Hep

Nelamurire

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Fri Jan 06, 2012 11:30 am Titlul subiectului: Nelamurire Raspunde cu citat (quote) Am descoperit acest forum de discutii si am ramas placut impresionata de deschiderea si amabilitatea celor care raspund intrebarilor formulate de profani in problemele complexe ale bolilor. Tocmai de aceea indraznesc sa cer lamuriri in 2 probleme:
1. Am Ag Hbs pozitiv;
Ag Hbe negativ;
Anti-Hbe pozitiv;
AFP 1,23;
ALT/TGP 24;
GGT 15;
Am inteles de la medic ca trebuie sa repet anumite analize semestrial ca sa se vada daca apar modificari. Nu am tratament, doar un regim alimentar. Intrebarea mea ar fi daca sunt neaparat necesare si alte analize.
2. Sotul meu are Ag Hbs negativ, Anti HBc = 1,73. Ce inseamna aceasta valoare de 1,73? Trebuie sa se vaccineze sau este imun? Va multumesc!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
maria55
  • Data inscrierii: 06/Jan/2012

Trimis: Fri Jan 06, 2012 12:28 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) buna,

am sa incerc eu sa raspund punctual la nelamuririle de pina acuma:

1. se pare ca medicul te-a incadrat la "purtataor sanatos de virus B" si asta pe baza analizelor prezentate de tine. oricum pt incadrarea la purtator snatos de virus b ar fi trebuit sa ai si rezultatul de la HVB DNA (viremia) precum si AgHbs cantitativ (e o tendinta mai noua si nu este inca inclusa in gidurile clinice), iar pentru evaluarea starii ficatului ar trebuii sa fi facut un Fibroscan si / sau Fibromax sau o biopsie (punctie). Astfel ca as recomanda sa faci si HVB DNA si un fibroscan / punctie precum si un AgHbs cantitativb daca se poate.

in cazul in care starea de purtator sanatos se confirma (sunt sanse faorte mari a se confirme) atunci intradevar unele analize trebuiesc repetate la 3 luni (de ex transaminazele sau analizele de singe pt ficat ..) si unele la 6 luni (de exemplu viremia) si unele la 1 an (de exemplu fibroscanul)

2. Ag Hbs negativ inseman ca sotul tau nu este infectat, pt a afla daca este protejat trebuie sa faca o analiza de dozare a anticorpilor anti Hbs si in functie de rezultat se va hotarii daca se face un nou vacin sau nu ... (anti hbc = 1,73 - nu stiu ce insemna (are un prag pe rezultat ? (cut off) - pot doar sa presupun ca e posibilsa fie pozitiv si atunci e posibil ca sotul sa fi avut o infectie cu virusul b si sa o fi revolvat astfel ca exista sanse ca el sa fi dezvoltat si anticorpii necesari - dar dupa cum spuneam acesta e o presupunere))

cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti la un medic de specialitate (nu recomand medicii de familie) si sa discutati cu el.

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Sat Jan 07, 2012 7:27 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multumesc pentru clarificari. Medicul de la infectioase ne-a recomandat analiza Anti HBc pentru membrii familiei care au Ag HBs negativ. Banuim ca e vorba de anticorpi. Pe analizele sotului era urmatoarea formula de interpretare:

ANTICORPI ANTI - HBc (VITROS)
INTERPRETARE REZULTATE:
NEGATIV >= 1.2
BORDERLINE [1.0 - 1.2)
REACTIV < 1.0
Noi nu am luat legatura cu medicul deoarece e in concediu. Am dedus ca rezultatul ar fi negativ, deci se impune vaccinarea. Inca o data, multumiri!

maria55
  • Data inscrierii: 06/Jan/2012

Trimis: Mon Jan 09, 2012 1:26 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) cred ca Anti Hbc cred ca a fost recomandata pt a vedea daca si sotul a fost sau nu infectat.

pt a afla daca este nevoie sau nu de imunizare trebuie sa fie facuta analiza anticorpilor Anti HBs si in fucntie de rezultat se va lua o hotarire.

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Sat Feb 04, 2012 11:49 am Titlul subiectului: Interpretare analize Raspunde cu citat (quote) Buna seara,
Am primit vestea ca rezultatul analizelor este AG HBS pozitiv.
Rezultatele primite pana cum sunt:
AG HBS POZITIV
Anti HCV NEGATIV
AG HBE NEGATIV
Anti HBE POZITIV
Anticorpi lgG=1.04
(GPT/ALAT/ALT) =17 U/L
(GOT/ASAT/AST) = 13 U/L
Banuiesc ca cele din urma sunt transaminazele care in ultimii doi ani mi-au iesit cam la fel

Astept rezultatul pentru Anti-HD si ADN viral hepatita B (cantitativ). Am vazut ca unii dintre voi au facut mai multe teste decat cele pe care mi le-a dat mie medicul dupa ce Ag Hbs a iesit pozitiv.
Oricum sunt foarte bulversata , medicul de familie mi-a spus sa ma duc linistita acasa ca am transaminazele bune si ca am aruncat banii de viremie , ca nu e un capat de lume, etc
Medicul gastro la care am fost dupa Ag Hbs pozitiv mi-a spus ca nu e foarte bine ca AntiHbe a iesit pozitiv
Stiu ca diagnosticul poate fi pus doar dupa ce am toate rezultatele , dar totusi m-a nelinistit acest AntiHBE pozitiv. Ma puteti ajuta cu informatii? Multumesc

PS: Sotul meu si-a facut AgHbs si a iesit negativ

jps2007
  • Data inscrierii: 04/Feb/2012

Trimis: Sun Feb 05, 2012 2:28 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna jps2007,

Bine ai venit pe forum desi imi pare rau ca ne-ai gasit in aceste circumstante.

Din analizele tale de pina acum se poate trage concluzia ca hepatita ta este in starea inactiva. Sper ca viremia va iesi nedetectabila sau foarte mica pentru a confirma acest lucru.

antiHBe pozitiv este de bine. HBe este o componenta a virusului si in cazul tau antigenul (AgHBe) este negativ, iar anticorpii (antiHBe) sint pozitivi. Asta inseamna ca a existat o seroconversie a antigenului HBe si acest lucru confirma la rindul lui starea de inactivitate a bolii.

Daca si viremia iese nedetectabila, atunci tot ce poti face in continuare este sa incerci sa duci o viata cit mai linistita, fara stres si cu mincare usoara pe cit posibil si sa-ti repeti analizele o data la 6 luni, pentru a interveni la timp daca cumva rezultatele se schimba.

Sotul tau trebuie sa-si faca vaccinul pentru a fi protejat.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Sun Feb 05, 2012 3:14 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multumesc din suflet pentru raspuns ! Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea , sper sa pot sa-mi pun ordine in ganduri, sa schimb ce mai am de schimbat pentru a proteja ficatul ( va fi mai greu cu tutunul , alcool nici macar ocazional nu beau) Cel mai greu imi va fi maine cand ii voi face analize fiului meu. Mama a fost depistata HBS pozitiv la varsta de 30 de ani, acum are 62. Temerea ei a fost ca eu am primit acest virus pe cale parenterala. De aceeasi teama ma lovesc si eu acum , ca nu cumva sa-l fi transmis fiului meu. Este adevarat ca toate sunt supozitii , nimeni nu stie de unde dumnezeu m-am lipit de el si el de mine, asa cum nu-mi dau seama cum, casatorita fiind de 20 de ani , sotul meu nu are acest virus.
Renunt la a-mi pune atatea intrebari,am trecut prin stari extreme in cele 3 zile de cand am aflat. Am nevoie de o atitudine pozitiva, vreau sa ma bucur de viata ca si pana acum chiar daca lighioana asta s-a lipit de ficatul meu.
Voi posta niste brosuri pe care le-am primit ,nu le recomand pentru ca inca nu am apucat sa le citesc , dar in mod sigur contin si informatii de care avem nevoie in batalia asta cu virusul

jps2007

Trimis: Sun Feb 05, 2012 3:18 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) HEPATITELE

CE ªTIM DESPRE ELE?

jps2007

Trimis: Sun Feb 05, 2012 3:19 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Complicatii provocate de hepatita
jps2007

Trimis: Sun Feb 05, 2012 3:22 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Greseli pe care nu trebuie sa le faci cand ai hepatita
jps2007

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatoare
Mergi direct la: