Hep

interpretarea analizelor pentru hepatita B

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Thu Nov 11, 2010 9:35 am Titlul subiectului: interpretarea analizelor pentru hepatita B Raspunde cu citat (quote) Va rog daca poate cineva sa-mi raspunda si mie, sa-mi spuna ce parere are depre analizele pe care mi le-am facut pt hepatita b. nu mai am rabdare pana ajung la medic.
Am facut urmatoarele analize:
Ag HBs Reactive(2846.1Cool
Ac Anti-HCV Nonreactive(0.05)
TGP 87
Ag HBe Nonreactive(0.379)
Ac Anti-HBe Reactive(0.02)
Ac Anti-HD NEGATIV (0.9)
Alfa fetoproteina 4.17
VSH 2 mm/1h
6 mm/2h

Viremie hepatita B 21 UI/mL ( 122 copii/mL )
Limita de detectie: 20.0 UI/mL
Limitele de liniaritate ale metodei: 20.0 - 170000000 UI/mL
1 UI/mL = 5.82 copii/mL

La hemoleucograma mi-a iesit: Frotiu sanguin USOARA LEUCOPENIE CU NEUTROPENIE

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
anca.r
  • Data inscrierii: 11/Nov/2010

Trimis: Fri Nov 12, 2010 3:12 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Anca,

Imi pare rau de motivul care te-a adus pe forum, dar vreau sa-ti urez bun venit.

Analizele tale spun ca esti infectata cu virusul hepatic B si daca acestea sint primele tale analize e foarte probabil sa fie cronica. Diagnosticul se pune insa daca AgHBs este gasit pozitiv si dupa 6 luni.

Vestea buna este ca nu esti infectata cu virusul C (Ac Anti-HCV Nonreactive) sau D (Ac Anti-HD NEGATIV).

Viremia nu este mare, deci ficatul tau nu este afectat foarte tare, insa pentru ca TGP este peste media normala si Ag HBe Nonreactive e posibil sa fie vorba de un virus mutant si ramine la latitudinea medicului tau daca iti recomanda tratament cu interferon sau doar sa astepti deocamdata si sa-ti faci analizele regulat.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Fri Nov 12, 2010 6:44 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Ella,

Multumesc ca mi-ai raspuns atat de repede.
De cand am aflat ca sunt infectata cu virusul hepatitei B, am cautat mii de informatii despre aceasta boala. am programare la doctor abia peste doua saptamani si am vrut ca cineva sa-mi spuna despre ce este vorba.
Din cate am citi eu pe internet, in cazul in care Ag hbs este pozitiv este clar ca esti infectat cu virusul hepatitei B si de asemenea ca in cazul unei hepatite cronice este posibil sa nu se negativizeze niciodata.
Daca Ag hbe este negativ si Ac hbe este pozitiv asta inseamna ca vindecare sau lipsa de inmultire a virusului si bineinteles viremia este foarte mica ceea ce este clar ca virusul nu se inmulteste si riscul de infectiozitate este scazut. Din toate astea mai rezulta ca sunt purtatoare inactiva de virus Ag hbs si ce tratament se recomanda de obicei in cazul asta.
Spune-mi te rog daca am inteles eu bine si daca pot transmite virusul si iubitului meu in cazul in care timp de 1 an si jumatate am avut contacte sexuale neprotejate pana acum 1 saptamana.

Multumesc!

anca.r
  • Data inscrierii: 11/Nov/2010

Trimis: Sun Nov 14, 2010 1:52 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
anca.r a scris:
in cazul in care Ag hbs este pozitiv este clar ca esti infectat cu virusul hepatitei B si de asemenea ca in cazul unei hepatite cronice este posibil sa nu se negativizeze niciodata.

Asa este, e posibil sa traiesti cu acest virus toata viata, dar asta nu inseamna o condamnare. Exista solutii pentru a tine virusul sub control.

Citat:

Daca Ag hbe este negativ si Ac hbe este pozitiv asta inseamna ca vindecare sau lipsa de inmultire a virusului si bineinteles viremia este foarte mica ceea ce este clar ca virusul nu se inmulteste si riscul de infectiozitate este scazut.

AgHBe negativ si anticorpii HBe pozitivi sint un pas spre seroconversie, dar nu inseamna vindecare. Pentru ca AgHBs negativ, care inseamna vindecare, se obtine destul de rar, unii medici considera si aceasta stare un soi de vindecare, poate mai degraba stagnare. E adevarat ca viremia fiind mica, teoretic sansele de transmitere a virusului sint mai mici.

Exista insa cazuri cind AgHBe este fals negativ si virusul se inmulteste chiar daca aparent este inactiv. Se numeste virus mutant si este un caz mai greu de tratat, desi destul de des intilnit. Transaminazele ridicate poate fi un semn al acestui tip de virus.

Citat:

Din toate astea mai rezulta ca sunt purtatoare inactiva de virus Ag hbs si ce tratament se recomanda de obicei in cazul asta.

In cazul in care este purtatoare inactiva de virus nu se recomanda tratament, doar sa iti refaci analizele la 6 luni si sa maninci sanatos, sa nu consumi alcool si sa nu fumezi.

Citat:

Spune-mi te rog daca am inteles eu bine si daca pot transmite virusul si iubitului meu in cazul in care timp de 1 an si jumatate am avut contacte sexuale neprotejate pana acum 1 saptamana.

Da, fiecare persoana care are acest virus il poate transmite mai departe. Nu se transmite chiar asa usor, dar nici nu merita sa risti.
Iubitul tau trebuie sa-si faca cit mai repede analiza anticorpilor HBs (pentru ca e posibil sa fi fost contaminat si sa se fi vindecat, 80-90% dintre adulti scapa singuri de virus) si in cazul in care nu are anticorpi sa se vaccineze. Pina la aparitia anticorpilor, care dureaza cam 6 luni dupa vaccin, trebuie sa va protejati.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: