Hep

Hepatita e un pericol pentu mine?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Jan 24, 2012 3:53 am Titlul subiectului: Hepatita e un pericol pentu mine? Raspunde cu citat (quote) Buna ziua!
sora mea are hep C diagnosticata acum 3 ani si momentan este sub tratament cu viremia nedetectabila dupa 3 luni. La inceput cand a aflat de boala nu am constientizat ce inseamna asta asa ca am neglijat insa dupa un an de zile la insistentele ei am facut analizele in acest sens, am avut transaminazele putin marite adica TGO 41 (max 34) si TGP 66 (max 55) HCV si HBs ambele negative, m-am speriat putin din cauza transaminazelor si la 2 sapt am repetat analizele la alt laborator, mi-a iesit de asemenea HCV si HBs negativ si transaminazele mi-au mai scazut putin TGO in valori normale si TGP 36 (max 31). Acum au trecut 2 ani, nu mai mai facut analizele dar mi se pare mie ca obosesc cam repede, mi-e ffff frica sa merg sa imi fac analizele ca sa nu aflu ceva urat Sad . Credeti ca este posibil sa mai fi contactat boala de la sora mea prin faptul ca mai serveam la ea masa ocazional sau am folosit aceeasi toaleta?
Va multumesc

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Amalian
  • Data inscrierii: 24/Jan/2012

Trimis: Tue Jan 24, 2012 10:09 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Nu trebuie sa-ti fie teama sa-ti faci analizele.

Transaminaze putin marite (ale tale sunt totusi in parametri normali, la limita superioara) nu inseamna ca ai hepatita.

Este improbabil sa te fi infectat cu virusul C de la sora ta, doar luand masa impreuna. Probabil ca simptomele tale sunt niste efecte de "uzura", cauzate de un ritm de viata obositor.

Oricum, nu ar strica sa te duci sa-ti faci analizele. Hepatita probabil nu ai, doar pot exista alte cauze ale oboselii (precum anemia, de ex.)

Sa ne tii la curent Smile
Multa sanatate.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: