Hep

Pozitiv la hepatita B - Cadou de Craciun

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Mesaj Autor
Trimis: Sat Dec 18, 2010 3:01 am Titlul subiectului: Pozitiv la hepatita B - Cadou de Craciun Raspunde cu citat (quote) Salut. Acum 3 zile mi-am facut niste analize si mi-a iesit ca sunt pozitiv pentru Hep B. De atunci am mai facut inca 3 seturi de analize, printre care si viremia. Am inteles ca e foarte mare, dar nu stiu inca cat de grav inseamna ca e:
Incarcatura virala:
> 3 410 000 000 copii ADN HVB/ml
(9,53 log copii ADN HVB/ml)
> 1 000 000 000 UI/ml
(9,00 log UI/ml)

Am doar 17 ani, si mama, care a fost gasita si ea pozitiv, are doar vre-o 14 milioane copii.
Imi poate spune cineva cat de grav e ?
Multumesc.
P.S.: Vizita la doctor pentru discutarea acestor analize e luni sau marti si nu mai am rabdare.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorband
  • Data inscrierii: 18/Dec/2010

Trimis: Sun Dec 19, 2010 12:28 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Si tu, si mama ta sunteti intr-un stadiu activ al bolii (e posibil sa fie chiar acut, si sa fi fost infectati in ultimele luni).

Un procent foarte mare din adultii care contacteaza virusul (aproximativ 80%) scapa de el fara ajutor. Restul, cronicizeaza. Dintre bolnavii cronici, un procent destul de mare obtin seroconversia (eliminarea virusului din organism) in urma tratamentului.

Daca ai pe analizele pe care le-ai facut si TGP, TGO si AgHBe, ne poti spune care sunt valorile lor?

Daca ai intrebari punctuale, te rog sa-mi spui si voi incerca sa-ti raspund.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Sun Dec 19, 2010 3:03 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) AgHBe pozitiv
anti HBe negativ
anti delta negativ
TGP si TGO nu am inca
Am citit pe net despre interferon si am gasit lucruri, dar contradictorii, interferonul, se administreaza o data pe saptamana, de 2 ori sau in fiecare zi ? Intreb pentru ca doctorul mi-a spus ca probabil o sa trebuiasca sa fac interferon.
Multumesc.

sorband

Trimis: Sun Dec 19, 2010 6:01 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) AgHBe pozitiv
anti HBe negativ
anti delta negativ

Asta inseamna ca ai fost infectat de curand, si ca probabil esti in stadiul acut. E bine ca n-ai si virusul D.

Exista o posibilitate destul de mare de a scapa singur de virus, fara tratament.

Daca vei face interferon, acesta se face in 3 doze saptamanale, subcutanat (vei primi si un pistolas cu care sa-ti dozezi tratamentul si cu ajutorul caruia poti sa-l administrezi singur).

cla

Trimis: Mon Dec 20, 2010 5:06 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Am fost la doctor si mi-a spus ca transaminazele sunt duble fata de normal.
Mi-a spus ca am virusul de la nastere si ca o sa fac un an de interferon ( de cand implinesc 18 ani ), o data pe saptamana.
Intrebarea mea este, 100% din cei care fac interferon au sanse sa se simta foarte rau ? si sa ameteasca, etc.

sorband

Trimis: Mon Dec 20, 2010 5:20 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Pe ce baza ti-a zis ca esti infectat de la nastere? Din cauza faptului ca e si mama ta infectata sau a avut un alt argument?

In alta ordine de idei... daca e necesar tratamentul cu interferon si trebuie facut, e bine sa te duci la copii sa-ti depui dosarul (intrucat ai sub 18 ani) pentru ca acolo lista de asteptare este mai scurta si tu obtii mai repede tratamentul. Daca astepti sa faci 18 ani, atunci dosarul tau va fi trecut la adulti, si va dura mai mult. Mi se pare ciudat ca medicul care te-a vazut nu te-a sfatuit asta...

Daca ai nevoie de alte informatii, te rog sa spui.

cla

Trimis: Mon Dec 20, 2010 1:17 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Astazi mi-am facut si FibroMax si mi-a iesit asa:
- nivel de fibroza Metavir estimat: F1
Scor Steatotest: 0,19 (pe o scara de la 0 la 1)
- nivel de steatoza estimat: S0
Scor Actitest: 0,61 (pe o scara de la 0 la 1)
- nivel de activitate Metavir estimat: A2 - A3
Scor Ashtest: 0,01 (pe o scara de la 0 la 1)
- nivel de inflamatie in alcoolism estimat: H0
Scor Nashtest: 0,25 (pe o scara de la 0 la 1)
- nivel de inflamatie in boli metabolice (diabet zaharat,
obezitate si dislipidemie) estimat: NO NASH

Inafara de ActiTest care e cam mare, restu sunt bune, nu ? Cla, stii tu cumva ce e acel ActiTest ?
A si tot cu fibromaxul acesta mi-au venit si STGO si STGP ( astea ai vrut sa ti le arat, nu ? )
STGO . . . . . . . . . . . . . . . . 72 U/l (5 - 34)
STGP . . . . . . . . . . . . . . . . 103 U/l (5 - 55)

Si o ultima intrebare, ai idee ce inseamna asta ? E singura care nu e in parametrii.
Apolipoproteina A 1 . . . . 0,99 g/l (1,1 - 2,15)
Multumesc mult.

sorband

Trimis: Fri Jan 06, 2012 11:28 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Salutari din nou !
A trecut mai bine de un de cand mi s-a descoperit hepatita B si aproape 11 luni de cand am inceput tratamentul cu interferon, 1 data pe saptamana in burta ( fac seppuku frecvent Laughing )
Transaminazele sunt aproape in normalitate ( +10 fata de normal amandoua de la dublu, triplu cum erau). Viremia nu mi-am mai facut-o. Nu mi-am schimbat aproape deloc stilul de viata ( nu era nesanatos nici inainte ).

Nu am nici o intrebare momentan, vroiam doar sa updatez topicul pentru posteritate Smile

sorband

Trimis: Fri Jan 06, 2012 12:34 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) bafta si sa ne tii la curent cu noutatile!

(la urmatorul set de analize cere si un Ag Hbs cantitativ - poate sa spuna multe despre tratament (era foarte bine dacva aveai si rezulatatul cantitativ inainte de interferon))

4est
  • Data inscrierii: 13/Jul/2011

Trimis: Fri Jan 06, 2012 2:28 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Analizele astea le fac la spital... si nu am nimic de zis cu privire la ce analize imi fac. Dar de fiecare data fac aceleasi chestii. Luni/Marti ma duc iar pentru inca o tura de analize ( in fiecare luna merg si fac aceleasi analize ).
sorband

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Mergi direct la: