Trimis: Fri Oct 01, 2010 12:40 am Titlul subiectului:
Buna ,de curand am aflat si eu k sunt purtatoare de virus hepatic b.
In urma cu doua lunii eram cea mai fericita femeie din lume pt k testul de sarcina imi arat 2 linii.Fericirea nu a durat prea mult pt k am pierdut sarcina .Si cum parca nu ar fi fost de ajuns analizele aratau cam asa:
ALT 14; AST 17 ;AG HBS REACTIv ; ANTI HCV NEGATIV. Si daca ma mai luminasem si eu putin despre acest virus citind pe net despre el , medicul meu de familie a reusit sa ma bage in ceata de tot. Mi-a dat trimitere la spit MATEI BALS unde mi s-a spus (fara sa mi se faca alte investigatii , nici macar viremia) k sa stau linistita k sunt doar purtatoare de virus si k nu se pune problema de tratament k virusul se poate elimina singur, doar k tre sa-mi urmaresc transaminazele o data la 6 luni.
Si-a facut si sotul meu analizele si are AG HBS NEGATIV. Imi doresc din tot sufletul sa raman insarcinata din nou dar vreau sa imi rezolv intai aceasta problema . Nu stiu ce analize trebuie sa mai imi fac pt a afla in ce stadiu al bolii sunt. Va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns.
baby
Data inscrierii: 28/Sep/2010
Trimis: Fri Oct 01, 2010 11:08 am Titlul subiectului:
Conceptul de "purtator de virus hepatic" este tipic romanesc. In realitate, cand Ag HBs este pozitiv vorbim fie de bolnavi acuti de hepatita provocata de infectia cu virus hepatic B, fie de bolnavi cronici (cand infectia depaseste 6-12 luni).
Da, este adevarat, valorile transaminazelor tale sugereaza afectare hepatica minima. Si da, cel mai probabil tratamentul acum ar fi ineficient. Insa trebuia sa-ti mai faca niste analize (fibroscan, de exemplu) si sa-ti recomande viremia, cu atat mai mult cu cat tu vrei sa ramai insarcinata.
Din nefericire, va trebui sa-ti cauti un medic gastroenterolog care chiar sa se ocupe de tine si sa-ti explice totul pas cu pas.
In principiu, sotul tau trebuie sa-si faca vaccinul impotriva hpatitei B. Iar in ceea ce priveste sarcina, acest virus nu ar trebui sa fie un impediment. Si nici nu trebuie sa-ti faci griji de infectarea fatului cu acest virus, intrucat acum sunt metode de protejare a acestuia.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Sat Oct 02, 2010 5:06 pm Titlul subiectului:
Iti multumesc pt raspuns ,mi-ai fost de mare ajutor.Este greu cand te lovesti de indiferenta doctorilor. Multa sanatate tuturor.
baby
Data inscrierii: 28/Sep/2010
Trimis: Sun Oct 03, 2010 12:36 am Titlul subiectului:
Buna baby,
In primul rind bine ai venit pe forum.
Imi pare rau pentru pierderea ta, dar sint convinsa ca totul se va rezolva in curind.
Eu mi-as face si viremia si daca iese nedetectabila sau cu o valoare foarte mica atunci, pe moment, nu ai nevoie de tratament. Hepatita cronica este o boala complexa si tratamentul este recomandat in cazul in care transaminazele si viremia sint mari sau macar una din ele.
Dar, pentru iti doresti un copil trebuie sa ai un medic gastroenterolog care sa te urmareasca in sarcina pentru ca e posibil ca viremia sa creasca in al treilea trimestru si sa ai nevoie de tratament pentru a scadea sansele infectarii copilului la nastere spre 0.
Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe medicul de la Matei Bals care ti-a spus ca virusul poate trece de la sine. Aceste cazuri sint extrem, extrem de rare in hepatita cronica. E adevarat insa ca majoritatea oamenilor infectati scapa de virusul dupa un episod de hepatita acuta. Din pacate tu nu te-ai numarat printre acestia si hepatita ta a cronicizat, prin urmare de-acum trebuie sa-ti repeti analizele din 6 in 6 luni si, daca apare vreo schimbare, sa urmezi un tratament, daca se impune acest lucru.
Multa sanatate si, daca mai ai intrebari, te asteptam cu ele. _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Tue Apr 03, 2012 1:37 pm Titlul subiectului:
Daca un membru al familiei a fost diagnosticat cu Hepatita B, trebuie sa ne facem toti analizele pentru a nu avea si noi acest virus?
anca85
Data inscrierii: 03/Apr/2012
Trimis: Wed Apr 04, 2012 12:27 am Titlul subiectului:
HBV de regula nu se trasmite prin activitatile de zi cu zi astfel ca nu ar trebuii sa fa faceti prea mulet griji, dar ar fi indicat ca sa va faceti analizele de HBV (Ag HBs anti HbsAg si ) si vaccinurile (daca este cazul)