Hep

inf. despre hepatita C

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Tue Oct 27, 2009 3:01 am Titlul subiectului: inf. despre hepatita C Raspunde cu citat (quote) as vrea sa stiu care ar fi valoarea normala a virimiei? eu am 1580000 daca stie cineva sa-mi raspunda

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
ocheanav
  • Data inscrierii: 27/Oct/2009

Trimis: Wed Oct 28, 2009 2:48 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Nu exista o valoare normala a viremiei. Cu cat e mai mica, cu atat e mai bine. Evident, daca ar lipsi cu desavarsire, ar fi ideal.

Nu exista o clasificare universal acceptata a viremiilor, insa exista totusi una luata in consideratie atunci cand se vorbeste de initierea sau prelungirea tratamentului cu interferon:

Sub 200.000 de copii/ml - viremie foarte scazuta (unul din testele de masurare a incarcarii virale - Branched-chain DNA (bDNA)- nici nu o detecteaza).

200.000 - 1.000.000 copii/ml - viremie scazuta

1.000.000 - 5.000.000 viremie medie

5.000.000 - 25.000.000 viremie crescuta

peste 25.000.000 copii/ml - viremie foarte crescuta.

Din cate stiu eu, in prezent exista o tendinta de scadere a valorii viremiei considerate periculoase. Adica se actioneaza la viremii mai mici decat pana acum.

Sper ca te-am ajutat.

Multa sanatate.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Wed Oct 28, 2009 3:09 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
cla a scris:
Nu exista o valoare normala a viremiei. Cu cat e mai mica, cu atat e mai bine. Evident, daca ar lipsi cu desavarsire, ar fi ideal.

Nu exista o clasificare universal acceptata a viremiilor, insa exista totusi una luata in consideratie atunci cand se vorbeste de initierea sau prelungirea tratamentului cu interferon:

Sub 200.000 de copii/ml - viremie foarte scazuta (unul din testele de masurare a incarcarii virale - Branched-chain DNA (bDNA)- nici nu o detecteaza).

Din cate stiu eu, in prezent exista o tendinta de scadere a valorii viremiei considerate periculoase. Adica se actioneaza la viremii mai mici decat pana acum.

Sper ca te-am ajutat.

Multa sanatate.

si eu asteptam acest raspuns din partea medicilor dar se pare aici am gasit si voi mai gasi raspunsuri unelor intrebari; multumesc si eu de raspuns Smile

loredana minescu

Trimis: Sun Nov 29, 2009 2:12 pm Titlul subiectului: buna, am revenit Raspunde cu citat (quote)
cla a scris:
Nu exista o valoare normala a viremiei. Cu cat e mai mica, cu atat e mai bine. Evident, daca ar lipsi cu desavarsire, ar fi ideal.

Sper ca te-am ajutat.

Multa sanatate.
Embarassed Embarassed
loredana minescu

Trimis: Sat Mar 19, 2011 7:52 am Titlul subiectului: viremie de 102000 Raspunde cu citat (quote) Confused Confused am o vireme de 102000 .. la fel ca si voi doctorii nu mi au spus dak e mica-medie sau mare.. pe internet am aflat f multe si ii cicalesc cu ceea ce aflu aici sa ma lamureasca si ei . sunt sigura k nu isi doresc asa pacientii :_ am hepatita c de genotip b1. stie cineva ceva de acest genotip? acum cateva zile am facut si o biopsie si astept rezultatele peste 2 saptamanii. Exclamation
konstandina21
  • Data inscrierii: 19/Mar/2011

Trimis: Thu Sep 29, 2011 5:56 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multa sanatate tuturor!

Tratamente acnee

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
blonduradu
  • Data inscrierii: 29/Sep/2011

Trimis: Fri Sep 30, 2011 2:20 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Citat:

Nu e chiar asa.In cazul hepatitei C, valoare viremiei nu are nicio relevanta (probabil in cazul virusului B, da). In hepatita C, viremia poate fi foarte scazuta iar fibroza forte avansata sau invers.
Pot fi cazuri de ciroza cu viremie foarte scazuta si transaminaze in limite normale si cazuri de hepatita C cu viremie foarte crescuta iar fibroza F2.
Iar daca viremia ar lipsi cu desavarsire(nedetectabila) atunci cel in cauza nu este bolnav, nu are hepatita C.
Sa nu amestecam virusul B cu C.

albert
  • Data inscrierii: 27/May/2011

Trimis: Fri Sep 30, 2011 9:15 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
albert a scris:
Citat:

Nu e chiar asa.In cazul hepatitei C, valoare viremiei nu are nicio relevanta (probabil in cazul virusului B, da). In hepatita C, viremia poate fi foarte scazuta iar fibroza forte avansata sau invers.
Pot fi cazuri de ciroza cu viremie foarte scazuta si transaminaze in limite normale si cazuri de hepatita C cu viremie foarte crescuta iar fibroza F2.
Iar daca viremia ar lipsi cu desavarsire(nedetectabila) atunci cel in cauza nu este bolnav, nu are hepatita C.
Sa nu amestecam virusul B cu C.

Situatia e similara si in cazul hepatitei B. Exista cazuri de viremie foarte joasa si fibroza de gradul 4.

Asta nu inseamna totusi ca viremia e irelevanta. Replicare virala mare presupune o afectare mai rapida a ficatului de la un punct incolo.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: