Trimis: Thu Mar 04, 2010 10:16 am Titlul subiectului: O nelamurire
Acum cateva zile am facut analizele si am avut prezent la hepatita b...TGO -27 TGP-42 . Am inteles de la doctor ca sunt purtatorul virusului B ... Nustiu de und l'am luat . Dar eu akm 9 ani mai precis in septembrie 2001 am avut hepatita A ... este posibli sa fie de acolo ? ca stiu ca daca am avut odata hepatita A nu mai pot avea a 2 oara si trec la B... este adevarat? Acum astept sa imi vina analizele pentru Ag Hbe,Ag HBe,shi HD VHD....sper ca voi avea un rezultat bun. am facut si ecografia si a isit buna... sa fac tratamentul si sa scap...aj vrea mai multe detali va multumesc andrei 19 ani
leinnad19
Data inscrierii: 04/Mar/2010
Trimis: Thu Mar 04, 2010 12:29 pm Titlul subiectului:
Buna Andrei,
Hepatita A si hepatita B sint 2 boli diferite. Hepatita A este epidemica si asa cum stii si tu de cele mai multe ori apare o singura data. Dupa un episod de hepatita A, organismul capata anticorpi si este protejat. Hepatita A trece de obicei in citeva saptamini si nu cronicizeaza.
Hepatita B insa poate deveni cronica, in anumite situatii. E foarte posibil ca si in cazul tau sa fie cronica. Daca acum este prima oara cind ai depistat prezenta virusului hepatic B va trebui sa repeti analizele peste 6 luni si daca inca il ai atunci cu siguranta este hepatita cronica.
Hepatita B are stadii de inactivitate cind tot ce poti face este sa ai un ritm de viata sanatos. Pentru a putea sti asta cu certitudine ai nevoie de rezultatele celorlalte analize pe care ai spus ca le-ai facut.
Cel mai bine ar fi sa revii cu aceste rezultate cind le vei avea si mai putem analiza atunci cam care este stadiul actual al bolii tale.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Fri Mar 12, 2010 7:20 am Titlul subiectului: am facut analizele si nush ce prezinta
am revit cu analizele pentru Ag HBe-nonreactive(0.328) si Ac Anti-Hbe Reactive(0.02) imi puteti spune va rog frumos ce indica? ca la medic ajung tocmai luni si nu prea am rabdare sa astept...vreau sa stiu daca e ceva grav sau ma rog..... va multumesc
leinnad19
Trimis: Sun Mar 14, 2010 5:23 am Titlul subiectului:
Buna Andrei,
Din primul tau post am dedus ca AgHBs a iesit pozitiv. Dupa cum probabil ai aflat, pentru a trage o concluzie relativ la stadiul bolii sint necesare urmatoarele analize:
- AgHBs - singura analiza care confirma prezenta virusului B, deci daca e pozitiv inseamna ca ai hepatita. Daca se mentine pozitiv mai mult de 6 luni, inseamna ca hepatita este cronica
- AgHBe - daca este pozitiva si anticorpii anti-HBe sint absenti, coroborat cu transaminaze ridicate, de obicei indica faza activa a bolii, cind atacul impotriva ficatului este cel mai intens si infectionalitatea ridicata. In cazul tau fiind negativa si avind si anticorpi poate indica ca hepatita este inactiva. Dar pentru siguranta ai nevoie si de rezultatul viremiei.
- transaminzale - ale tale sint bune
- viremia - cum ziceam mai sus ai nevoie si de aceasta analiza pentru a putea trage concluzia ca hepatita ta este inactiva sau nu
In concluzie, deocamdata analizele tale sint bune, atit de bune cit pot fi pentru un purtator de virus B, dar ai nevoie si de rezultatul viremiei.
Daca mai ai intrebari, te asteptam.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Thu Mar 18, 2010 5:29 am Titlul subiectului: regim
Va multumesc pentru detali ... Am sa fac si analizele la viremie ... Dar sa mai astept ... Si a zis sa mai astept Dar in legatura cu regimul? Nu este activa trebuie neaprata sa tin regim? ... Eu fumez si tot incerc sa ma las dar ma greu ... Imi poate dauna grav aces lucru? Va multumesc mult pentru detali ma-ti ajutat foarte mult
leinnad19
Trimis: Thu Mar 18, 2010 6:47 am Titlul subiectului:
am luat si analizle pentru hepatita D .... Si imi ara cam aja Ac Anti-HD - NEGATIV ..... cred ca este bine
leinnad19
Trimis: Thu Mar 18, 2010 7:35 am Titlul subiectului:
leinnad19 a scris:
Ac Anti-HD - NEGATIV ..... cred ca este bine
Da, e de bine . Inseamna ca nu esti infectat cu virusul D.
In legatura cu regimul, primul pas este sa te lasi de fumat pentru ca e un stres suplimentar la care iti supui ficatul. In rest nu e nevoie de un regim strict, dar e bine sa incluzi in alimentatie cit mai multe legume si fructe, carne mai putina si de preferinta nu cea de porc.
Mai multe amanunte gasesti aici:
http://hep.ro/alimentatie-diete/