Hep

nu stiu ce sa fac

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Mon Jan 11, 2010 3:25 am Titlul subiectului: nu stiu ce sa fac Raspunde cu citat (quote) Sīnt din Moldova nascut la tara mam casatorit si avem copil traim si lucram in Chisinau mau dipestat cu hepatita c in 2009 martie au yis ca nui nimic strasnic parca tiar spune ca ma ai zile de trait dar ei nu stiu ai sa ajungi pina mine mai pe scurt daca nai bani sa le platesti ei nici nu se uita la tine asa medici buni avem dar bani de unde sai luam meau spus ca e foarte scump tratamentul eu dea abea gasesc bani pentru a intretine familia nu inca si de leacuri ma gindesc poate se va gasi un om bun ca sa ma lecuesc si sami cresc copilul abia are 4 anisoridumnezue se va da sanatate
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
vitalii1977
  • Data inscrierii: 10/Jan/2010

Trimis: Tue Jan 12, 2010 11:58 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Pentru a te vindeca de virusul hepatic C, trebuie sa te incadrezi in niste parametri ai activitatii bolii. Sa stii ca nu toata lumea raspunde la tratament (de fapt, cam jumatate din cei care fac tratamentul, au efecte benefice). Si nici nu e indicat la toti tratamentul. Daca organismul tau e ok, si hepatita ta nu e activa, esti in siguranta.

Tu trebuie sa inveti sa traiesti sanatos. Sa mananci sanatos (exclus grasimi, tutun si alcool) si sa ai un stil de viata corect. Faptul ca ai fost diagnosticat cu hepatita nu inseamna ca vei muri curand. Ajung oamenii cu aceasta boala si pana la 80 de ani, deci stai linistit, iti vei creste copilul mare.

Trebuie sa luati precautii suplimentare de igiena, pentru a nu transmite virusul de la unul la altul. Adica tu trebuie sa ai tacamurile tale, sa nu folositi aceleasi instrumente pe care ar putea ramane sange (aparate de ras, forfecute de unghii, periute de dinti etc.).

Si nu uita sa mergi periodic la control. Nu stiu care e protocolul de acordarea tratamentului in Republica Moldova, dar daca e cat de cat similar cu al nostru, vei primi tratament daca analizele vor iesi proaste si hepatita va fi activa.

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Daca totusi mai ai intrebari, iti stam la dispozitie.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Wed Feb 17, 2010 1:49 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) salut, sunt nou inscris pe forum si sunt in trtament pentr HCV,la prima incarcatura virala dupa 4 luni de trat. am un rezultat de nedetctabil,nu stiu daca va ramane in continuare asa sau poate virusul se poate multiplica in voie si dupa tratatment. chestia asta ma inebuneste si nu stiu ce sa fac sa scap de gandurile astea.Foloseste cineva consiliere psihologica? Multumesc.
victor ruse
  • Data inscrierii: 17/Feb/2010

Trimis: Thu Feb 18, 2010 2:11 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Cred ca avem cu totii perioade de astea de anxietate acuta, deci nu ar trebui sa te sperie prea tare Smile .

Tu ce tratament faci? Interferon cumva? (din cate stiu eu, tratamentul impotriva hepatitei are si acest efect negativ: stari de dispozitie proaste). Intr-o anumita masura e normal sa te gandesti mereu ca oricand se poate intampla ceva. Dar cred ca e o greseala sa crezi ca doar de la hepatita ti se pot trage toate relele. Adica, cum nu stai sa te gandesti non stop ca poate sa-ti cada un meteorit in cap, asa nu cred ca tb sa te mai gandesti la virusul ala.

Pana una alta, esti inca sub tratament, si tratamentul functioneaza bine. Asta e o chestie super buna. Detaseaza-te putin de hepatita si alege sa traiesti. Pana la urma, e doar o boala, cu care oamenii traiesc zeci de ani, fara restrictii majore (sunt chestii mult mult mai grave la care supravietuim). Organismul uman e mult mai rezistent decat pare.

Daca tu esti atent cu alimentatia si cu stilul de viata, e improbabil sa se reactiveze hepatita. Si starea asta de stres, temerile astea, cred ca vor disparea odata ce vei termina tratamentul, si starea ta psihica sse va imbunatati simtitor.

Daca te tenteaza psihoterapia, poti sa o incerci. Dar sa nu-ti faci prea multe sperante, ca e un mare noroc sa dai peste un terapeut priceput Very Happy . Dar ca experienta, presupun ca merita, macar si pentru a-ti da tu seama cat esti de capabil sa te descurci singur. Very Happy

Multa sanatate.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Sun Feb 21, 2010 1:56 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Salut.Multumesc pentru sfaturi si incurajari,asa este fac tratament cu interferon si copegus .Am intrebat daca a apelat cineva si la acest tratament psihologic ca sa stiu si eu cum stau lucrurile,pentru ca eu asa simt, tot felul de frustari ! Inca o data multumesc mult si sanatate.
victor ruse

Trimis: Mon Mar 08, 2010 3:18 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Sanatate la toata lumea. Ma numesc Constantin, am efectuat tratamentul cu interferon si ribavirina pe care l-am terminat acum 4 luni de zile. Am facut analizele la 3 luni de zile, iar tgp/tgo sunt in barem ,normale dar GGT-ul este mare. Medicul o pune pe seama pietrelor din colecist,pe care ............se pare ca trebuie sa le scot.De ce va deranjez?
Aici , in Bucuresti,suntem un grup de prieteni,care au facut tratamentul sau care fac tratamentul,carora, la unii tratamentul a reusit,la altii.....nu, si care ne-am constituit ,deocamdata intr-un grup.
GRUP DE SPRIJIN
Am marea bucurie de a va anunta infiintarea primului -GRUP DE SPRIJIN-in Bucuresti.
Acesta, va functiona sub atenta indrumare a unui psihoterapeut,avind ca scop -terapia de grup-pentru ajutorarea persoanelor care au aflat de faptul ca sunt afectati de boli hepatice, sau celor aflate sub tratament.Prima sedinta de terapie de grup va avea loc in data de 13-03-2010, orele 11 la fostul Stefan Gheorghiu, Bucuresti. Intilnirea va avea loc in fata statiei de metrou, Politehnica la ora 10,30 si va fi pe durata a 2-4 ore sau cit este necesar.
In cazul in care acest program va avea audienta la voi ,atunci vom avea si alti invitati:medici, preoti, etc.
Prin acest program incercam sa oferim un sprijin ,sa incercam sa ne intelegem si sa invatam sa traim in armonie cu noi, cu cei din jurul nostru si ca viata poate sa insemne si altceva decit hepatita.
Depinde de voi ca acest program sa existe.
Pot fi contactat pe adresa de mayl; wwwzimbru60@yahoo.com. Acest program este oferit de bolnavi hepatici pentru bolnavi hepatici. Daca noi nu ne ajutam.........statul nici atit. Va asteptam......

ZIMBRU60
  • Data inscrierii: 08/Mar/2010

Trimis: Wed Mar 17, 2010 11:20 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Salut,Ma numesc Victor si am citit mesajul vostru in timp util dar Sanbata a trebuit sa fiu la serviciu,de accea nu am putut sa vin la intrunirea organizata de voi .Daca mai organizati si altele, va rog sa ma anuntati si pe mine, poate reusesc sa ajung.Multumesc mult .
victor ruse

Trimis: Thu Apr 22, 2010 6:21 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Hepatita cronica C se poate vindeca in procent de max.50% cu tratamentul antiviral combinat, interferon si ribavirina. Sotul meu a facut acest tratament dur, n-a fost usor, dar s-a vindecat, marturie stau cele doua analize ale viremiei care au iesit nedetectabil, ambele, dupa 6 luni de la terminarea tratamentului, analize facute in 2 laboratoare diferite. Nici un altfel de " tratament" nu distruge nici virusul C , nici B din pacate, decat acest tratamentul antiviral specific.

Claudia
  • Data inscrierii: 22/Apr/2010

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: