hepatita e inactiva sau e activa.

Tot ce se poate conclude cu siguranta e ca esti infectat cu virusul hepatic B.

Si probabil va trebui sa mai faci un set de analize.

Multa bafta.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Fri Sep 30, 2011 10:14 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Infectia cu virusul hepatic B are in general 4 faze (nu stiu daca sunt acceptate de toti medicii / cercetatorii dar sunt acceptate de marea majoritate):

1. Faza de toleranta imuna (Immune Tolerance) - caracterizata prin Ag Hbe este pozitiv, precum si valori ridicate si foarte ridicate ale viremiei (HVB DNA), corelate cu valori normale ale transaminazelor (poate variabile dar persistent normale), precum si cu o valoare normala sau putin ridicata a histologiei ficatului. (Am putea spune ca sistemul imunitar si virusul se ignora in acesta faza astfel ca nu se produc daune la nivelul ficatului). Deasemenea,

2. Faza de eradicare imuna (Tmmune Clearance) - Acesta este faza in care sitemul imun incerca sa scape de virus si ataca celulele infectate. Acesta este faza in care se produc daune in ficat si este caracterizata de viremii mari (eventual fluctuante) precum si de o valori crescute ale transaminazelor (variabile dar persistent crescute) si deasemenea valori moderate sau maeri ale histologiei ficatului. Deasemena unii considera ca Ag Hbe este pozitiv si in acesta faza.

3. Faza de control imun (Immune control) - In acesta faza virusul se afla in controlul sistemului imunitar si nu produce dune evidente ficatului. Acesta faza ste caracterizata de viremii joase (mai mici de 2000 de UI/ml) si de valori normale ale transaminazelor iar nivelul histologiei ficatului valorile sunt de la normal la mediu (se poate ca sa existe ciroza in acesta faza). Deasemena unii considera ca Ag Hbe este nagativ in acesta faza si anti Ac Hbe trebie sa fie pozitivi.

4. Faza de eliberare imuna (Immune escape) - Este aza in care virusul "scapa" de sub controlul sistemul imunitar si este caracterizata de Ag Hbe negativ precum si de valori fluctunate sau crescute ale viremiei (HVB DNA) si ale transaminazelor precum si de valori moderate sau mari ale histologiei ficatului.

Fazele 1 si 3 sunt considerate ca fiind faze inactive pe cind fazele 2 si 4 sunt considerate a fi stari active.

Pentru fazele inactive recomandarea este de monitorizare, pe cind la fazele active recomnadarea de monitorizare se mentine dar trebuie luat in calcul si tratament antiviral.

observatii:
- faza 1 este o faza care poate dura pina la 20 - 30 de ani (daca virusul este contactat la nastere acesta faza este pina la 20 - 30 de ani daca este contactat in copilarie este mai scurta iar daca este contactat ca si adult este si mai scurta). De precizat este ca nu se poate ramine permanent in acesta faza deaceea este indicata monitorizarea

- faza 4 nu este obigatorie, faza 3 deobicei este asociata cu seroconversia HBe si dupa ce acesta a aprut se poate ramine definitiv in acesta stare. momentan nu se stie care este declansatorul intre starea 3 si starea 4 si datorita acestor posibile riscuri se recomanda monotorizarea. (monitorizarea trebuie sa cuprinda atit indicatorii vurusologici cit si cei hepatici (fibroza, transaminaze, gama gt, albumina ....)

- se incerca corelarea Ag Hbs cantitativ de aceste faze (in citeva studii s-au obtinut rezultate foarte bune, dar si citeva exceptii care nu au putut fi explicate) deaceea poate ca nici aceste faze nu-s aceptate de toate lumea

determinarea fazelor este de datoria medicului precum si stabilirea inceperi sau nu a tratamentului si nestiind analizele tale dinainte am pus o intrebare generala.

sanatate tuturor!

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Fri Sep 30, 2011 10:17 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) dupa cum a spus si cla, din analizele tale nu se poate spune nimica despre starea de activitate sau inactivitate.

deasemenea ar trebii sa stii ca faza de toleranta imuna este considerata de unii ca faza activa, de aceea trebuie sa vb cu medicul sa vezi ce anume intelege el prin inactiva si pe baza caror teste.

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: