Hep

pana cand?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Sun Jan 08, 2012 1:52 pm Titlul subiectului: pana cand? Raspunde cu citat (quote) buna!ma numesc tudor si am 28 de ani.inainte de sarbatori ma simteam slabit,aveam greturi, nu puteam sa dorm si m-am decis sa imi fac toate analizele...acum 2 zile am primit vestea cea rea....toate analizele au fost super bune, absolut toate s-au incadrat in parametrii normali...mai putin anti-HCV care a fost pozitiv...la inceput am luat totul in piept si am zis ca voi fii optimist si o sa trec cumva peste ideea ca as putea avea hepatita C...
mi-am zis ca voi face investigatii si voi invinge boala dar mi-am amintit de un verisor care are hepatita C, genotip 2 si care a incercat interferon pentru 1 an si nu a scapat:(((
plus ca s-a chinuit groaznic, a slabit, i-au cazut dintii, parul, a fost depresiv...acum s-a impacat cu gandul si traieste "normal".
eu simt ca s-a schimbat ceva in interiorul meu de cand am aflat...ma simt diferit de ceilalti si parca toate visele mele s-au naruit...stiu ca ar trebui sa fac mai multe investigatii dar mi-e clar ca nu am de gand sa urmez acel tratament...nu vreau sa ma transform intr-o leguma, sa alerg din doctor in doctor si din analize in analize...nu asa imi doresc sa-mi traiesc tineretea, urmarind viremii si tgp si tgo etc....
ideea e ca as vrea sa stiu care este limita de varsta pentru o persoana care sufera de hepatita c?adica, daca eu ma feresc de tot ce mi-ar putea dauna, cat as putea sa traiesc cu aceasta boala?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tudor.velcea
  • Data inscrierii: 08/Jan/2012

Trimis: Mon Jan 09, 2012 2:44 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Tudor,

Bine ai venit pe forum, desi imi pare rau ca a trebuit sa ne gasesti in asemenea circumstante.

In primul rind as vrea sa-ti spun ca nu esti singurul care se simte astfel. Toata lumea care se afla pe acest forum a trecut prin aceleasi stari ca si tine atunci cind au aflat ca sint bolnavi, fie de hepatita B, fie de C. Ai nevoie de putin timp sa te obisnuiesti cu ideea si sa accepti ca ai nevoie de tratament.

Imi pare rau ca ai ca exemplu un caz care nu s-a terminat cu o reusita, dar sint multe alte cazuri (inclusiv pe acest forum) de oameni care au facut tratament cu interferon si care au reusit sa treaca cu bine peste acest an.

Nu-ti poate spune nimeni cit vei trai, cu tratament sau fara el. Insa tratamentul cu interferon iti ofera o sansa (destul de mare in cazul hepatitei C) de a scapa de virus. Ai doar 28 de ani. Ai teoretic o viata inainte pe care o poti petrece fara a fi bolnav de hepatita, daca te "sacrifici" un an pentru a face tratamentul. Eu cred ca merita sa meditezi la acest lucru. Si cred ca ti-ar face bine sa citesti si experientele celor care fac tratamentul cu interferon de pe acest forum sau din alte parti. Ai sa fii surprins sa constanti ca nu e chiar atit de rau.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Mon Jan 09, 2012 11:27 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
ella a scris:
Buna Tudor,

Bine ai venit pe forum, desi imi pare rau ca a trebuit sa ne gasesti in asemenea circumstante.

In primul rind as vrea sa-ti spun ca nu esti singurul care se simte astfel. Toata lumea care se afla pe acest forum a trecut prin aceleasi stari ca si tine atunci cind au aflat ca sint bolnavi, fie de hepatita B, fie de C. Ai nevoie de putin timp sa te obisnuiesti cu ideea si sa accepti ca ai nevoie de tratament.

Imi pare rau ca ai ca exemplu un caz care nu s-a terminat cu o reusita, dar sint multe alte cazuri (inclusiv pe acest forum) de oameni care au facut tratament cu interferon si care au reusit sa treaca cu bine peste acest an.

Nu-ti poate spune nimeni cit vei trai, cu tratament sau fara el. Insa tratamentul cu interferon iti ofera o sansa (destul de mare in cazul hepatitei C) de a scapa de virus. Ai doar 28 de ani. Ai teoretic o viata inainte pe care o poti petrece fara a fi bolnav de hepatita, daca te "sacrifici" un an pentru a face tratamentul. Eu cred ca merita sa meditezi la acest lucru. Si cred ca ti-ar face bine sa citesti si experientele celor care fac tratamentul cu interferon de pe acest forum sau din alte parti. Ai sa fii surprins sa constanti ca nu e chiar atit de rau.

Multa sanatate

Multumesc,Ella.
Trebuie sa recunosc ca aceasta boala mi-a schimbat complet perceptia asupra vietii...
Exista sansa ca virsulul sa fie inactiv intrucat transaminazele au avut intotdeauna valori normale si ultimele analize efectuate au indicat prezenta anticorpilor, nimic mai mult...maine voi face viremia si in cateva zile voi afla care este stadiul in care ma aflu.Daca sunt infectat cu hepatita C, voi face tot ce imi sta in putere ca sa tin boala sub control!

tudor.velcea
  • Data inscrierii: 08/Jan/2012

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: