Hep

Rezultate analize

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Mon Aug 16, 2010 7:24 am Titlul subiectului: Rezultate analize Raspunde cu citat (quote) Se pare ca am contactat si eu virusul B,am aflat asta dupa ce am donat sange,primisem o instiintare cum ca ar trebui sa-mi fac investigatii amanuntite.Asa si am facut,m-am dus la cabinetul studentesc unde mi s-a recomandat sa fac un set de analize....se pare ca aveam AgHbs pozitiv asa ca doctorul de acolo m-a trimis la Matei Bals pt analize amanuntite.Mai jos sunt rezultatele de la Matei Bals:

BIOCHIMIE

GLU-76
TBIL-1.4
AST/TGO-50
ALT/TGP-54
ALKP-103
GGT-19

MMARKERI HEPATICI

AgHbs ...... ......... 6080
AgHbs I.................pozitiv
AcVHD-IgG ...........negativ

AcHVC..................0.05
AcHVC I................negativ
AcHBe...................63.5
AcHBe I.................pozitiv
AgHBe...................0.13
AgHBe I.................negativ
AcHBcIgG..............0.02
AcHBcIgG I.............pozitiv

Nimeni nu mi-a explicat in ce stadiu sunt.....ce pot face daca se poate sau nu...
Poate cineva sa-mi zica ce e de facut? e cronica sau acuta?am sanse de vindecare?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
alexc
  • Data inscrierii: 16/Aug/2010

Trimis: Mon Aug 16, 2010 11:00 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Alex,

Imi pare rau ca a trebuit sa gasesti acest forum in aceste conditii, dar bine ai venit totusi. Sper sa gasesti aici raspunsuri la intrebarile tale.

Revenind la lista ta de analize, din pacate, hepatita ta este cronica (AcHBcIgG pozitiv inseamna o infectie veche, deci cronica).

Vestea buna este ca nu ai coinfectii cu virusii C sau D.

Bazindu-ma strict pe rezultatul transminazelor, care sint putin marite as spune ca ai nevoie de tratament. Dar pentru a fi sigur mai ai nevoie de viremie si de biopsie (asta doar pentru tratament).

Deci trebuie sa gasesti un medic gastroenterolog pentru a te lua in evidenta si a-ti recomanda urmatoarele analize pentru a decide daca ai nevoie de tratament acum sau mai poti astepta.

Multa sanatate

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Mon Aug 16, 2010 12:39 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
ella a scris:
Buna Alex,

Imi pare rau ca a trebuit sa gasesti acest forum in aceste conditii, dar bine ai venit totusi. Sper sa gasesti aici raspunsuri la intrebarile tale.

Revenind la lista ta de analize, din pacate, hepatita ta este cronica (AcHBcIgG pozitiv inseamna o infectie veche, deci cronica).

Vestea buna este ca nu ai coinfectii cu virusii C sau D.

Bazindu-ma strict pe rezultatul transminazelor, care sint putin marite as spune ca ai nevoie de tratament. Dar pentru a fi sigur mai ai nevoie de viremie si de biopsie (asta doar pentru tratament).

Deci trebuie sa gasesti un medic gastroenterolog pentru a te lua in evidenta si a-ti recomanda urmatoarele analize pentru a decide daca ai nevoie de tratament acum sau mai poti astepta.

Multa sanatate

Merci mult de tot pt informatii!Doctorul la care m-am dus nu-mi spusese mai nimic din acestea cu toate ca am insistat asupra lor.Mi-a spus ca eu sunt un betiv si ca de asta am facut hepatita....in fine probabil ma confunda cu el.
Revenind la subiect viremia este 6080 cel putin asa am inteles de la individa de la Matei Bals.Ma cam sperie cuvantul biopsie...Smile...in ce consta procedura?
Si sa zicem ca voi obtine tratament....cam ce sanse sunt de a scapa de acest intrus pe care nu-l doresc nimanuia?Ma gandesc totusi ca va veni si vremea cand imi voi dori si eu o familie si nu as vrea sa pun si pe altii in suferinta.
Multumesc foarte mult pentru timpul acordat!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
alexc
  • Data inscrierii: 16/Aug/2010

Trimis: Tue Aug 17, 2010 11:44 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Hepatita e o boala cauzata de un virus deci in nici intr-un caz nu ai putea sa dobindesti hepatita cronica B pentru ca esti betiv.

Deci schimba medicul Smile.

Viremia nu e mare, dar cred ca ar trebui sa gasesti un medic bun care sa te ajute sa-ti faci dosarul pentru tratament. Vei avea nevoie de biopsie pentru asta, care consta practic in extragerea unei bucatele foarte mici de ficat cu un ac lung. Stiu ca e de speriat, dar nu e chiar asa de neplacut. Vei gasi pe forum oameni care si-au descris propria experienta.

Exista 2 tipuri de tratament pe care le poti face: cu interferon, care iti ofera o sansa de a scapa de virus, e drept destul de mica sau cu antivirale care e folosit pentru a scadea viremia. In cazul tau viremia nu este mare, deci probabil iti va fi recomandat tratamentul cu interferon.

Relativ la ingrijorarea legata de familie, aici lucrurile sint foarte simple. Exista un vaccin pentru hepatita B, asa ca cei din jurul tau trebuie vaccinati, periodic trebuie verificat ca au imunitate (de obicei dureaza in jur de 5 ani, dupa asta se poate reface vaccinul). Iti poti face o familie, fara nici o problema.

Daca mai ai intrebari, nu ezita

Multa sanatate

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: