Trimis: Fri Nov 25, 2011 10:14 am Titlul subiectului:
Interesant artcol. Ar trebui sa le trimit buletinele de analize ale sotiei sa vada ca mai sunt si alte cazuri asemanatoare.
Momentan strang banut cu banut ca sa am cu ce plati analizele, aghbs,viremie, anticorpi etc si cand starea de sanatate a sotiei va permite deplasarea vom veni in Bucuresti.
In legatura cu asta vroiam sa va intreb unde ar fi mai potrivit de mers pentru a efectua investigatiile, Bals,Cantacuzino ...?
Ideea ar fi sa merg in alta parte decat Institutul National de Hematologie de la care am primit, prin Centrul de transfuzii Piatra-Neamt, raspunsul de AgHBs pozitiv.
Va intrebati probabil de ce nu le fac gratuit? In timpul cat a fost insarcinata sotia nu am reusit sa fac nici o analiza gratuit. Mereu fondurile de la OPSNAJ se terminau primele.
La primele analize m-am dus pe 1 la ora 8 la singurul laborator de analize care lucreaza cu OPSNAJ-ul si mi-au spus ca s-au terminat fondurile de la ora7.
A doua oara m-am dus la ora4 in fata laboratorului si erau deja 20 de persoane. Fondurile gratuite s-au terminat la a15-a persoana...
M-am lasat pagubas sa mai umblu dupa gratuitati.
Va multumesc ella si 4est pentru sfaturile si timpul acordat. _________________ Tiberiu
Trimis: Tue Mar 13, 2012 2:13 am Titlul subiectului:
Si uite ca la inceputul acestei luni am primit rezultatele analizelor de sange de la Spitalul de boli infectioase Victor Babes iar concluzia doctorului a fost ca sotia mea este infectata cu virusul hepatitei B dar boala nu e activa.
A ramas sa-si repete analizele din 6 in 6 luni pentru a urmari evolutia bolii. Se pare ca vom avea multe de discutat si pe viitor
In ceea ce ma priveste AgHBs si anticorpi au iesit negativi si mi s-a recomandat sa ma vaccinez.
Multa sanatate tuturor! _________________ Tiberiu
tyby1601
Data inscrierii: 13/Nov/2011
Trimis: Tue Mar 13, 2012 5:36 am Titlul subiectului:
imi pare rau sa aud acesta confirmare.
ar trebuii sa mergi sa vorbesti cu cei de la Micromedica si de la Poparlan, si sa ceri explicatii legate de rezultatul analizelor.
pe baza caror analize s-a luat decizia ca boala nu este activa ?
4est
Data inscrierii: 13/Jul/2011
Trimis: Tue Mar 13, 2012 11:35 am Titlul subiectului:
AgHBs pozitiv, tgo si tgp in limite normale si viremie <20UI/ml (asta cred ca inseamna viremie nedetectabila?). Am intrebat daca trebuie facut si fibroscan sau punctie dar doctorul a zis ca nu e cazul, deocamdata.
Faza tare e ca si la Victor Babes la prima analiza pentru AgHBs au zis ca e o incertitudine si a trebuit sa mergem iar pentru a recolta o noua proba de sange. Asa ca astora cu laboratoare particulare ce sa le mai cer... _________________ Tiberiu
tyby1601
Trimis: Wed Mar 14, 2012 5:40 am Titlul subiectului:
intreaba si vezi ce ti se va raspunde, iar apoi ai un alt punc de plecare.
pe celalat parte, revenind la ce ai spus tu (prima analiza pentru AgHBs au zis ca e o incertitudine) coroborat cu raspunsurile celor de la laboratoarele particulare ar trebuii sa ceri ca un teste AgHbs cantitativ (rezultatul trebuie sa apara in UI/ml si nu in pozitiv sau negativ cum este la testul AgHbs calitativ ) sa fie facut.
4est
Trimis: Wed Mar 14, 2012 11:06 am Titlul subiectului:
mereu am crezut ca viremia si AgHBs cantitativ sunt unul si acelasi lucru. am inteles eu gresit? _________________ Tiberiu
tyby1601
Trimis: Thu Mar 15, 2012 2:24 am Titlul subiectului:
Ag HBs cantiativ si viremia nu sunt acelasi lucru.
viremia se mai numeste HBV DNA si indica gradul de replicare virala.
Ag Hbs cantitativ indica cantiatatea de antigen s care exista (antigenul s poate sa vina din mai multe surse astfel ca de cele mai multe ori (in special la cei cu Ag Hbe negativ) HBV DNA si Ag Hbs nu sunt corelate )
4est
Trimis: Tue Mar 20, 2012 12:23 am Titlul subiectului:
Chiar daca sotia ta a fost diagnosticata cu hepatita cronica, ea poate alapta copilul fara nici o problema, cel putin asa recomnada medicii care cunosc aceste cazuri, sansele de transmirere a bolii din cate stiu nu exista _________________ Incalzitor ceara | Epilator cu ceara