Hep

intrebare

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Tue Jan 05, 2010 12:13 pm Titlul subiectului: intrebare Raspunde cu citat (quote) buna.......am fost diagnosticat acum 1 an cu hepatita b ,in octombrie am facut analizele si totul erea in regula,mi sa spus ca merg spre vindecare....si ca trebuie sa repet iarasi analizele prin martie...........intre timp....am avut ceva din simptomele pe care le am avut la inceput........urina colorata,dureri abdominale,stare de voma........lucruri pe care nu le mai aveam inainte de a face ultimele analize........intrebare: poate recidiva hepatita mea sau mai are ceva din ultimele zvagniri?va multumesc
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ovi1234
  • Data inscrierii: 05/Jan/2010

Trimis: Wed Jan 06, 2010 12:09 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) In primul rand, trebuie sa stii ca acest "mergi spre vindecare" nu inseamna nimic. Pentru a te vindeca de hepatita B, trebuie sa dispara virusul. Asta se poate intampla spontan, imediat dupa faza de infectare (cateva luni) sau se poate intampla in urma tratamentului (interferon sau antivirale).

Prin urmare, daca tu erai infectat deja de un an...e destul de improbabil ca dupa 10 luni sa apara seroconversia spontana. Iar daca nu ai facut tratament, de asemenea nu inteleg pe ce baza ti-a zis medicul ca te vindeci.

Hepatita cronica cu virus B are perioade de inactivitate si de reactivare (astea sunt normale). In perioadele de inactivitate, virusul se replica mai putin, in cele de reactivare, virusul este mai alert. Nu ai de unde sa stii ce anume iti cauzeaza tie simptomele actuale decat daca te duci sa te analizezi iar. Sad

Si de data asta, cere mai multe explicatii despre ce inseamna acest "mergi spre vindecare".

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Wed Jan 06, 2010 12:24 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Diagnosticul de acu un an a fost de hepatita cronica sau hepatita acuta?

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Thu Jan 07, 2010 3:43 pm Titlul subiectului: buna Raspunde cu citat (quote) va multumesc pt raspuns.......ideea este ca medicul mi'a spus in felul urmator.....citez...Doamne ajuta ca nu e nimik grav,mergi spre vindecare,te vei face bine....o sa repetam analizele in martie..............hepatita erea la stadiul de suspiciune in oct.2008.........sigura si acuta in mai 2009 ....si spre vindecare in noe 2009fara nici o simptoma.........iar in ianuarie 2010 mi'au revenit simptomele Shocked .......acum trebuie sa astept analizele din martie
ovi1234

Trimis: Fri Jan 08, 2010 12:59 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Daca era acuta in mai anul trecut...inca ai sanse sa scapi de ea singur. Ce varsta ai? Si stii cam de unde ai fi putut-o lua prin preajma toamnei 2008? (interventii chirugicale, lucrari dentare, contacte sexuale neprotejate...)

Cea mai mare parte a adultilor (85%) se recupereaza singuri dupa infectia cu virusul hepatic B, obtinand eliminarea lui. Tu poate te incadrezi in astia.

Ai putea sa mergi la medic sa iti faci analizele acum. Ca sa te linistesti si tu cu simptomele...poate sunt cauzate de altceva. Ca daca mai stai pana in martie, nu o sa faci decat sa perpetuezi o stare de stres, care sigur nu-ti face bine.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Fri Jan 08, 2010 10:57 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Mad am 30 de ani,si cred ca am luato printr'un contact sexual neprotejat....de mentionat este faptul ca auzind ca sunt mai bine de sarbatori am consumat bauturi alcoolice Sad sper sa nu mi se traga de la asta.....am facut analizele in noembrie( sange si un tomograf abdominal)e adevarat ca sunt stresat da o sa incer ca ma linistesc si sa astept tousi pana in martie cand sunt programat iara
ovi1234

Trimis: Mon Feb 15, 2010 7:04 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna, tuturor! Ma numar si eu printre persoanele infectate cu acest virus
De curind am facut analizele si am fost depistata cu Hepatita
Rezultatul analizelor este:
Ac Anti-hbc-Reactiv
Ac Anti-hbe reactiv
Ac Anti-hbs=nonreactiv
ag hbe-nonreactiv
ag hbs-reactiv
gama gt-15
tgo-17
tgp-18
beta 8.1
gamma 11.7
albumina 68.6
hbv-dna quantitativ 5.4e+03
La hbv-dna quantitativ 5.4e+03 nu stiu sa calculez incarcatura virala?
Poate sa ma ajute cineva?

Multumesc

Loredana
  • Data inscrierii: 15/Feb/2010

Trimis: Mon Feb 15, 2010 2:12 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Loredana si bine ai venit pe forum.

Imi pare rau ca ingrosi si tu numarul celor infectati, dar sper sa gasesti aici ceva raspunsuri si sfaturi.

Ca urmare a analizelor prezentate de tine, tind sa cred ca esti in faza inactiva a bolii. Concluzia mea se bazeaza pe transaminzele normale, AgHBe negativ si viremia mica. In analizele tale viremia este prezentata cu notatia stiintifica care reprezinta 5.4 * 10 la puterea a treia, deci 5400. Nu ai pus si unitatea de masura, deci nu stiu daca sint copii/ml sau pg/ml.

Deocamdata nu ai de ce sa-ti faci griji, aceasta stare inactiva poate dura foarte multa vreme. E insa de preferat sa-ti faci analizele periodic (o data la 6 luni, maxim un an) pentru a vedea daca situatia se schimba si ai nevoie de tratament.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Tue Feb 16, 2010 5:48 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multumesc mult
Loredana

Trimis: Wed Feb 24, 2010 4:18 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Am repetat din nou viremia si rezultatul este 17408 copii/ml
Puteti sa imi recomandati un medic bun din Bucuresti

va multumesc

Loredana

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Mergi direct la: