Hep

NU inteleg ! Hepatita B ...

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Fri May 20, 2011 6:16 am Titlul subiectului: NU inteleg ! Hepatita B ... Raspunde cu citat (quote) In 1989 sotia mea a fost diagnosticata cu Hepatita B , cu un parcurs urat , pensionata pe caz de boala.
Cand am aflat am intrebat medicul ce sanse am sa o fac si eu...stiind de perioada de incubatie...mi-a dat o gama globulina...si mi-a zis ca depinde de starea mea...daca am un ficat puternic sanatos am sanse sa scap.
Nu am simtit si avut nici o reactie hepatica niciodata. Eram convins, ca daca viata mea era fara alcool tutun etc ficatul meu este destul de sanatos si de aceea s-a intamplat nimic. Fac efort fizic...munca si sport, nu obosesc repede, etc.
Prin 2008 am donat sange ptr un coleg....si la ceva timp am fost chemat de medicul de la donari sa imi comunice ca sunt purtator de virus B.
Intotdeauna TGP si TGO mi-au fost in limite normale. Anul trecut am facut viremia . ADN-VHB 162 ; AgHBe NEGATIV ; Anti HBe POZITIV ; Ag HD NEGATIV ; Anti HBc POZITIV
Nici un medic nu mi-a spus ce am de facut concret !
Timpul trece si nu fac nimic si nu as vrea sa aud vreodata vesnicul refren romanesc " Daca ai fi venit mai repede erau mai erau ceva sanse ..."
Toti se uita la mine ca la un proscris ...
NU inteleg .....in mod oficial.....ce ar trebui sa fac !
Va multumesc !

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MIM
  • Data inscrierii: 20/May/2011

Trimis: Fri May 20, 2011 8:50 am Titlul subiectului: Re: NU inteleg ! Hepatita B ... Raspunde cu citat (quote) Buna Mim,

Bine ai venit pe forum desi imi pare rau ca ai un asemenea motiv.

MIM a scris:
In 1989 sotia mea a fost diagnosticata cu Hepatita B , cu un parcurs urat , pensionata pe caz de boala.
Cand am aflat am intrebat medicul ce sanse am sa o fac si eu...stiind de perioada de incubatie...mi-a dat o gama globulina...si mi-a zis ca depinde de starea mea...daca am un ficat puternic sanatos am sanse sa scap.

Din pacate in vremea aceea medicii tratau inca superficial aceasta boala daca nu se ajungea in stare grava. Ce ar fi trebuit sa ti se spuna este ca boala sotiei tale este cronica (cel putin asa cred) si ca te poti infecta chiar si dupa ce boala va fi stabilizata. Ti s-au facut analize pentru AgHBs atunci? Daca da, a iesit negativ?

Ar fi trebuit sa ti se spuna sa-ti refaci aceste analize la 6 luni pentru a verifica daca te-ai imbolnavit sau nu. Probabil ca la vremea respectiva nu exista vaccin, dar ar fi trebuit sa va previna ca hepatita B se transmite pe cale sexuala.

Citat:

Nu am simtit si avut nici o reactie hepatica niciodata. Eram convins, ca daca viata mea era fara alcool tutun etc ficatul meu este destul de sanatos si de aceea s-a intamplat nimic. Fac efort fizic...munca si sport, nu obosesc repede, etc.
Prin 2008 am donat sange ptr un coleg....si la ceva timp am fost chemat de medicul de la donari sa imi comunice ca sunt purtator de virus B.
Intotdeauna TGP si TGO mi-au fost in limite normale. Anul trecut am facut viremia . ADN-VHB 162 ; AgHBe NEGATIV ; Anti HBe POZITIV ; Ag HD NEGATIV ; Anti HBc POZITIV

Din aceste analize se pare ca hepatita ta era la vremea respectiva inactiva.

Citat:

Nici un medic nu mi-a spus ce am de facut concret !
Timpul trece si nu fac nimic si nu as vrea sa aud vreodata vesnicul refren romanesc " Daca ai fi venit mai repede erau mai erau ceva sanse ..."
Toti se uita la mine ca la un proscris ...
NU inteleg .....in mod oficial.....ce ar trebui sa fac !
Va multumesc !

Trebuie sa-ti repeti analizele de 2 ori pe an pentru a vedea daca virusul a ramas inactiv. Daca virusul se mentine inactiv tot ce ai de facut este sa repeti analizele si sa nu consumi alcool, sa nu fumezi si sa ai o alimentatie echilibrata, fara grasimi, fara prajeli.
Daca virusul devine activ (adica transaminazele sau viremia se maresc) ar trebui sa consulti un medic pentru a primi tratament.

Daca mai ai intrebari, nu ezita

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Tue May 24, 2011 6:10 am Titlul subiectului: Re: NU inteleg ! Hepatita B ... Raspunde cu citat (quote) Ti s-au facut analize pentru AgHBs atunci? Daca da, a iesit negativ?

NU ! Nu am facut analize, prima reactie oficiala a fost la momentul donarii...aproape dupa 20 ani, cu toate ca undeva in sufletul meu aveam aceasta banuiala si speram sa nu fie asa ! Atunci in 1989 am studiat problema intr-o carte " Medicina in familie" si de aceea m-am adresat medicului !

Probabil ca la vremea respectiva nu exista vaccin, dar ar fi trebuit sa va previna ca hepatita B se transmite pe cale sexuala.

Stiam din carte, pentru ca urmare a acestei informatii, am dedus de la cine a”dobandit” sotia mea virusul, un barbat din anturaj care a avut Hepatita B, si pe care il banuiam de relatii cu sotia mea. Dar mai tare am fost derutat de faptul, ca ulterior am avut si relatii sexuale neprotejate cu alte persoane si nici una dintre ele nu au semnalat vreo hepatita sau prezenta virusului. Am crezut ca nu sunt atat de contagios sau poate chiar nu s-a "prins" virusul de mine.

Din aceste analize se pare ca hepatita ta era la vremea respectiva inactiva.

Intotdeauna am avut TGP si TGO in limite normale ! Viata mea este in limte normale...nu consum alcool, nu fumez...alimentatia este cat se poate de normala..sunt activ..fac sport si miscare aproape zilnic.

Trebuie sa-ti repeti analizele de 2 ori pe an pentru a vedea daca virusul a ramas inactiv. Daca virusul se mentine inactiv tot ce ai de facut este sa repeti analizele si sa nu consumi alcool, sa nu fumezi si sa ai o alimentatie echilibrata, fara grasimi, fara prajeli.
Daca virusul devine activ (adica transaminazele sau viremia se maresc) ar trebui sa consulti un medic pentru a primi tratament.

Analizele prezentate sunt din luna iulie 2010. Viremia am facut-o la privat si a fost o analiza f. scumpa…exista vreo posibilitate de a o face prin sistemul de asigurari?
Am luat preventiv ( la indicatia medicului de interne) hepato protectice …ceva Essentiale…
Inteleg doar ca trebuie sa astept si in acest timp sa ma ‘pastrez‘ .
Mi-am dorit un sfat de genul : faci analiza asta…daca e ‘alba’ trebuie sa faci asta, daca e ‘neagra’ trebuie sa faci asta .

Multumesc mult !

MIM
  • Data inscrierii: 20/May/2011

Trimis: Fri May 27, 2011 6:50 am Titlul subiectului: Re: NU inteleg ! Hepatita B ... Raspunde cu citat (quote)
MIM a scris:

Inteleg doar ca trebuie sa astept si in acest timp sa ma ‘pastrez‘ .
Mi-am dorit un sfat de genul : faci analiza asta…daca e ‘alba’ trebuie sa faci asta, daca e ‘neagra’ trebuie sa faci asta .
[/color]

Din pacate hepatita B cronica este o boala complexa si eventualul tratament se decide tinind cont de intregul tablou de analize. Tot ce pot sa-ti spun acum e ca daca viremia este mica si transaminazele normale toti ce poti face este sa duci o viata normala, incercind sa nu-ti controleze boala viata. Sa iti repeti analizele si daca ceva se va schimba sa mergi din nou la medic si sa vezi ce trebuie sa faci in continuare.

Stiu ca nu e ce vrei sa auzi, dar nu exista inca vreun leac minune. Hepatoprotectoarele nu strica, dar nici nu vindeca nimic. Deci e la latitudinea ta daca le mai iei sau nu.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Wed Nov 02, 2011 7:51 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) incearca cu homeopatie
andreim
  • Data inscrierii: 02/Nov/2011

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: