Trimis: Sun Oct 24, 2010 12:32 am Titlul subiectului: HEPATITA VIRALA ACUTA TIP A FORMA COLESTATICA
Ma numesc Florin am 25 de ani si de curand m-am ales cu o hepatita de genul acesta, care ma enerveaza putin, avand in vedere ca nu stiu exact cand dispare din corp sau cel putin sa nu mai pot transmite la altcineva din familie, iubita, cei care mai bea, mananca dupa mine . Mai exact acum 22 de zile am aflat de ea ca o am, dupa ce au trecut prin mine toate simtomele acelea neplacute, Febra, dureri musculare , stari de greata etc si dupa ce am stat internat pentru "vindecare" timp de 18 zile unde mi-s-au administrat glucoza10% arginina sorbitol, trofice hepatice. Dupa aceasta perioada de stat in spital, de la vreo 2000 de transaminaze am ajuns undeva la 200 dupa care am fost externat cu repaus acasa si regim igienico-dietetic....
Crezi ca imi poti da un "termen" cand totul ar reveni la normal sa spun asa... restul probemei o cam stiu lipsa alcool cel putin 1 an de zile, regim cel putin 6 luni de zile + Lagosa "silimarina" pe care le iau de 2 ori pe zi+ o cura de colebil.
Multumesc anticipat,
Cu rspect,
Florin.
flueraru
Data inscrierii: 22/Oct/2010
Trimis: Sun Oct 24, 2010 2:29 pm Titlul subiectului:
Buna Florin,
In general simptomele bolii dureaza in jur de 2 luni. Exista unele cazuri cind aceste simptome se pot regasi pina la 6 luni, dar cam asta e perioada maxima. Teoretic, dupa aparitia icterului (cam dupa 2 saptamini de la infectare) gradul de contagiune scade progresiv. Cel mai probabil, tu nu mai esti foarte contagios, dar persoanele cu un sistem imunitar mai scazut din jurul tau pot fi afectate.
E bine sa iei masuri generale de igiena, pe care le iei cind ai orice fel de boala contagioasa, pentru a-i proteja pe cei din familie, adica sa incerci sa nu imparti tacimuri, pahare si alte obiecte de igiena personala cu nimeni.
Deci perioada de recuperare va mai dura, cel mai probabil, inca o luna (aproximativ).
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Mon Oct 25, 2010 12:25 am Titlul subiectului: re:
Salut,
Multumesc mult pentru raspuns, esti de un mare ajutor cu noi cei ce suferim de cate o nenorocita de infectie.