Hep

ma ajuta cineva?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Sun Dec 20, 2009 4:39 am Titlul subiectului: ma ajuta cineva? Raspunde cu citat (quote) am hep b din 2008,am facut din nou analizele si au iesit transaminazele 91,196 adica mari si viremia mica sub 51 si nu mi-a doctorita nimica in afara de silimarina si essentiale tablete,voi ce luati sau consumati ceai?tineti regim?am auzit ca e bine sa tii regim,astept opiinii si sugesti.va multumesc,o zii buna.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
maci
  • Data inscrierii: 27/Nov/2009

Trimis: Mon Dec 21, 2009 9:13 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Transaminazele mari implica afectare hepatica. Desi viremia ta e mica acum, probabil infectia cu virusul hepatic B la tine e de mai multi ani (tu in 2008 te-ai infectat sau atunci ai descoperit-o?).

Ti-ai facut analizele sa vezi daca esti infectat(a) doar cu virusul B? Virusurile C si D lipsesc sigur?

Evident, transaminazele mari nu inseamna ca mai ai si alti virusi. Dar e bine sa le ai facute aceste analize.

Restul analizelor cum sunt? Poate valoarea ridicata a transaminazelor indica un stil de alimentatie daunator pentru ficat. Pe viremie mica, nu prea are ce altceva sa-ti dea doctorul tau, in afara celor deja prescrise. Si da, trebuie sa tii regim. Fara prajeli, fara mancaruri grase, cu carne preparata pe gratar etc.

Daca nu scade valoarea transaminazelor dupa cateva luni de alimentatie normala, cred ca ar tb sa investighezi mai in detaliu cauzele.

Multa sanatate.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: