Hep

Hepatita in sarcina

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Fri May 06, 2011 3:00 pm Titlul subiectului: Hepatita in sarcina Raspunde cu citat (quote) Buna ziua, ma numesc Raluca, 31 ani,
in urma cu un an am fost sa donez sange ... in urma analizelor efectuate de centrul de transfuzii rezultatul pentru AgHBs a fost reactiv.
Medicul de familie a spus sa-mi fac analizele AgHBe care mi-a iesit negativ, Anti Hbe care a iesit pozitiv, GPT/ALAT/ALT - 30
U/L, GOT/ASAT/AST - 28 U/L si Anti HD mi-a iesit neagtiv. In urma acestor rezultate concluzia a fost ca: am fost candva infestata cu hepatita b si corpul meu a luptat singur cu boala, si ca sunt purtatoare inactiva. Nu am fost indrumata sa fac alte investigatii.
Anul trecut in septembrie am ramas insarcinata si la repetarea analizelor pentru hepatita b , AgHBs a iesit reactiv (2000,27 S/CO)... concluzia asistentei care mi-a inmanat rezultatele a fost: cezariana 100%, NU alaptat si vaccinarea nou nascutului cu vaccinul imunoglobulina. Medicul ginecolog mi-a spus ca nu ne putem pronunta daca va fi neaparat cezariana pana nu vom avea rezultatul viremiei, lucru care m-a mai linistit in sensul ca as prefera nasterea naturala. Vreau sa specific ca in aceasta perioada am repetat la 3 luni analizele si de fiecare data transaminazele au iesit in parametrii normali, si am efectuat o ecografie abdominala cu rezultat ...fara modificari patologice. Am facut si analiza pentru AgHBs care a iesit pozitiv.
Acum sunt in saptamana 33 de sarcina si am primit si rezultatul viremiei 565 UI/mL.... va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine este sau nu necesara cezariana, voi putea alapta sau nu, iar acest vaccin imunoglobulina este vaccinul care se administreaza tuturor nou nascutilor sau e ceva suplimentar mamelor purtatoare de virus b?
Va multumesc.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
raluca
  • Data inscrierii: 06/May/2011

Trimis: Sun May 08, 2011 1:42 pm Titlul subiectului: Re: Hepatita in sarcina Raspunde cu citat (quote) Buna Raluca,

Bine ai venit pe forum si felicitari pentru sarcina. Imi pare rau ca bucuria iti este umbrita de hepatita, dar bine macar ca stii ca esti infectata si poti lua masurile care trebuie pentru a naste un copil sanatos.

raluca a scris:
AgHBs a fost reactiv.
Medicul de familie a spus sa-mi fac analizele AgHBe care mi-a iesit negativ, Anti Hbe care a iesit pozitiv, GPT/ALAT/ALT - 30
U/L, GOT/ASAT/AST - 28 U/L si Anti HD mi-a iesit neagtiv. In urma acestor rezultate concluzia a fost ca: am fost candva infestata cu hepatita b si corpul meu a luptat singur cu boala, si ca sunt purtatoare inactiva. Nu am fost indrumata sa fac alte investigatii.

Din pacate concluzia medicului de familie nu este corecta. Esti in continuare infestata cu virusul hepatic B si vei ramine atita vreme cit AgHBs este pozitiv. E adevarat ca hepatita parea la vremea respectiva inactiva, dar ar fi trebuit sa-ti recomande si viremia pentru a fi sigur. Starea aceasta de inactivitate se poate schimba oricind si de aceea bolnavii cronici de hepatita B sint sfatuiti sa-si repete analizele la 6 luni. Sarcina este un factor care poate activa hepatita.

raluca a scris:

Anul trecut in septembrie am ramas insarcinata si la repetarea analizelor pentru hepatita b , AgHBs a iesit reactiv (2000,27 S/CO)... concluzia asistentei care mi-a inmanat rezultatele a fost: cezariana 100%, NU alaptat si vaccinarea nou nascutului cu vaccinul imunoglobulina. Medicul ginecolog mi-a spus ca nu ne putem pronunta daca va fi neaparat cezariana pana nu vom avea rezultatul viremiei, lucru care m-a mai linistit in sensul ca as prefera nasterea naturala.

Cezariana este recomandata mamelor infectate cu virusul B pentru a minimiza perioada de timp cit copilul intra in contact cu singele mamei. Intr-un travaliu prelungit riscul de a transmite virusul creste. Riscul creste de asemenea cu cit viremia este mai crescuta, de aceea medicul ti-a spus sa mai astepti pina iei o decizie. De obicei viremia creste in ultimul trimestru de sarcina daca hepatita se activeaza.

Decizia este a ta in final, sfatul meu este sa te documentezi cit mai bine, din mai multe surse, pentru a o putea lua in perfecta cunostinta de cauza.

raluca a scris:

va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine este sau nu necesara cezariana, voi putea alapta sau nu, iar acest vaccin imunoglobulina este vaccinul care se administreaza tuturor nou nascutilor sau e ceva suplimentar mamelor purtatoare de virus b?
Va multumesc.

Imunoglobina nu este vaccin, sint de fapt anticorpi pentru virusul B si se foloseste ca metoda de preventie, impreuna cu prima doza de vaccin impotriva virusului B la copiii nascuti din mame purtatoare de virus. Imunoglobina si prima doza de vaccin se fac in primele ore de viata ale bebelusului si apoi se continua schema de vaccinare care mai cuprinde inca 2 vaccinuri.

In privinta alaptatului lucrurile sint mai nuantate. Teoretic daca copilul primeste la nastere imunoglobina si prima doza de vaccin ar trebui sa fie protejat si sa poti alapta. Nu exista insa o parere generala pro sau contra alaptatului. Cred ca in final fiecare decide ce riscuri isi asuma.

Cred ca mai sint posturi pe forum in care s-a discutat acest subiect. Le poti cauta.

As vrea sa mai adaug ca e bine sa discuti inainte cu medicul cu care vei naste daca spitalul are hemoglobina si doza de vaccin necesara. Evident daca vei naste in Romania, unde e foarte posibil sa trebuiasca sa ti le cumperi singura.

Daca mai ai intrebari, nu ezita.

Multa sanatate

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: