Hep

Interpretare rezultate hepatita

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Tue Nov 17, 2009 1:37 pm Titlul subiectului: Interpretare rezultate hepatita Raspunde cu citat (quote) Buna ziua
Am avut o relatie si am aflat ca ar avea virusul hepatitei B. Nu am fost la medic dar a facut niste analize si nu stiu cum sa le interpretez.
Ce ma intereseaza:

Ag HBs (screening) - rezultat negativ - referinta negativ
Anti - HBs (cantitativ) - rezultat 718 (UI/L) - referinta <10

Anti e prea mic? Nu sunt imun?
Multumesc anticipat.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
doru222
  • Data inscrierii: 17/Nov/2009

Trimis: Tue Nov 17, 2009 2:57 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna doru222,

AgHBs negativ inseamna ca nu esti infectat cu virusul hepatic B.
Din cite stiu eu, nivelul de la care se considera ca esti imun este >= 10 UI/L. Tinind cont ca rezultatul tau e de 718, care e mai mare ca 10, eu zic ca esti imun.

Daca nu ai fost vaccinat, inseamna ca la un moment dat ai contractat si tu virusul si organismul tau a reusit sa scape de el, fara tratament. Majoritatea adultilor infectati reusesc acest lucru si obtin imunitate.

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Wed Nov 18, 2009 10:04 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) ella,
Multumesc pentru raspuns. Cred ca trebuie sa fac alte analize, am inteles ca Anti - HBs (cantitativ) este nivelul de anticorpi care poate fi crescut imediat dupa contactare... Valoarea de referinta este <10 si eu am 700 si este si incercuit ceea ce inseamna "Valori in afara limitelor admise
pentru varsta si sexul respectiv". Nu stiu daca sunt imun sau nu. Trebuie sa gasesc un doctor, ceva, problema e ca nu stiu niciunul in bucuresti si doctorul de familie este in alt oras. Nici nu stiu ce sa zic la spital si unde sa intreb... Nici nu sunt foarte motivat ca nu prea stiu multe despre boala dar sunt pur si simplu curios.

Daca mai stiti ce e Anti - HBs (cantitativ) Electrochemiluminiscenta as vrea sa stiu.
Merci!

doru222

Trimis: Wed Nov 18, 2009 10:13 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Scuze pentru dublu-post dar am mai gasit ceva ce cred ca ar ajuta si pe altii: http://www.hepb.org/patients/understanding_the_results.htm .

In cazul meu HBsAb (anti-HBs) este prezent (si cred ca este pozitiv pentru ca este vorba despre un numar de anticorpi, nu vad cum ar pute fi negativ) si asta inseamna conform cu ce zic ei "Immune - surface antibodies present. You may have been already vaccinated, or you have recovered from a prior hepatitis B infection. You cannot infect others." (traducere "Imun - anticorpi prezenti. S-ar putea sa fi fost deja vaccinat sau sunt prezenti dupa o hepatita B. Nu poti sa infectezi alte persoane.").
Eu nu stiu sa fi avut hepatita, vaccin nu stiu sa fi facut decat pe la scoala, cred ca a fost ceva obligatoriu ca am tot facut vaccine. Am 23 de ani, cred ca era obligatoriu cand eram in generala.

doru222

Trimis: Wed Nov 18, 2009 10:46 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Hai ca am mai gasit ceva, scuze daca site-urile astea au mai fost mentionate, este clar ca sunt nou Smile.

http://www.sfatulmedicului.ro/analize/anti-hbs_166

Am facut testul cu valoarea mea si zice:

Valoare introdusa: 718
Interval optim: 0 - 10
Valoarea anti HBs este peste limitele considerate normale.
Prezenta anti HBs in titru crescut indica:
- recuperarea dupa infectia cu HBV;
- absenta contagiozitatii;
- faptul ca persoana respectiva are deja dezvoltata imunitate impotriva virusului hepatitei B.

N-o sa inteleg niciodata ce inseamna "interval optim" Smile .

doru222

Trimis: Thu Nov 19, 2009 1:07 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Ca ai fost infectat si ai scapat, ca ai facut vaccin la un moment dat, un lucru e cert: acum nu esti infectat cu virusul hepatic B si ai anticorpi suficienti ca sa nu te infectezi.

Cele bune.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Tue Nov 23, 2010 3:05 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Din categoria "ce inseamna interval optim"

Anti - HBs (cantitativ) - rezultat 30366 (UI/L) - referinta <10

Treizeci de mii trei sute?? Asta ce inseamna?

Kex83
  • Data inscrierii: 23/Nov/2010

Trimis: Tue Dec 07, 2010 10:47 am Titlul subiectului: buna ziua Raspunde cu citat (quote) am markeri hepatici

achbe 40,1
achbe I pozitiv
achbe 0.19
achbe I negativ

biochimie
ast/tgo 36
alt/tgp 40
trigliceride 160

vreau sa stiu daca sunt purtator sau sunt vindecat.mai aveti nevoie de alte rezultate>?multumesc

costel_costel
  • Data inscrierii: 07/Dec/2010

Trimis: Tue Dec 07, 2010 2:29 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Kex83 a scris:
Din categoria "ce inseamna interval optim"

Anti - HBs (cantitativ) - rezultat 30366 (UI/L) - referinta <10

Treizeci de mii trei sute?? Asta ce inseamna?

Valoarea reprezinta valoarea cantitativa a anticorpilor si din cite stiu eu cu cit e mai mare cu atit mai bine. Nu stiu insa daca acel 10 reprezinta 10UI/L. Tind sa cred ca nu.

Pe buletinul de analiza nu era trecuta cu vreo culoare? De obicei valorile diferite de referinta sint marcate intr-un fel.

Multa sanatate

ella

Trimis: Tue Dec 07, 2010 2:34 pm Titlul subiectului: Re: buna ziua Raspunde cu citat (quote) Buna Costel,

costel_costel a scris:

achbe 40,1
achbe I pozitiv
achbe 0.19
achbe I negativ

Aceste date cred ca sint copiate gresit. Corect este AgHBe (antigen) sau AcHBs (anticorpi).

Pentru a sti daca mai esti infectat sau nu, trebuie sa stii valoarea AgHBs, daca e negativa inseamna ca nu esti infectat.
Daca poti, scrie din nou acest marker de pe buletinul de analize.

Citat:

biochimie
ast/tgo 36
alt/tgp 40
trigliceride 160

Transaminazele (TGO/TGP) sint normale, deci daca si AgHBs este negativ, atunci esti vindecat.

Ai avut un episod acut de hepatita B sau acestea sint primele tale analize?

Multa sanatate

ella

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare
Mergi direct la: