Trimis: Thu Jan 26, 2012 2:14 pm Titlul subiectului: Interpretare analiza Ag Hbs
Va rog sa ma ajutati si pe mine - am facut o analiza de rutina pentru determinarea Ag Hbs la Cantacuzino. Rezultatul este:
Determinare Ag HBs\trusa VIDAS - Negativ
Rezultat 0.01 (interval biologic de referinta <0.13 Negativ, >=0.13 Pozitiv)
Problema este ca vrand sa fiu sigur ca este negativ, am fost curios ce e cu acest 0.01 si am sunat la laborator - mi s-a spus ca probabil am facut vaccinul in scoala. Raspunsul acesta m-a alarmat - eu n-am facut nici un vaccin de acest fel sau nu-mi amintesc (am aproape 40 de ani)
As vrea sa ma lamuriti daca puteti - avand in vedere ca sunt in limita de negativ inseamna ca nu am virusul? sau ce este cu acest procent de 0.01? Eu nu pot ajunge deocamdata la doctor caci sunt plecat din tara pentru 2 luni, am citit ca nebunul cred ca sute de comentarii si nu stiu ce sa mai cred.
Va multumesc
adrian t
Data inscrierii: 26/Jan/2012
Trimis: Fri Jan 27, 2012 1:57 am Titlul subiectului:
Metoda Vidas este una dintre cele mai sigure metode de depistare a AgHBs. In cazul tau, rezultatul este negativ. Asta inseamna ca nu esti infectat cu virusul hepatic B.
Eu stiu ca exista un calcul matematic la baza testului, ceea ce ar explica valoarea de 0.01 chiar si in lipsa antigenului. Nu am avut timp sa o caut, dar incerc sa revin mai pe seara cu explicatia stiintifica .
Multa sanatate.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Fri Jan 27, 2012 7:09 am Titlul subiectului:
Multumesc mult pentru raspuns !
In urma cu vreo 2 ani fratele meu a facut si el analiza aceasta dar la o policlinica obisnuita si la rezultat era doar negativ fara alte valori, nici macar valori de referinta.
Deci sa inteleg ca acest 0.01 nu inseamna ca am luat contact cu virusul si poate aparea si fara sa fi facut nici un vaccin ? (important este sa fie mai mic de 0.13)
Multumesc mult inca o data, multa sanatate si tie !